Τα «πανξεφτίλια» της Σούπερ Λίγκα και τα αποκαλυπτήρια για Φερνάντες

Δημήτρης Μπούζας17 Σεπτεμβρίου 2022

Πλούσια και ταραχώδης η αθλητική επικαιρότητα με τον χαλίφη να διασύρει την SL, με τον επίσημο ΠΑΟΚ να «επιβεβαιώνει» ποιος και τι έφταιξε για να χαλάσει η μεταγραφή του Φερνάντες και τέλος με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, να αναφέρει ότι στο φετινό πρωτάθλημα και μόλις στην 3η αγωνιστική ένα παιχνίδι είναι βρώμικο.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση δεν φτάνει ούτε το ιστορικό... «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» του αείμνηστου Ηλιόπουλου για να δώσει μια πρώτη εικόνα του τι συμβαίνει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας ξεκινήσουμε όμως με την περίπτωση που αφορά την διοργανώτρια του πρωταθλήματος SL, της οποίας η νέα περιπέτεια με τον πρόεδρο της να συμπεριφέρεται σαν ιδιοκτήτης στάβλου, που διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα να διαχειρίζεται όπως θέλει τα καθαρόαιμα του (στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο καθαρόαιμα δεν είναι) να προκαλεί και να σκανδαλίζει. Αυτήν την φορά μάλιστα με έναν θρασύτατο τρόπο που ξεπερνάει κάθε όριο. Ο πρόεδρος των προέδρων ξαναχτυπά, προβληματίζει, φοβίζει αλλά και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. 

Το ενδεχόμενο ότι μπορεί να ξεπεράσει το όποιο όριο και σύνορο βρίσκεται μπροστά του, δείχνει ότι θα αποτελέσει τον υπαριθμό έναν κίνδυνο μετατροπής του πρωταθλήματος σε ροντέο. Να ξαναθυμίσουμε βέβαια την φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, ποντάροντας σε μειωμένης αντίστασης εκπροσώπους ομάδων, οι οποίοι ενώ είχαν δώσει λόγο τιμής για την υποστήριξη άλλου υποψηφίου, την τελευταία στιγμή προσήλθαν να υποβάλλουν τα σέβη τους και να υποστηρίξουν τον χαλίφη. Ο τελευταίος βγάζει από μόνος του ανακοινώσεις καθυβρίζοντας τους πάντες, έχοντας στην κωλοτσέπη του την σφραγίδα της Σούπερ Λίγκα. Τους εκπροσώπους που ήταν υποχρεωμένος να ρωτήσει για να προχωρήσει σε τέτοια ενέργεια, τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. 

Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Κάποιοι αντέδρασαν (3 ή 4 νομίζω) και ανάμεσα τους περιέργως και ο Αλαφούζος. Ίσως ο πράσινος πρόεδρος να βλέπει ότι δεν του είναι αρκετή η 2η θέση που προφανώς του υποσχέθηκαν για να συγκροτηθεί η ανίερη συμμαχία και να βλέπει κάπως πιο ψηλά. Οι υπόλοιποι παραρτήματα, ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα κρύφτηκαν στα λαγούμια τους, αδιαφορώντας για τον δεύτερο μεγάλο διασυρμό της διοργανώτριας Αρχής. Οσο για την κοινή γνώμη; Αδιαφορεί παντελώς γνωρίζοντας πλέον ότι μετά και την δεύτερη ξεφτίλα θα ακολουθήσουν σίγουρα και άλλες. Ως εκ τούτου, δεν αξίζει τον κόπο να ενοχληθεί και πολύ περισσότερο να ανησυχήσει.

Πάμε όμως στο δεύτερο θέμα μας: Συνοπτικά όσο μπορούμε θα ασχοληθούμε με τα όσα χθες ήρθαν να επιβεβαιώσουν όλα όσα κάποιοι ψύχραιμοι και ανεξάρτητοι, είχαν το θάρρος να επισημάνουν από την πρώτη στιγμή για την μεταγραφή Φερνάντες. Προειδοποίησαν για όλες τις πιθανότητες. Η μεταγραφή χάλασε! Εμείς τοποθετηθήκαμε λακωνικά, βάζοντας σαν τίτλο στο σχόλιο μας: «Ωμός εκβιασμός ή κακός χειρισμός;», προσθέτοντας συγχρόνως όμως και κάτι πολύ σημαντικό, ότι κάποιοι για τους δικούς τους – γνωστούς σε όλους μας – λόγους δεν την ήθελαν αυτήν τη μεταγραφή. Αφήσαμε συγχρόνως περιθώριο στον επίσημο ΠΑΟΚ να βγει και να ενημερώσει τον κόσμο για αυτό το ναυάγιο. Δυστυχώς κάποιοι άλλοι «πήραν τα άρματα» και ξεσπάθωσαν εναντίον όλων εκείνων που συνειδητά και υπεύθυνα και σεβόμενοι τους ακροατές τους και τους αναγνώστες τους, επίμονα, σοβαρά και τεκμηριωμένα, ενημέρωναν για όλες τις εξελίξεις. 

