Πρωταθλητής στα ταλέντα ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Κ.Πετρωτός, Γ.Ζαϊρης

Μπορεί σε ό,τι αφορά στην πρώτη ομάδα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ να έμεινε με το παράπονο της μη απόκτησης ενός επιτελικού μέσου και ενός ακόμη φορ πρώτης γραμμής, ωστόσο, δεν θα πρέπει αυτή η πικρία να επηρεάζει από το να βλέπουν όλοι την μεγάλη εικόνα. Και σε αυτή, ένα σημαντικό κομμάτι είναι τα ταλέντα από τα οποία σφύζει ο σύλλογος.


Ο Κώστας Κουλιεράκης έχει έρθει ορμητικά να πάρει θέση στην βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου πλέον και ως μέλος της εθνικής Ανδρών (δεύτερος νεότερος μετά τον Χρήστο Τζόλη) και ήδη προσελκύει έντονα ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων. Από πίσω υπάρχει η εθνική Ελπίδων στην οποία υπάρχουν πέντε παιδιά του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι: Παναγιώτου, Μπαλωμένος, Κουτεντάκης, Δαρέλας και Κωνσταντέλιας που θα δώσουν στο φιλικό με την Πολωνία αύριο στο Μπιαλιστόκ. Ας μην ξεχνάμε τον Μαξ Σνάουτσνερ, τον γιο του Μίροσλαβ, που έχει κληθεί στην εθνική Κ17 της Πολωνίας, αλλά και τα έξι αετόπουλα που είχαν κληθεί πρόσφατα στην αντίστοιχη ελληνική ομάδα.

Και φυσικά, χθες, την παρουσία δέκα παιδιών του ΠΑΟΚ στο ματς της Εθνικής Κ19 με την Ελβετία.

Οι εννιά συν τον Κούτσια που σκόραρε

Τι έγινε στο ματς της μικρής Εθνικής; Έκανε το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση της στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αφού κέρδισε στην Ελβετία την οικοδέσποινα του ομίλου με 2-0. Ο θρίαμβος είχε "ασπρόμαυρη" υπογραφή και δεν αναφερόμαστε μόνο στα γκολ αλλά και στα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Εθνική προηγήθηκε με τον Σπυράκο, έναν από τους πολλούς διεθνείς του ΠΑΟΚ ενώ το δεύτερο γκολ λίγο πριν το τέλος σημείωσε ο Γιώργος Κούτσιας που εδώ και λίγες μέρες έχει παραχωρηθεί δανεικός στον ΝΠΣ. Στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής που παρέταξε ο Θέος υπήρχαν επτά παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Τα τρία τέταρτα της άμυνας ήταν παίκτες από την Κ19 του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Μοναστηρλής κάτω από τα δοκάρια, ο Γεωργιάδης στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Φίλων στο δεξί ενώ ένας από τους δυο στόπερ ήταν ο Κωττάς. Επίσης στην αρχική ενδεκάδα έπαιξε ο Τσίκος στα χαφ ενώ στην επίθεση ο Κούτσιας είχε στα άκρα τους Σμυρλή, Σπυράκο. Ομως οι συμμετοχές του ΠΑΟΚ στο χθεσινό ματς δεν σταματούν εκεί. Και αυτό γιατί ήρθαν από τον πάγκο και ο Τασιούρας και ο Γκούμας ως αλλαγές. Με λίγα λόγια, 9 παίκτες του Δικεφάλου [για τυπικούς λόγους δεν συμπεριλαμβάνουμε τον Κούτσια] έπαιξαν χθες με την Εθνική Κ19. Επόμενο ματς για την Εθνική είναι απέναντι στην Ανδόρρα το Σάββατο ενώ το ματς που ίσως κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο θα δοθεί στις 27 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Τσεχία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.