ΠΑΟΚ: Φτιάχνει πλάνο για να μείνει στην κορυφή

Metrosport Team24 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ μπορεί τις μέρες που διανύουμε-φαινομενικά-να έχει μείνει σε δεύτερο πλάνο λόγω της απουσίας οκτώ διεθνών και των αγώνων των εθνικών ομάδων, ωστόσο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του αυτές οι δύο εβδομάδες είναι πολύτιμες προκειμένου η ομάδα να προετοιμαστεί για τον «καυτό» Οκτώβριο των τριών ντέρμπι, αρχικά με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και στην συνέχεια με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ εκτός έδρας και ενδιάμεσα και για άλλα δύο παιχνίδια, ένα στη Λιβαδειά και ένα με τον Αστέρα στην Τούμπα.

Είναι προφανές ότι ο επόμενος μήνας θα είναι αυτός που ο ΠΑΟΚ θα μετρήσει τις δυνάμεις του σε ό,τι αφορά στην δυνατότητά του φέτος να παραμείνει δυνατά στην κούρσα του πρωταθλητισμού και, ειδικά κάτω από αυτό το πρίσμα, το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό. Μία πειστική εμφάνιση σε συνδυασμό με την νίκη επί των «πρασίνων» που βρίσκονται την δεδομένη χρονική στιγμή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της νέας ομάδας που χτίζει ο Ρουμάνος τεχνικός και θα συσπειρώσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο γύρω από αυτή.

Γι΄ αυτό και ο 53χρονος τεχνικός δεν χάνει τον χρόνο του και δουλεύει στοχευμένα αυτή την περίοδο, και αγωνιστικά και στην ψυχολογία της ομάδας. Θα ήθελε να έχει και τους διεθνείς μαζί του ειδικά τους παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο (Κοτάρσκι, Αντρίγια, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς, Ντάντας Κουλιεράκη), αλλά και χωρίς αυτούς κάνει σημαντική δουλειά. Δουλεύει σημαντικές λεπτομέρειες στην άμυνα (ήδη παρουσιάζεται βελτιωμένη), αλλά και στην επίθεση, που στο τελευταίο ματς με τον ΟΦΗ πήρε καλή παραγωγή φάσεων, όχι όμως και τα γκολ που ήθελε και εκεί πέφτει έμφαση καθώς ο Δικέφαλος έχει την χειρότερη επίθεση από τους οκτώ πρώτους του πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο προπονητής του ΠΑΟΚ και το τιμ του σκανάρουν και τον Παναθηναϊκό, λεπτομέρειες του τρόπου παιχνιδιού του, τα συν και τα πλην του, κάτι που θα γίνει πιο έντονο τις επόμενες μέρες. Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού του Λουτσέσκου και των παικτών (κυρίως αυτών που ήταν πέρυσι στην ομάδα), βρίσκεται και ο τελικός του Κυπέλλου και κυρίως ο τρόπος που χάθηκε.

Επιπλέον, ο Λουτσέσκου έχει το μυαλό του και στην κακή εκκίνηση που έκανε πέρυσι ο ΠΑΟΚ μετά από κάθε διακοπή και έχει κάνει προσαρμογές προκειμένου η ομάδα να επηρεαστεί το δυνατόν λιγότερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.