Τοπαλίδης – Γκιτσιούδης για την κλήση Πασχαλάκη: «Ο Πογέτ έχει την ευθύνη»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησαν για την κλήση του Πασχαλάκη στην εθνική ομάδα από τον Γκουστάβο Πογέτ, ο Γιάννης Τοπαλίδης και ο Γιάννης Γκιτσιούδης.

Και κυρίως κλήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός προτίμησε τον Πασχαλάκη που δεν έχει ενεργό συμβόλαιο σε ομάδα αυτή την στιγμή, από κάποιον άλλο γκολκίπερ που είναι ενεργός στην ομάδα του.

Αρχικά ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Οτο Ρεχάγκελ μίλησε για το θέμα: «Αυτοί που λένε ότι είναι άδικη η κλήση Πασχαλάκη, έχουν δίκαιο, υπό την έννοια πως κλήθηκε ένας παίκτης που δεν έχει ενεργό συμβόλαιο. Ο προπονητής πιστεύει ότι είναι καλύτερος ο Πασχαλάκης και για αυτό τον λόγο τον καλεί. Δεν θέλει να το χαλάσει. Πιστεύει στα προσόντα του Πασχαλάκη. Και ο Ρεχάγκελ στο παρελθόν έκανε κάτι αντίστοιχο. Και ο Τσιάρτας που δεν είχε ομάδα, τον καλούσε ο Ρεχάγκελ. Πίστευε στα προσόντα του. Σε πρώτο πλάνο πιστεύει στον Βλαχοδήμο και ύστερα στον Πασχαλάκη. Δεν είπα ότι είναι σωστή η απόφαση, είπα τι πιστεύει ο προπονητής, όχι τι πιστεύουν οι υπόλοιποι. Και άλλοι προπονητές στο παρελθόν έκαναν τα ίδια. Έλεγα στον Ρεχάγκελ για τους παίκτες και σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Και μου έλεγε: Εγώ δεν χρειάζεται να τον δω, ξέρω τα προσόντα του κάθε ενός».

Ο κ.Τοπαλίδης συνέχισε λέγοντας: «Είναι λογικό ότι ο Πογέτ έχει μιλήσει με τον Πασχαλάκη. Όμως το πιο βασικό είναι πως ο προπονητής έχει τα πλάνα του, εν όψει των δύο επίσημων αγώνων που ακολουθούν. Εάν χρειαστεί, λέει ο προπονητής, να αντικαταστήσω τον Βλαχοδήμο, τότε θα υπολογίζει τον Πασχαλάκη που τον ξέρει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Τι πιστεύει ο προπονητής, αυτό μετράει περισσότερο. Αλλιώς για ποιον λόγο τον καλεί; Του κάνει το χατίρι; Προφανώς ο προπονητής πιστεύει ότι ο Πασχαλάκης είναι καλύτερος από άλλους».

Ο Γκιτσιούδης σχολίασε επί του θέματος: «Για έναν ποδοσφαιριστή μετράει πολύ όταν παίζει κατά συνέπεια ένας τερματοφύλακας που παίζει αισθάνεται αδικημένος. Οπωσδήποτε ο Πογέτ κόβει τα κίνητρα σε όσους αγωνίζονται σε ομάδες και παίρνει κάποιον παροπλισμένο, όπως είναι την δεδομένη χρονική στιγμή ο Πασχαλάκης. Ο κάθε προπονητής, πάντως λειτουργεί διαφορετικά. Όταν είναι να καλέσει κάποιον που δεν έχει ομάδα, πρέπει να μιλήσει μαζί του. Μάλλον μίλησε ο Πασχαλάκης με τον προπονητή και τον έπεισε ότι μπορεί να αγωνιστεί. Κακώς παίρνει τον Πασχαλάκη, αλλά πρέπει να μίλησε μαζί του. Εάν είναι χωρίς ομάδα και εμένα θα με πείραζε από την στιγμή που αγωνίζομαι σε μία ομάδα. Πάντως ο προπονητής κάπου ποντάρει και τον κάλεσε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κατέληξε λέγοντας: «Πάντα την ευθύνη την έχει ο προπονητής. Αυτός θα βρει τον μπελά του. Δεν θα έχει δικαιολογία ότι εγώ έκανα αυτό. Παίρνει και το ανάλογο ρίσκο. Το είδα όλο το θέμα από την πλευρά του κάθε ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται. Τα προηγούμενα χρόνια το σκεπτικό μας ήταν διαφορετικό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.