Ξέχασε την τέχνη του ο …παλαιστής Ραζβάν;

Αρις Νικολάκης11 Οκτωβρίου 2022

Σε μία κρίση δεν σφυρηλατείς τον χαρακτήρα σου. Τον δείχνεις. Ο ΠΑΟΚ διάγοντας μία παρατεταμένη (από το τέλος της κανονικής διάρκειας του παρελθόντος Πρωταθλήματος) κρίση δεν δείχνει χαρακτήρα. Δεν έχει. Τι να δείξει; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, δηλαδή…

Στον ΠΑΟΚ λοιπόν, επικρατεί σήμερα τρικυμία εν κρανίω! Το πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου να δείτε και τον λόγο του να ακούσετε… Αρκεί! Αντιλαμβάνεστε πάραυτα την κατάσταση στον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έπεσε. Καταγής είναι. Με ευθύνη – δίχως δεύτερη κουβέντα – διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας. Έκαναν λάθη, πολλά λάθη και πέρυσι κι εφέτος. Ήρθε μια καραβιά παίκτες ως επιλογές της τεχνικής ηγεσίας. Δόθηκαν και δίνονται εκατομμύρια σε συμβόλαια κι αμοιβές από την διοικητική. Και ρόστερ ο ΠΑΟΚ δεν είχε και δεν έχει!

Για να επανέλθουμε στην δική μας προσέγγιση της οδυνηρής αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ. Το ελλειμματικό ρόστερ είναι το κακό. Οι «ωσεί παρόντες» παίκτες είναι το χειρότερο. Κι ο απελπισμένος προπονητής το χείριστο.

Ο Ρουμάνος έχει εμμονές. Πάντα είχε. Συνεχίζει, να κάνει αυτό το οποίο έκανε μέχρι τώρα. Ε, γι’ αυτό θα συνεχίσει, να παίρνει αυτό που έπαιρνε μέχρι τώρα.

Τόσο απλά…

Ουδείς αμφισβητεί πως το παλεύει. Είναι καρατσεκαρισμένο! Πάντα το πάλευε. Στο πρώτο του φεγγάρι στην Τούμπα. Ήταν καλός… παλαιστής! Κέρδισε και δυο και τρεις κρίσεις. Στο δεύτερο μοιάζει σα να ξέχασε την τέχνη του. Δεν είναι πιά καλός… παλαιστής; Επί του παρόντος δε φαίνεται, να είναι…

Δεν έχει πάντως, τη βοήθεια και των παικτών του. Δεν βάζουν πλάτη στο δεύτερο φεγγάρι του Ρουμάνου, όπως στο πρώτο. Πέρασαν και τα χρόνια, βλέπετε.

Ο ΠΑΟΚ επί Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν κατ’ αρχήν για το ανάθεμα. Ήρθε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κι έγινε για το ωσαννά. Τότε. Τώρα; Δεν είναι ίδιος ο «κάπτεν». Θέλει, να βοηθήσει. Το λέει η ψυχή του η οποία είναι η ψυχή του ΠΑΟΚ. Τον προδίδει το κορμί του. Ακόμη κι έτσι πάντως, προσφέρει πολλά περισσότερα από κάποιους οι οποίοι εκφράζουν εμμονές του Ρουμάνου.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει πολλές επιλογές. Μετρημένες στα δάκτυλα των δυο χεριών είναι. Κι όπως ο ίδιος ανέφερε… Τίποτε δεν του βγαίνει!

Για να απορεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ: Γιατί δεν αλλάζεις; Γιατί δεν το παίρνεις αλλιώς;

Πώς να αλλάξει; Πώς να το πάρει αλλιώς; Επιλέγει μία ενδεκάδα η οποία δεν του βγαίνει. Για την επιλέγει; Επειδή κατ’ αυτόν τη συνθέτουν οι καλύτεροι. Οι υψηλά στην ιεραρχία ευρισκόμενοι, όπως ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι αυτοί, οι καλύτεροι – κατά τον Ρουμάνο – αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Έτσι κι τον προπονητή εκθέτουν. Κι οι ίδιοι εκτίθενται.

Εδώ βέβαια, φαντασθείτε πως είναι οι άλλοι. Οι χαμηλά στην ιεραρχία…

Τέλος πάντων.

Το θέμα όμως, για τον ΠΑΟΚ δεν είναι η ποιότητα της μπάλας που παίζει. Είναι η χρονική διάρκεια της καλής μπάλας όταν παίζει. Με ΟΦΗ, με Παναθηναϊκό και με Λεβαδειακό έπαιξε – για να είμαστε δίκαιοι – κατά διαστήματα καλή μπάλα. Έκανε κι έχασε ευκαιρίες. Χρεώθηκε ένα βουνό προσωπικά λάθη. Και δώρισε βαθμούς.

Και γεννάται το ερώτημα: Εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ αποδίδει ισχύ κατά διαστήματα σημαίνει πως έχει την… ιπποδύναμη. Και το κάνει με τις μηχανές του στο φουλ. Τι συμβαίνει άραγε και σβήνουν οι μηχανές;

Υπεύθυνος κι υπόλογος για τη λύση της απορίας είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Οφείλει να το παλέψει πρώτα με τον εαυτόν του. Μετά με τους παίκτες του. Και μετά με την ομάδα τους.

Εκτός κι εάν πιά ξέχασε την τέχνη του, την διαχείριση κρίσεων. Κι είναι πλέον, κακός… παλαιστής! Λέτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.