Τι κι αν αξίζει, όταν δεν αποδίδει…

Αρις Νικολάκης08 Οκτωβρίου 2022

Ξεκινούμε σήμερα επιμένοντας κι ουχί φυσικά, εμμένοντας. Σημασία πλέον, δεν έχει ποιος - από αυτό το ρόστερ του ΠΑΟΚ - παίζει. Σημασία έχει πως παίζει. 

Οι βαθμοί, τους οποίους έχασε μέσα από την αγκαλιά του ο ΠΑΟΚ… Οι βαθμοί, τους οποίους δώρισε, εάν θέλετε… Δε χάθηκαν, δεν δωρίσθηκαν επειδή έπαιξαν, όσοι έπαιξαν. Χάθηκαν ή δωρίσθηκαν επειδή έπαιξαν, όπως έπαιξαν.

Ως εκ τούτου ναι μεν, αντιλαμβανόμαστε πως τα αλλεπάλληλα κύματα τραυματισμών βάζουν τα δυο πόδια του Λουτσέσκου, σε ένα παπούτσι αλλά… Αφ’ ενός είναι ο ίδιος κι υπεύθυνος κι υπόλογος για τις ελλείψεις του ρόστερ. Δεν δικαιούται, να παραπονιέται γι’ αυτές. Κι αφ’ ετέρου, όσους παρασέρνουν αυτά τα κύματα, δεν αποτελούν – επί του παρόντος, τουλάχιστον - αναντικατάστατες μονάδες της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Τούτο δε, ουδόλως αφορά την αξία τους. Αφορά την απόδοση τους.

Φυσικά, κάθε απουσία παίκτη είναι πρόβλημα, για κάθε προπονητή. Για τον ΠΑΟΚ όμως, και τον προπονητή του πρόβλημα κατάντησε – καθώς περί κατάντιας πρόκειται – κι η παρουσία. Επιμένουμε εμείς.

Με την εξήγηση, για να αποφευχθεί η παρεξήγηση, πως οι πάντες στην ομάδα του ΠΑΟΚ κρίνονται τη σήμερον ημέρα για την απόδοση κι όχι για τη αξία τους.

Με άλλα λόγια; Η αξία ενός παίκτη, εάν δεν αποδίδει, είναι δώρο άδωρο. Διαφωνείτε;

Και στη Λειβαδιά… Πως θα παίξει, όποιος παίξει έχει σημασία για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει. Κι όπου σημασία, ουσία!

Με δυο λόγια; Είναι άλλη μία ώρα δύσκολη για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι δύσκολη εξ αιτίας απόντων αλλά εξ αιτίας παρόντων σε μακρά περίοδο εκτός φόρμας. Τι κι αν αξίζει ένας παίκτης, όταν δεν αποδίδει;

Το θετικό πάντως, για τον ΠΑΟΚ είναι η διασωθείσα – από τα ναυάγια με ΟΦΗ και Παναθηναϊκό - θέληση προπονητών και παικτών. Αυτή ακριβώς η δύναμη της θέλησης τους με την υποστήριξη των καλών εντυπώσεων από τα χρονικά διαστήματα καλής μπάλας τους, σε αυτούς τους αγώνες, είναι και κίνητρο παραμονής κι επιμονής των φίλων του «δικέφαλου» στις επάλξεις. Είναι ούριος άνεμος στα πανιά του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Η απαισιοδοξία βλέπετε, είναι θέμα διάθεσης. Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης…

Δε συμβαίνει συχνά μετά από τέτοια (αγωνιστικά…) ναυάγια μιας ομάδας, να βάζει πλάτη ο κόσμος της. Αν κι εξοργισμένοι, αν κι αγανακτισμένοι οι φίλοι του «δικέφαλου» θα είναι εκεί … Κάπου χίλια (πιθανώς και περισσότερα) παλικάρια κινούν αύριο για τη Λειβαδιά. Τι σημαίνει αυτό; Ο ΠΑΟΚ ως ομάδα θα έχει τον αέρα του γηπεδούχου. Είναι ένα θετικό πρόσημο για τον κυριακάτικο αγώνα του…

ΥΓ 1: Υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη – αποδεδειγμένα επιτυχημένα - τα οποία βάζουν πλάτη για τη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, ως Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας κι Ενημέρωσης, συνέδραμε ώστε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να παρίσταται και στη Θεσσαλονίκη για το καθημερινό briefing…

ΥΓ 2: Στο χθεσινό με τους Θεσσαλονικείς δημοσιογράφους ο Γιάννης Οικονόμου δέχθηκε κι ερώτηση από το mynews.gr για τη Νέα Τούμπα. H απάντηση δεν αποτέλεσε δα και φως στο τούνελ αλλά… Η Κυβέρνηση όμως, έλαβε το μήνυμα πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ κι αγωνιά κι ανησυχεί.

ΥΓ 3 : Κόκκαλα έχει και δεν έχει ακόμη «μαγειρευθεί» αυτή η Επιτροπή του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης για τη Νέα Τούμπα;

ΥΓ 4: Ναι, υπάρχει εμπιστοσύνη και στον υπουργό Σταύρο Καλαφάτη και στην διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου αλλά… Η εμπιστοσύνη αυτή είναι σαν την άμμο στην κλεψύδρα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.