Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων από τον Ιβάν

Δημήτρης Μπούζας08 Σεπτεμβρίου 2022

Η ομάδα επιβάλλεται να ενισχυθεί ποιοτικά, να υποστηριχθεί ηθικά και να θεωρακιστεί και να προστατευτεί, απέναντι στο αντιΠΑΟΚτσήδικο μπλοκ, το οποίο ελέγχοντας το σύνολο των ΜΜΕ, επιδίδεται συστηματικά στην απαξίωση και αποδόμηση του λαοφιλέστατου συλλόγου και στην εξόντωση του ηγέτη του.

Ναι, ο κόσμος τρου ΠΑΟΚ έχει υπομονή και στηρίζει. Ομως ως πότε; Και με ποιες ελπίδες; Θετικά τα πρώτα μηνύματα να το δεχθούμε, αλλά με ποιες προοπτικές; Ιδού το ερώτημα. Η περίεργη μεταγραφική «ακινησία» και η μη εκπλήρωση των υποσχέσεων ότι θα υπάρξουν προσθήκες μία ή δύο, προκαλούν ανησυχία δικαιολογημένη. Τα διακινούμενα περιέργως ενεπισήμως πολλές φορές και δολίως σενάρια, περί εμπλοκής της μεταγραφής που ανέλαβε ο Ιβάν για τον επιτελικό, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν, μερικά εκ των οποίων χρεώνουν στο σύστημα του όλου οργανισμού που τα «είχε» με τον Μπέο και άλλα στις υψηλές απαιτήσεις του τελευταίου, συσκοτίζουν και δεν διαφωτίζουν το ήδη θολό μεταγραφικό τοπίο.

Ας μην μπούμε όμως στον πειρασμό να αναφερθούμε στο τι συνέβη στον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία. Το έχουμε κάνει στο παρέλθον και γίναμε πολλές φορές επίμονα κουραστικοί. Σήμερα αποφασίσαμε να φιλοξενήσουμε την ραδιοφωνική συνέντευξη ενός βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, του οποίου την άποψη διαχρονικά εκτιμούμε σαν μια από τις πλέον αμερόληπτες και ποδοσφαιρικά ορθόδοξες. Το περιεχόμενο της αποτελεί μια μικρή επιτομή. Διαβάστε τι είπε στο Metropolis 95,5 και στον Γιώργο Μπούζο: «Ο ΠΑΟΚ είναι χειρότερος από τον αντίστοιχο περσινό. Το βλέπουμε όλοι μας. Είναι μία δικαιολογία για να καλύψουν τον κακό σχεδιασμό.

Τα έχω πει χιλιάδες φορές. Τα λέω για το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν έγινε φέτος σχεδιασμός. Τα έχετε επισημάνει. Τώρα προσπαθεί να συστηθεί στο Πρωτάθλημα που κάνει μία πορεία. Δεν θα αντέξει ο κόσμος με αυτό που θα βλέπει μέσα στην περίοδο, εάν συνεχίσει έτσι με αυτό τον τρόπο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίζαμε με τους παίκτες που μας είπαν το καλοκαίρι ότι θα φύγουν, δηλαδή τον Μπίσεσβαρ, τον Κούρτιτς, τον Αουγκούστο. Αυτό συνέβη και η αλήθεια είναι πως αυτοί που έλεγαν πως πρέπει να φύγουν από την ομάδα, δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Προσέξτε: Ο Μπίσεσβαρ μπαίνει μέσα και δίνουν λάμψη στην ομάδα. Αυτή είναι η απόδοσή τους, αυτό μπορούν να κάνουν. Ο σχεδιασμός δεν υπήρξε, δεν υπάρχει. Ακούω, θέλουμε δεκάρι. Τι να το κάνουμε; Θέλουμε χαφ. Ύστερα δεν μπορεί να κάνει ένας παίκτης πέντε καλά παιχνίδια και να προσπαθούμε να τον πουλήσουμε. Είδα πάντως αγωνιστικά στοιχεία, όπως συνοχή και κίνηση.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει μέταλλο και ο ΠΑΟΚ το έχει σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε μία ομάδα αποφασιστική. Το θέμα είναι η ποιότητά μας. Δεν επιτρέπουν μία πορεία ανάλογη της προϊστορίας μας. Γι' αυτό λέει ο Χαριστέας ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι χειρότεροι από πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ είναι σε φθίνουσα πορεία. Διότι οι επιλογές αυτών που έφεραν αυτούς τους παίκτες δεν ήταν ανάλογες των προσδοκιών. Πάντως μπορώ να πω ότι ο Μπράντον έδειξε καλό πρόσωπο, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Κάτι μπορεί να κάνει. Αλλά τι να το κάνουμε; Εάν πάρουμε έμπειρους παίκτες και οι μικροί θα γίνουν καλύτεροι. Όταν “πετάμε” τον Κουλιεράκη και τον Τσαούση στα βαθιά, δεν μπορούν να πιάσουν την απόδοση που πρέπει. Δεν έγινε καλή επιλογή προσώπων. Δηλαδή μεταπωλητική αξία ποιος να αποκτήσει, όταν δεν παίζει κάποιος στην ομάδα; Ξεκίνησε με αυτή την ομάδα και τους εξαφάνισε όλους. Από μόνοι τους δείχνουν πως δεν υπήρχε σχεδιασμός.

