Ο διπλός πονοκέφαλος του Πάρντιου

Γιώργος Στράντζαλης27 Σεπτεμβρίου 2022

Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάκουμπ Μπράμπετς, με τη θλάση β’ βαθμού, βάζει τον Άλαν Πάρντιου σε διαδικασία να σκεφτεί για τον αντικαταστάτη του και ταυτόχρονα με την αμφιβολία που υπάρχει για τη συμμετοχή του Σέικ Ντουκουρέ στον αγώνα με τον Βόλο δημιουργείται στον Άγγλο ξαφνικά διπλός πονοκέφαλος.

Η συμμετοχή του Ιβοριανού χαφ θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή καθώς στις επόμενες προπονήσεις θα φανεί αν υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να προλάβει. Χθες ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα, με τους Νταμπό και Ντιόπ να προετοιμάζονται ξανά για να συνθέσουν το δίδυμο των κεντρικών μέσων.



Ο Μπράμπετς αναμένεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, από τον γιατρό του Άρη, Νίκο Ξυλούρη, έπειτα από τη διάγνωση της θλάσης β’ βαθμού και της εκτίμησης για απουσία διαστήματος ενός μήνα. Στο σοβαρό ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις και να χρειαστεί ο ποδοσφαιριστής να μείνει στα… πιτς για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες δημιουργείται τεράστιο ζήτημα στο κέντρο της άμυνας.

Ο Άρης θα στερηθεί έναν ποδοσφαιριστή που από πέρυσι έχασε μόλις ένα παιχνίδι και στα υπόλοιπα δεν βγήκε από την 11άδα… ούτε δευτερόλεπτο. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αμυντικής γραμμής και ο παίκτης που μαζί με τον Φαμπιάνο διατηρούν τις ισορροπίες στα μετόπισθεν.

Το καλοκαίρι ο Αρης δεν προχώρησε σε άμεση αντικατάσταση των Δεληζήση, Μπεναλουάν, απέκτησε ετεροχρονισμένα τον Νικολά Ν’ Κουλού ο οποίος ναι μεν έχει το βιογραφικό και την εμπειρία, προέρχεται όμως από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας και είναι ερωτηματικό αν θα μπορέσει ν’ ανταπεξέλθει σε διαδοχικά 90άλεπτα, ενώ έχουν προηγηθεί μόλις 19 λεπτά στην Τρίπολη και η συμμετοχή του στο φιλικό του Καμερούν με το Ουζμπεκιστάν. Μάλιστα, τα media της χώρας του καυτηρίασαν την αγωνιστική του ανετοιμότητα αφού εμφάνισε πολλές αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα του. Συν τις άλλοις, η παρουσία του στην εθνική ομάδα του Καμερούν θέτει κι άλλα ζητήματα ενόψει του αγώνα στο Πανθεσσαλικό.

Πότε και σε τι κατάσταση θα επιστρέψει; Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Ν’ Κουλού θα είναι πίσω στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης (σσ. σήμερα το Καμερούν αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα), άρα θα προλάβει μόλις δύο προπονήσεις, έχοντας επιβαρυνθεί και από το πολύωρο ταξίδι, στις οποίες θα χρειαστεί να δουλέψει και στην επικοινωνία με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Στην πραγματικότητα, ο Ν’ Κουλού αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική επιλογή του Πάρντιου για την αντικατάσταση του Μπράμπετς καθώς από πίσω υπάρχει μόνο ο 17 ετών Κωνσταντίνος Τανούλης, που ακόμη δεν έχει κάνει επίσημο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα αν και έχει πολλά στοιχεία και ταλέντο. Η επόμενη λύση είναι ο Πίρσμαν ο οποίος έχει αγωνιστεί στην καριέρα του σε 56 αγώνες στη θέση του στόπερ, τις περισσότερες βέβαια με τριάδα στην άμυνα. Στο ελληνικό Πρωτάθλημα δε, έπαιξε μόλις μια φορά στη θέση του στόπερ, στην ήττα του ΠΑΣ από την Λάρισα τον Μάιο του 2021.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.