Στόπερ από το… πάνω ράφι για τον Άρη

Metrosport Team14 Αυγούστου 2022

Βάσει στατιστικής, ο Άρης δεν κράτησε ανέπαφη την εστία του σε κανένα από τα τέσσερα επίσημα παιχνίδια που έδωσε στο πλαίσιο του Conference League γεγονός το οποίο καλλιέργησε προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της αμυντικής τετράδας και της άλλοτε σταθεράς της ομάδας, τους δύο στόπερ.



Ο προβληματισμός δεν αμφισβητεί το επίπεδο ποιότητας τόσο του Γιάκουμπ Μπράμπετς όσο και του Φαμπιάνο Λέισμαν. Είναι εμφανές όμως ότι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του Αρη δεν είχαν τη σταθερότητα που τους χαρακτήρισε στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου φτάνοντας στο σημείο να ενταχθούν σ’ ένα από τα καλύτερα δίδυμα «στόπερ» στην Interwetten Superleague.

Στην περίπτωση του Τσέχου κεντρικού αμυντικού, είναι ευδιάκριτο ότι οι δύο non stop σεζόν που κουβαλά στις πλάτες του έχουν επηρεάσει την ενέργειά του και τον οδηγούν σε λάθη. Για την ακρίβεια μετρά 95 αγώνες με Άρη, εθνική Τσεχίας και Βικτόρια Πλζεν. Στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι, υπέπεσε στο σοβαρό λάθος που οδήγησε στο γκολ του Εράν Ζάχαβι. Είχε προηγηθεί η αναποτελεσματική προσπάθεια αναχαίτισης της transition επίθεσης της Μακάμπι (με τον Πέριτσα) στον πρώτο αγώνα με συνέπεια εκείνο το γκολ του Ζάχαβι το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Εως το μοιραίο λάθος στον αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης», ο Μπράμπετς ήταν ο MVP της ομάδας.



Η αλήθεια είναι ότι η αγωνιστική κατάσταση του Φαμπιάνο προκαλεί εντονότερο προβληματισμό με κριτήριο την περσινή εικόνα του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του. Αυτά δεν φάνηκαν στο γκολ της Μακάμπι στη Θεσσαλονίκη όπου καθυστέρησε αρκετά να αντιδράσει στο λάθος του συμπαίκτη του αλλά και στην κίνηση του Ζάχαβι. Επίσης έχει ευθύνη στο γκολ του τελευταίου στο Ισραήλ όπου απέφυγε να τον πλησιάσει και του έδωσε όλο τον χώρο αλλά και χρόνο για να εκτελέσει. Δημιουργικά δε, δεν είναι τόσο αποτελεσματικός στο χτίσιμο του παιχνιδιού.

Από τον καταμερισμό των ευθυνών για το γεγονός ότι ο Αρης δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια δεν εξαιρείται κανείς. Έχει αναγνωριστεί το ζήτημα της περιορισμένης συμμετοχής των επιθετικών στην άμυνα και πρέπει να διορθωθεί. Παράλληλα, έχει τονιστεί η ανάγκη προσθήκης αμυντικού χαφ, αλλά εδώ «κουμπώνει» και η ανάγκη ενός στόπερ. Η αρχική σκέψη της απόκτησης μιας συμπληρωματικής λύσης ήδη έχει απορριφθεί.

Ο Άρης βρίσκεται στην αγορά με σκοπό τη συνεργασία με στόπερ ο οποίος θα έχει την ποιότητα για να αμφισβητήσει τους ήδη υπάρχοντες. Και κρίνοντας από την αμυντική αποτελεσματικότητα της ομάδας στα επίσημα παιχνίδια, είναι αναγκαία η αύξηση του ποιοτικού επιπέδου στο κέντρο της άμυνας.






Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.