Τα καλά και το… κακό του Ιβάν Σαββίδη!

Αρις Νικολάκης11 Αυγούστου 2022

Να τα εκατοστίσει… Δέκα χρόνια Ιβάν Σαββίδη συμπλήρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Δέκα χρόνια με …πτήσεις του «δικέφαλου» από τα έγκατα της γης στον έβδομο ουρανό. Και με κορυφαία από αυτές τις απίθανες πτήσεις… Εκείνο το τσάι αξίας 10.886.000 ευρώ! Κορυφαία επειδή με εκείνη ο «δικέφαλος» έσπασε τα δεσμά των χρεών στο Δημόσιο! Δεν τού τα χάρισαν. Δεν τα έγραψε στο χιόνι α λα ελληνικά. Δεν τα φόρτωσε στον φορολογούμενο λαό. Τα εξόφλησε για πάρτη του, ο Ιβάν Σαββίδη. Κι ο «δικέφαλος» ίπταται πλέον, ελεύθερος, αδέσμευτος κι ανεξάρτητος.

Και μια που το έφερε η κουβέντα περί Ιβάν Σαββίδη… Κατέστησε ή δεν κατέστησε σαφές εξ αρχής - στους καθ’ ύλην (και κατά τεκμήριον βεβαίως, βεβαίως…) αρμόδιους - πως εάν δε φύγουν παίκτες, δε θα έρθουν παίκτες; Εάν ναι, τι έπραξαν εξ αρχής όλοι, μα όλοι αυτοί ανεξαιρέτως; Ουδέν! Και τώρα τρέχουν (κάλλιο αργά παρά ποτέ, πάντως) για να πράξουν. Εάν, όχι… Για να έχουμε, να λέμε… Σα να μην έγινε η κουβέντα μας.

Αυτά τα κενά – επειδή περί κενών πρόκειται - στις πτήσεις του «δικέφαλου» δεν οφείλονται στην… ατμόσφαιρα. Στο… πιλοτήριο οφείλονται. Από αυτό χαλούν την διάθεση του κόσμου σε αυτές τις πτήσεις.

Είναι δε, μη κατανοητή αυτή η καθυστέρηση για παραχώρηση η αποχώρηση παικτών «κομμένων» πριν καλά καλά ξεκινήσει η προετοιμασία. Τι περίμεναν δηλαδή, οι καθ’ ύλην (και κατά τεκμήριον… Το είπαμε!) αρμόδιοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από αυτούς τους παίκτες; Να μασούν σίδερα στην προετοιμασία; Και να φτύνουν τα κουκούτσια; Με τι … δόντια; Ό,τι είχαν, να δώσουν… Το έδωσαν στον ΠΑΟΚ. Ήταν σαφές με τη λήξη της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου. Γιατί ήταν ασαφές στην έναρξη της παρούσας;

Τα λέμε αυτά, για να απεικονίζεται η αλήθεια με έντονα κι ουχί θολά χρώματα! Ναι μεν, ο επικεφαλής… Το αφεντικό… Ο εργοδότης είναι υπ’ αριθμόν ένα υπεύθυνος κι υπόλογος για όλα… Για τα πάντα, όλα είναι. Για τις πράξεις και τις επιλογές του. Ναι, χωρά δεύτερη κουβέντα περί τούτου αλλά… Και στα ορθά του και στα στραβά του συμμετέχουν συνεργάτες του. Δικές του επιλογές κι αυτοί, φυσικά! Με μια διαφορά. Σοβαρή διαφορά. Αυτός πληρώνει. Αυτοί πληρώνονται. Αυτός βλάπτεται από κάθε αποτυχία.. Αυτοί δεν βλάπτονται…

Στα εκατό, ο Ιβάν Σαββίδης έχει – για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ενενήντα εννέα καλά. Έχει κι ένα κακό. Δε είναι πάνω από το κεφάλι της ή - εάν επιθυμείτε – πάνω από τα κεφάλια της. Θα άλλαζαν πολλά εάν ήταν. Δεν είναι ένεκα της φύσης των επιχειρήσεων του. Δεν μπορεί να είναι. Ακόμη κι όταν ερχόταν κάθε λίγο και λιγάκι στη Θεσσαλονίκη… Και πάλι, δεν ήταν πάνω από τα κεφάλια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

ΥΓ 1 : Φυσικά, οι τηλεφωνικές υποκλοπές είναι μέγιστο θέμα. Αλίμονο… Όχι όμως – κατά την ταπεινή πάντα, άποψη μας – τόσο μέγιστο, ώστε να …θάβει κυριολεκτικά, την ακρίβεια (η οποία έτσι όπως εξελίσσεται θα θάψει εμάς…), τον αόρατο κίνδυνο της πανδημίας και την ορατή απειλή της τουρκιάς!

ΥΓ 2 : Έπεσε η τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ… Αντί 2,10 δηλαδή 1,90 ευρώ. Και τρελαθήκαμε από τη χαρά μας! Είμαστε με τα καλά μας;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.