Να βάλει η Υπεραγία Θεοτόκος το χέρι Της!

Αρις Νικολάκης14 Αυγούστου 2022


Μεγάλη γιορτή αύριο… Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης. Μέγιστη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό! Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η Παναγία έχοντας συνδεθεί (και) με τους αγώνες του Έθνους έχει ξεχωριστή σημασία για τον Ελληνισμό. Την τιμά απανταχού της γης. Στων Ελλήνων όλες τις κοινότητες Δεκαπενταύγουστο, σε κάθε μέρος του πλανήτη… Την γιορτάζουν, την πανηγυρίζουν με καταθέσεις ψυχής…

Μεγάλη η χάρη Της! Να έχει όλος ο κόσμος την ευλογία Της! Και να εισακουσθεί η προσευχή πάντων… Η Υπεραγία Θεοτόκος να βάλει το χέρι Της!

Ο αυριανός εορτασμός περιλαμβάνει τον θάνατο και την ταφή Της. Και την ανάσταση και τη μετάστασή Της στους ουρανούς.

Έγραψε γι’ αυτήν την ημέρα ο - «άγιος» τω ελληνικών γραμμάτων - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης : «… Κατ’ αυτήν την ημέραν της εορτής τα άσματα και οι ύμνοι είναι εκ των καλλίστων της Εκκλησίας. Ο,τι υψηλόν και ωραίον έγραψέ ποτέ ο Κοσμάς και ο Δαμασκηνός Ιωάννης, οι δύο μέγιστοι της Εκκλησίας μελοποιοί, τονίζεται την ημέραν ταύτην επ’ εκκλησίας, και η ακολουθία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου αμιλλάται προς τας της Μεγάλης Εβδομάδος και των Χριστουγέννων»!

Κι επίσης ανέφερε : «…ό Όλος ο Αύγουστος μην θεωρείται αφιερωμένος εις την Θεομήτορα, εν τω ιερώ δε Άθω, τη ακροπόλει ταύτη της Ορθοδοξίας, ήτις εδέχθη μετά την πτώσιν της Βασιλευούσης όσα κειμήλια και θησαυρούς δεν περιεσύλησαν οι αλλόφυλοι, και όπου περιεσώθη προς τοις άλλοις και η προς την Θεοτόκον ιδιάζουσα τιμή και το προνόμιον του επ’ ονόματι αυτής σεμνύνεσθαι, τα μεθέορτα εξακολουθούσι και μετά την 23 του μηνός. Χάριν δε περιεργείας δύναται να σημειωθή και η σύμπτωσις, ότι ο Αύγουστος αστρονομικώς ανήκει εις το ζώδιον, το λεγόμενον της Παρθένου…»


ΥΓ 1: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Με τον ΠΑΟΚ φορτωμένο (αγωνιστικά και μη προβλήματα…) προβλήματα, αγκαζέ με την γκαντεμιά του αλλά με την ψυχή του κόσμου του - να το «λέει» - σε μία προσπάθεια αναρρίχησης από τα έγκατα της γης... Εκεί όπου κατακρημνίσθηκε μετά τον αποκλεισμό στο Κόνφερενς Λιγκ… Στην επιφάνεια τουλάχιστον, της γης!

Με ίσως – λέμε: Ίσως – σημαντικότερο από τα προβλήματα του την δυστοκία. Άλυτο πρόβλημα από πέρυσι μέχρι κι εφέτος. Με σοβαρή ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας για τη μη λύση του. Και που είστε; Όσο χοντρό κι εάν είναι το δάκτυλο της με το οποίο μας δείχνει τους τραυματισμούς του Νέλσονα Ολιβέιρα… Δεν μπορεί να κρυφθεί πίσω από αυτό.

Και δεν είναι μόνον οι τραυματισμοί του Πορτογάλου. Είναι η αφλογιστία καιρό τώρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Είναι κι η χρόνια έλλειψη κλασσικού αριστερού ακραίου επιθετικού. Ναι μεν, προσπάθησε για λύσεις… Με αλχημείες και πειραματισμούς πάσχισε, ο Ραζβάν Λουτσέκου... Δεν τού βγήκαν, δε. Για να δούμε, εάν θα του βγει η μεταγραφή του Κάλεντ Νάρεϊ…

Η επιθετική αδυναμία του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε τελικά – μετά τα πάρα πολλά λάθη στην διάγνωση και τη θεραπεία αυτής της… ασθένειας - στο μεγαλύτερο ανάχωμα της αγωνιστικής του προόδου! Ο ΠΑΟΚ, μόνον με την εδώ και τώρα υπέρβαση αυτού του αναχώματος έχει προοπτικές προόδου. Δίχως αυτήν; Μηδέν από μηδέν, μηδέν!

ΥΓ 2: Πόσο βαθιά στη συνείδηση συγγενών, φίλων αλλά κι απλών γνωστών …κρύβονται όλοι αυτοί; Οι πρωταγωνιστές από απλής μέχρι φονικής βίας στα τελευταία απάνθρωπα περιστατικά. Θα έπρεπε να μην αποκαλύπτονται μόνον μετά την από ολοκληρωμένη άσκηση βίας κάθε μορφής σε αυτό το φάσμα της; Δεν πρέπει να τούς δίνουν κρυψώνες στη συνείδηση τους συγγενείς, φίλοι και γνωστοί. Πρέπει να τους αποκαλύπτουν ακόμη και με κατ’ αρχήν υποψία τέτοιας…. έφεσης στη βία!

ΥΓ 3: Χρόνια Πολλά και καλά με Υγεία. Σε όλους εσάς φίλες και φίλους της «Μ» και στις οικογένειες σας…










Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.