Διαφωνία on air για το πέναλτι στο ΑΕΚ - Ατρόμητος μεταξύ Ζαχαριάδη - Σταυρίδη - Σπανέα!

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2022

Στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης και σχολίασε τη φάση για την οποία διαμαρτύρεται ο Άρης για πέναλτι υπέρ του, αλλά και την τελευταία φάση του αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος, στην οποία "φωνάζουν" οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι υπέρ υπέρ τους.

Στη συνέχεια επί του θέματος μίλησαν τόσο ο Γιώργος Σπανέας όπως και ο Θανάσης Ζαχαριάδης με τους δύο πρώην διαιτητές να διαφωνούν με την αρχική τοποθέτηση του Γιάννη Σταυρίδη, σημειώνοντας πως δεν γίνεται να γυρίσει το VAR πίσω τον διαιτητή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σταυρίδης: «Στον αγώνα Άρης-Ιωνικός δεν υπάρχει πέναλτι, γιατί η μπάλα πηγαίνει στο χέρι από κοντινή απόσταση, οπότε δεν υπάρχει από τον παίκτη του Ιωνικού κάτι επιλήψιμο, βάσει του κανονισμού. Στην Ελλάδα ο καθένας ερμηνεύει τον κανονισμό όπως θέλει, αλλά ο κανονισμός είναι ένας. 

Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων στην τελευταία φάση, γιατί ο Μάνταλος τραβάει με δύναμη τον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου και ήταν ένα καθαρό πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Είναι θέμα του Σιδηρόπουλου και του VAR γιατί ο Σιδηρόπουλος σφύριξε αμέσως τη λήξη του αγώνα και δεν συμβουλεύτηκε το VAR. Ακόμα και μετά τη λήξη του αγώνα το VAR μπορούσε να φωνάξει το Σιδηρόπουλο να δει ξανά τη φάση, γιατί η παράβαση προηγείται από το σφύριγμα της λήξης».

Ο Γιώργος Σπανέας ανέφερε χαρακτηριστικά, «Δεν μπορεί να επαναληφθεί η φάση, την ώρα που σφυρίζει τη λήξη ο διαιτητής σταματάει και το VAR, αλλά δεν ξέρω για ποιον λόγο το έληξε, θα έπρεπε να το αφήσει λίγα λεπτά για να δει την εξέλιξη της φάσης».

Ενώ ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε: «Έχουμε λήξη αγώνα, δεν μπορεί να παρέμβει, έχει ολοκληρωθεί η αναμέτρηση και δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη της αναμέτρησης. Να πω κάτι χωρίς παρεξήγηση, ήταν το πονηρό σφύριγμα για να μην... μπλέξει. Αν ήταν ανάποδα τι θα έκανε;»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.