Σιτιζόμενοι ή υποψήφιοι για να μπουν στο πέι ρολ, κάποιοι αφελείς και σοβαροφανείς μυαλοπώλες, ομαδικά πυροβολούσαν στον αέρα αποπροσανατολίζοντας και σε πολλές περιπτώσεις διχάζοντας τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ηταν ένας ολοφάνερος αλλά θλιβερός ανταγωνισμός, ποιος θα προσφέρει τη μεγαλύτερη στήριξη σε όσους έμοιαζε να έχουν ελαφρά...χεσμένη την φωλιά τους. Κεντρικό σύνθημα και επιχείρημα τους ότι τη δουλειά την χάλασε ο Μπέος. Επειδή δεν μπορούσαν να ακουμπήσουν κάπου αλλού, βρήκαν τον συγκεκριμένο στόχο, πετροβολώντας τον Δήμαρχο Βόλου. Συμφωνούσαν άπαντες ότι αυτός έστησε την παγίδα. Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, ήρθε χθες ένα σκληρό και σκωτσέζικο ντουζ. Ένιωσαν στην ραχοκοκκαλιά τους μια παγωμένη κολώνα. Κι αυτή ποια ήταν; Απλά η είδηση ότι ο επίσημος ΠΑΟΚ παραχωρεί δανεικό τον Κούτσια στον Βόλο!!! Προφανώς τηρώντας αυτά που είχαν συμφωνηθεί με τον Μπέο και επιβεβαιώνοντας ότι ο τελευταίος φέρθηκε άψογα στον Ιβάν, με συνέπεια ο ηγέτης του ΠΑΟΚ να φανεί κύριος και συνεπής σε ότι είχε συμφωνηθεί. 

Δαμόκλειος σπάθη πλέον για όλους αυτούς πάνω από τα κεφάλια τους, το ερώτημα του απλού ΠΑΟΚτσή: Μα είναι τόσο μαζόχες εκεί στον ΠΑΟΚ να δίνουν τον Κούτσια στον Μπέο που μας πούλησε; Απάντηση ασφαλώς δεν θα υπάρξει, γιατί ήδη έχει δοθεί. Ο Ιβάν και ο Μπέος τα βρήκαν σε όλα, η μεταγραφή ήταν τελειωμένη και ο ηγέτης του ΠΑΟΚ άφησε στους συνεργάτες του να τακτοποιήσουν τα υπόλοιπα τυπικά. Εκεί μάλλον μπορεί να σταθεί κανείς, διαπιστώνοντας πως ότι στραβό συνέβη, οδήγησε στο ναυάγιο. Επιβεβαίωση του τίτλου μας; Που μιλήσαμε για ωμό εκβιασμό ή λάθος χειρισμό; Ως ένα σημείο, ναι. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι έγινε και πως συνέβη αυτή η απίστευτη ανατροπή. Επιβάλλεται να ξαναθυμίσουμε στον κόσμο κατι που το έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι κάποιοι δεν ήθελαν αυτή τη μεταγραφή και ότι στον κόσμο φαινόταν περίεργο πως ποτέ οι διοικούντες στον ΠΑΟΚ δεν προσέγγισαν αξιόλογους στόχους με παίκτες που τους διέθετε ο ΝΠΣ Βόλος. 

Τους είχαν ζητήσει και ο Γκαρσία αλλά και ο Λουτσέσκου. Μπορεί κανείς να πει πως και στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα σέντερ φορ και αυτό θα μπορούσε να λυθεί με τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος Φαν Βερτ, τον οποίο τελικά είχε πάρει ο Μπέος στις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις και συμφωνίες που είχε με τους δύο Πόντιους ηγέτες. Στον Αθηναίο έδωσε τον Φαν Βερτ και στον Ιβάν τον Φερνάντες που κατά τραγική σύμπτωση (;) και αυτός θα καταλήξει τη νέα περίοδο στην Ένωση. 

ΥΓ: Ο Βασίλης Παπασταματίου φίλος του ΠΑΟΚ υποστηρίζει: «Ακουσα από κάποιο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ το εξής απίστευτο. Οτι δηλαδή η παρουσία των συνοπαδών μου στην Τούμπα και το χειροκρότημα στο τέλος στην ομάδα, δείχνει ακριβώς το αντίθετο από εκείνη την ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που επικρατεί στις εκατοντάδες χιλιάδων που υποστηρίζουν την ομάδα μας. Ήμουν κι εγώ στην Τούμπα και στα τρία παιχνίδια και στήριξα την ομάδα μου. Θα είμαι και στα υπόλοιπα. Ομως θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος αυτός ότι δεν νιώθω και ενθουσιασμένος από όσα βλέπω και βιώνω, όπως δεν είναι και το 90% της ΠΑΟΚτσήδικης κοινής γνώμης. Και κάτι ακόμη. Θα ξαναπάω όπως προανέφερα και θα ξαναχειροκροτήσω, αλλά σανό και παραμύθιασμα τέλος. Ως εδώ. Τα χαιρετίσματα μου στην εξουσία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.