Διαιτητής για υποβιβασμό, «κροτίδα» Κούρτιτς, θεατρινισμοί Καζναφέρη

Γιώργος Καστάνης13 Σεπτεμβρίου 2022

Νέο «τρίποντο» για τον ΠΑΟΚ αυτή την φορά με αντίπαλο την Λαμία με φτωχό σκορ, όμως την παρούσα χρονική στιγμή, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και ικανοποιεί περισσότερο. Από εμφάνιση υστερεί, αλλά αλήθεια ποια ομάδα αυτή την στιγμή στο Πρωτάθλημα έχει καταφέρει να δείξει στοιχεία, τα οποία να την κάνουν να ξεχωρίζει; Καμία.


Ο Τσαγκαράκης είχε την πλέον χείριστη διαιτησία, είναι ένας ρέφερι για υποβιβασμό, ενώ κάκιστοι ήταν και οι συνεργάτες του, που δεν τον βοήθησαν σε συγκεκριμένες φάσεις. Τις κάρτες, οφθαλμοφανέστατες σε παίκτες της Λαμίας για σκληρά φάουλ σε παίκτες του ΠΑΟΚ (σε ένα από αυτά τραυματίστηκε σοβαρά ο Κοτάρσκι) τις έδειξε με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και αφού προηγουμένως είχε επιτρέψει να γίνει το ματς ροντέο.

Ο ΠΑΟΚ με την νέα νίκη του, έβαλε τρείς πόντους στο «σακούλι» του, βρέθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό, διατήρησε το απόλυτο στην Τούμπα στο Πρωτάθλημα, είχε σε τρίτο ματς μηδέν παθητικό, ενώ υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Πήρε ουσιαστικά την νίκη από μία στημένη φάση, από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ και πανέξυπνη κίνηση (κροτίδα θα την χαρακτήριζα) του Κούρτιτς που απελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ. Ένα γκολ που πανηγύρισε με πολύ εκδηλωτικό τρόπο, δείχνοντας την αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει. Ήταν το 20ο γκολ του Κούρτιτς με την φανέλα του ΠΑΟΚ και το πρώτο με κεφαλιά.

Ήταν ακόμη η 100η νίκη του Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Για τον Δικέφαλο που δεν έθελξε με την απόδοσή του, μετρά το αποτέλεσμα. Δυστυχώς όπως προαναφέραμε, ο Τσαγκαράκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Και έκανε το ματς…ροντέο. Θα μπορούσε να είχε πάρει άμεσα αποφάσεις για απλές παραβάσεις, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί. Ή δεν ήθελε να εφαρμόσει τους κανονισμούς. Ο εκνευρισμός που προκάλεσε με τα σφυρίγματά του, ειδικά στα τελευταία λεπτά, αποτελεί ξεκάθαρα δική του ευθύνη.

Οι εκπρόσωποι της Λαμίας ήταν εριστικοί στις αντιδράσεις τους, ο Καζναφέρης ξέφυγε πολλές φορές από τα όρια και προχώρησε σε θεατρινισμούς που δεν έχουν προηγούμενο.

Ο Σίμον (που πήρε κάρτα μετά από πέντε λεπτά από την αντικανονική του ενέργεια) έσπρωξε τον Μορέϊρα και στα λεπτά των καθυστερήσεων, το ματς μετατράπηκε σε μία «αρένα», διακόπηκε για πέντε λεπτά και τελικά ολοκληρώθηκε στο 15ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε την στήριξη των φιλάθλων του, σε ένα ματς με έναν αντίπαλο που θεωρείται αδύναμος, αλλά δεν είναι επί της ουσίας και κατάφερε να φθάσει στο επιθυμητό. Πάντως πρακτικά η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Η ομάδα έχει πολλά ακόμη να βελτιώσει.





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.