Η υπομονή είναι σχετική και επειδή ξέρω τους ΠΑΟΚτσήδες θα σας πω ότι δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε φάση εκτίναξης. Και αντί να πάμε μπροστά, πήγαμε πίσω. Εδώ έχουμε πέντε χρόνια που ταλαιπωρούμε τον παικταρά τον Μπίσεσβαρ. Τον βάλαμε να παίξει, τον βγάλαμε, τον παιδέψαμε και τώρα θέλουμε πάλι δεκάρι. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Έχουμε ένα συνοθύλευμα στο κέντρο. Δεν περνάνε το κέντρο. Να επανασυστηθούμε αλλά με τί όνομα. Πάμε για Πρωτάθλημα; Πάμε για κάτι καλό;Αυτά που συμβαίνουν μέσα στην ομάδα, δεν δείχνουν πρόοδο”.

ΥΓ1: Ο Παύλος Ιωακειμίδης που συστήνεται ως ποδοσφαιρόφιλος και όχι ως οπαδός κάποιας ομάδας, επισημαίνει: «Επιτρέψτε μου να πανηγυρίσω κι εγώ για τη μεταγραφή του Μαρσέλο, γιατί πιστεύω ότι συμμετείχα κατά κάποιο τρόπο με τον οβολό μου. Άλλωστε όλοι οι Έλληνες συμβάλουμε κάποιες φορές στο να στέκεται ψηλά ο ισόβιος πρωταθλητής μας. Μην ξεχνάτε ότι είχαμε παρόμοια πανηγύρια και τις ίδιες χολιγουντιανές φιέστες επί Κοσκωτά, με την μεταγραφή του μεγάλου Ντέταρι. Η συγκεκριμένη μεταγραφή έγινε με τα λεφτά όλων Ελλήνων και τα δικά μου. Ο τότε πρόεδρος λήστεψε μια τράπεζα (Κρήτης) και σάρωσε το σύμπαν. Βέβαια η τωρινή μεταγραφή του Μαρσέλο ήταν νομότυπη και όχι αποτέλεσμα ληστείας. Αλλά υποστηρίζω ότι συμμετείχα και πάλι με τον οβολό μου έστω και συμβολικά, από τη στιγμή που όλες οι συστηματικές τράπεζες της χώρας (με τις καταθέσεις μας) πρωτοστάτησαν στην υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου, της γνωστής εταιρείας του ερυθρόλευκου προέδρου, Capital. Ουδείς ψόγος στην προκειμένη περίπτωση. Δεν είμαι ούτε ΠΑΟΚτσής, ούτε ο Αρειανός, ούτε Παναθηναϊκός. Αλλά ούτε και κομπλεξικός που μερικοί θα βιαστούν να με χαρακτηρίσουν. Απλά πράγματα».

ΥΓ2: Φαίνεται πως ο Μελισσανίδης το αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναία και ποιοτική ενίσχυση της ομάδας του. Εξήγγειλε άλλες δύο μεταγραφές εξαιρετικού επιπέδου (Σιντιμπέ, Φαν Βερτ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.