Χρόνια τώρα ψάχνει απεγνωσμένα για ένα... «δεκάρι» ο Λουτσέσκου!

Αρις Νικολάκης17 Αυγούστου 2022

Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε, ζωή…

Πως όμως, η ζωή να ρίξει μια ζαριά καλή για τον ΠΑΟΚ βρε, όταν ο ΠΑΟΚ έχει τα ζάρια στα χέρια του; Και χρόνια τώρα, δεν έχει φέρει μία τέτοια αναζητώντας το «δεκάρι» για τη σύνθεση του. Αναδείχθηκε αυτή η αναζήτηση και στους αγώνες της προετοιμασίας κι στους αγώνες με τη Λέφκσι και στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τον Βόλο.

Τόσες και τόσες ζαριές με μεταγραφές, βλέπετε… Τόσες και τόσες αλχημείες – κυρίως από τον Ραζβάν Λουτσέσκου – δεν ανέδειξαν ένα «δεκάρι» ανάλογο του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Ακόμη και στην επική πορεία για τη μεγαλειώδη κατάκτηση του νταμπλ… Καθαρό, κλασσικό πού λέμε, «δεκάρι» νταμπλούχος δεν είχε!

Ως εκ τούτου δεν έχει και τώρα. Επιχείρησε πάλι, ζαριές με μεταγραφές. Νικολάς Κουαλιάτα και Τιάγκο Ντάντας αλλά… Κατ’ αρχήν δεν έφερε αυτές τις οποίες χρόνια λαχταρά. Για να είμαστε πάντως, δίκαιοι… Οφείλουμε, να παραδεχθούμε πως είναι νωρίς ακόμη, για συμπεράσματα. Όχι, για εντυπώσεις. Και δε λέμε. Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Δίχως πάντως, τούτο να είναι κανόνας…

Ο ένας από τους Μοντεβιδέο Γουόντερερς κι ο άλλος ως δανεικός από την Μπενφίκα ήρθαν με σοβαρά διαπιστευτήρια. Μικροί στην ηλικία αμφότεροι είναι αναμφισβήτητα επενδύσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο μικρός και στο δέμας Τιάγκο σκοράροντας στο 1-1 μ τη Λέφσκι ανέδειξε την ταχύτητα του. Εντυπωσιακό στοιχείο των ικανοτήτων του. Δεν αρκεί «δεκάρι» να καταστεί.

Κι οι δυο τους είναι προτάσεις στοιχήματος του Ζοσέ Μπότο με λεφτά φυσικά, του Ιβάν Σαββίδη. Και εμείς θέλουμε, να πιστεύουμε πως στη μεταγραφή του Ουρουγουανού ζητήθηκε και λήφθηκε η άποψη του συμπατριώτη του, Κυπελλούχου προπονητή του «δικέφαλου», Πάμπλο Γκαρσία…

Ο Ρουμάνος προπονητής και στις δυο θητείες του στον ΠΑΟΚ μόχθησε, για να βρει «δεκάρι». Τζάμπα πήγε ο μόχθος του. Ο ΠΑΟΚ «δεκάρι» δεν έχει. Η δε, επιμονή του, η οποία αγγίζει τα όρια της εμμονής, να καταστήσει «δεκάρι» τον Ντόουγκλας Αουγκούστο βλάπτει σοβαρά και τον ίδιο και την ομάδα του.

Εμείς δε θα πούμε στον Ραζβάν Λουτσέσκου: «…Συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες μέχρι τώρα. Και θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτό που έπαιρνες μέχρι τώρα». Όχι, όχι. Δεν θα πούμε επειδή ο Βραζιλιάνος έχει μεν, πολλά προσόντα, να εξελιχθεί σε «δεκάρι». Δεν έχει δε, την ηρεμία… Δεν είναι «τύπου» cold blood κατά πως λέμε στο χωριό μας… Για να τον ρόλο αυτόν. Κι έτσι αποτυγχάνει!

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ ακόμη ψάχνει και ψάχνεται για «δεκάρι». Φάνηκε και στον – καλυμμένο με πέπλο… μυστικότητας - φιλικό αγώνα του κόντρα στον Βόλο. Είναι τελικά, ηλίου φαεινότερο. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ακόμη «δεκάρι». Θα πείτε: Βρήκε «πεντάρι», τον παρτενέρ του Ίνγκι Ίνγκασον; Βρήκε «εξάρι»; Βρήκε «οκτάρι»; Δεν βρήκε αλλά έχει επιλογές για να τις καταστήσει ανάλογα. Για «δεκάρι» επί του παρόντος δεν έχει. Επί του μέλλοντος; Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ κερδίσει τα στοιχήματα – επειδή είναι σαφές πως για τέτοια πρόκειται – με Νικολάς Κουαλιάτα και Τιάγκο Ντάντας… Θα έχει για πολλά χρόνια!
ΥΓ 1 : Κραυγές κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Σοβαρό θέμα. Κουβέντα μήτε από τη μία, μήτε από την άλλη για την ακρίβεια στα ράφια. Σοβαρότερο θέμα. Κουβέντα επίσης, για τα χαράτσια του ρεύματος και του αερίου. Σοβαρότατο θέμα. Αυτά είναι που …πνίγουν τον κόσμο!

ΥΓ 2 : Ανακάλυψαν την… Αμερική οι καθ’ ύλην αρμόδιοι: «Δια της βίας εξαναγκάσθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα οι 38 οι οποίοι βρέθηκαν στον Έβρο…». Και να ήταν μόνον αυτοί; Αδιόρθωτη η τουρκιά συνεχίζει με αυτήν τη μορφή …υβριδικού πολέμου!

ΥΓ 3 : Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε: Η Παναγιά να βάλει το χέρι Της…


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.