Αντί να ξεφορτωθεί «μπάζα» ο ΠΑΟΚ ξεφορτώθηκε ένα χρήσιμο εργαλείο

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Αυγούστου 2022

Περιμέναμε τόσες μέρες να ξεφορτωθεί ο ΠΑΟΚ “μπάζα” και τελικά ξεφορτώθηκε τον Τσιγγάρα, λες και αυτός περίσσευε από το ρόστερ. Για την ώρα, λοιπόν, μένουν αμανάτι ο Νινούα, ο Ζαμπά, ο Μουργκ, αλλά και ο Αουγκούστο με τον Σάστρε, που μπορεί να τους χρησιμοποιεί ο Λουτσέσκου, αλλά ο ΠΑΟΚ ευχαρίστως θα τους πουλούσε αν υπήρχαν ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Θα μου πείτε, λογικό δεν είναι; Ποιος να ενδιαφερθεί να αγοράσει μπάζα; Ποια σοβαρή ομάδα θα χρειαστεί, ας πούμε, τον Νινούα; Μη βλέπετε που ο ΠΑΟΚ μάζεψε ένα σωρό άσχετους. Ηθελε η Τουλούζ έναν αμυντικό χαφ με γερά πνευμόνια και όντως πήρε ακριβώς έναν τέτοιο παίκτη, χωρίς να της βγει κι ο κούκος αηδόνι. Γιατί, για να λέμε την αλήθεια, αυτό είναι ο Χάρης. Ενας πολύ καλός τρεχαλατζής αμυντικός χαφ. Τίποτε άλλο. Ενας ρολίστας με συγκεκριμένη αποστολή σε συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Είναι, όμως, συνεπής και πολύ χρήσιμος για την ομάδα. Ο παίκτης που κάνει τη δουλειά που του του ζητάει ο προπονητής. Και σίγουρα ένας παίκτης πολύ πιο ποιοτικός και ελπιδοφόρος από αρκετούς που παραμένουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όπως βλέπετε, αυτοί που έχουν ζήτηση και πωλούνται τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως παίκτες που προήλθαν από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας, ο Κουλούρης, ο Γιαννούλης, ο Τζόλης, τώρα ο Τσιγγάρας. Κι αν είχαν περισσότερο χώρο τα δικά του παιδιά στην πρώτη ομάδα, είναι βέβαιο ότι περισσότερες θα ήταν και οι πωλήσεις. Θέλετε παράδειγμα; Ποιος Τέιλορ και ποιος Σάστρε όταν έχεις τον Λύρατζη; Η ποιος Σίντκλει όταν έχεις τον Τσαούση; Αλλά, τι συζητάμε τώρα; Εδώ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να δώσει ένα κάρο λεφτά για να πάρει τον... Χατσερίντι και διάφορα άλλα περίεργα όντα, στον Νινούα και τον Τέιλορ θα κολλούσε;

Η αλήθεια είναι ότι ο… ημιδανεισμός, ή η… ημιπώληση του Τσιγγάρα δεν άρεσε στην πλειονότητα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Λογικό και αναμενόμενο. Αλλωστε τα οικονομικά οφέλη δεν είναι σπουδαία. 300.000 ευρώ και άλλα τόσα αν συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ του Ιβάν από 300 και 600 χιλιάρικα. Μόνο αν η Τουλούζ αποφασίσει να τον αγοράσει, ο ΠΑΟΚ θα πάρει 2,5 εκατομμύρια. Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, περίπου τρία εκατομμύρια θα μπουν στα ταμεία του. Δεν είναι ασήμαντο ποσό, αλλά δεν τα λες και πολλά. Αρα, λογικά ο κόσμος βλέπει ότι ο ΠΑΟΚ χάνει ένα χρήσιμο εργαλείο τη στιγμή που δεν μπορεί να απαλλαγεί από τα άχρηστα.

ΥΓ. Νομίζω ότι ο μόνος που έχει ελπίδες να βγει κερδισμένος από αυτή την ιστοτρία είναι ο Τσιγγάρας. Ούτε η Τουλούζ θα πάρει Πρωτάθλημα μ’ αυτόν, ούτε ο ΠΑΟΚ θα γίνει πλουσιότερος χωρίς αυτόν. Ο ίδιος, όμως, έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί περισσότερο και να φανεί σε ένα Πρωτάθλημα πολύ πιο ποιοτικό και προβεβλημένο από το δικό μας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετακίνησή του σε μια ανώτερη ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.