Καλό να δείχνεις αντανακλαστικά στο λάθος, αλλά είναι καλύτερη η αποφυγή του

Βασίλης Μάστορας01 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη της αναγραφής της συμφωνίας της ΠΑΕ Αρης με τον Κανέδα, άλλαξε το σκηνικό.

Οι αντιδράσεις του κόσμου των «κίτρινων» στα social media, που έφταναν στα όρια της οργής, θορύβησαν τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ηταν ίσως η μοναδική απόφαση του, από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Η ανακοίνωση του Κανέδα, προπονητή με αδύναμο βιογραφικό, ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του κόσμου, από την μέχρι τώρα πολιτική του ανθρώπου που δρομολογεί τις εξελίξεις στον Αρη, στο θέμα του προπονητή. Οι πέντε προηγούμενες επιλογές του για τον πάγκο, οι οποίες δεν στέριωσαν, δεν αποτελούσαν ένδειξη σοφού ανδρός. Οπότε επόμενο ήταν οι φίλοι του Αρη να έχουν την απαίτηση, εκτός από το να ανέβει ο πήχης των στόχων, να προσληφθεί κι ένας προπονητής με εμπειρίες, ο οποίος θεωρητικά θα έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Το έγραψα και χθες, ότι δεν υπάρχει προπονητής που να υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά όσο περισσότερο έμπειρος είναι τόσο μικρότερες είναι και οι πιθανότητες της αποτυχίας.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Ο προπονητής με το καλό βιογραφικό παίρνει και περισσότερο χρόνο εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Ο Μπούργος δεν ήταν έμπειρος, αλλά η συνεργασία του με τον Σιμεόνε και τα όσα πέτυχε μαζί του ο Αρης πέρυσι, του έδωσαν το διαβατήριο για την παραμονή του. Το τι δεν άρεσε στον Καρυπίδη και τον έδιωξε το ξέρει μόνο αυτός. Ισως και ο Αργεντίνος να ήταν ενοχλημένος απ’ όσα συνέβαιναν στην ομάδα (καθυστερημένες μεταγραφές, απουσία ισπανόφωνου διερμηνέα σε όλες τις δραστηριότητες και κάποια άλλα θέματα λειτουργίας της ομάδας) γι’ αυτό και μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό σε τετ α τετ συνάντηση με τον Καρυπίδη, έδειξε διάθεση να τον βοηθήσει για το διαζύγιο.

O Κανέδα, λοιπόν θα γίνει Βελάσκεθ, ύστερα από την πίεση του κόσμου. Και η νέα επιλογή προπονητή δεν είναι με βαρύ βιογραφικό, αλλά είναι περισσότερο μπαρουτοκαπνισμένος από τον συμπατριώτη του. Πέρα όμως από την όποια επιλογή αξία έχει η εμπιστοσύνη της διοίκησης στον προπονητή. Το εύκολο είναι να απολύεις, το δύσκολο ν «χτίσεις» μία σχέση ειλικρίνειας και να έχει μακρύ ορίζοντα. Οι ομάδες με λύσεις «φύγε εσύ, έλα εσύ» δουλειά δεν έκαναν ποτέ.

Δηλαδή αν δεν υπήρχαν τα social media, για να καταγράψει ο Καρυπίδης τη δυσφορία των φιλάθλων για τον Κανέδα, θα τον έφερνε στη Θεσσαλονίκη και θα τον έδιωχνε μετά τις real αντιδράσεις του κόσμου στο γήπεδο;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.