Τα δύο διλήμματα του Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης03 Αυγούστου 2022

Σε αλλαγή τακτικής προσέγγισης και κατ’ επέκταση προσώπων σκέφτεται να προχωρήσει ο Χερμάν Μπούργος για τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ καθώς αυτοί δεν γίνεται να μπουν στο… ίδιο καζάνι με τους αντίστοιχους που προηγήθηκαν με την Γκόμελ λόγω σαφέστατης διαφοράς ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Απέναντι στους Λευκορώσους, ο Αργεντίνος προπονητής δεν φοβήθηκε και δεν άλλαξε ποτέ την επιθετική λογική στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Ως ένα βαθμό ανέλαβε ρίσκο στον χώρο της μεσαίας γραμμής επενδύοντας παράλληλα στην ποιότητα της επιθετικής γραμμής και την αποτελεσματικότητα της τετράδας στην άμυνα.

  Οι αγώνες με τη Μακάμπι προφανώς έχουν υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να εμφανιστούν πιο συμπαγείς με καλύτερο τρόπο λειτουργίας στη μεσαία γραμμή και πιθανότατα περισσότερα πρόσωπα.

Αυτό το σενάριο σκέφτεται ο Χερμάν Μπούργος καθώς δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αλλαγής διάταξης και επιστροφής στο 4-2-3-1. Αυτή η σκέψη καλλιεργείται λόγω του επιπέδου ετοιμότητας του Μάνου Γκαρθία αλλά και του βαθμού ανταπόκρισης του Ματέο Γκαρσία στα φιλικά προετοιμασίας, όταν δοκιμάστηκε σε ρόλο κεντρικού μέσου. 

Αν δηλαδή ο Μπούργος καταλήξει σε τριάδα στον άξονα με σκοπό την εξυπηρέτηση του σχεδίου για το transitionπαιχνίδι της ομάδας του, ένας από τους δύο θα παίξει μπροστά από τους Σέικ Ντουκουρέ, Μπριάν Νταμπό που θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. Το δίλημμα έχει να κάνει με τον Λούις Πάλμα καθώς σ’ αυτό το ενδεχόμενο ο επιθετικός από την Ονδούρα δεν θα έχει θέση στο βασικό σχήμα. Ως ένα βαθμό αυτό θα είναι άδικο γι’ αυτόν διότι ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στα παιχνίδια με την Γκόμελ.

Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει κι ένα τακτικό πλάνο που πρέπει να υλοποιηθεί.

Το δεύτερο δίλημμα του Μπούργος αφορά τα επιθετικά άκρα. Λόγω τακτικής συνέπειας και παροχής βοηθειών στους πλάγιους μπακ, θεωρείται ότι ο ΝτάνιελΜαντσίνι θα είναι στο αρχικό σχήμα. Και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο δεύτερος μεταξύ του Ράφαελ Καμάτσο και του Χουάν Ιτούρμπε. Ο πρώτος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες λόγω επιδραστικότητας στο παιχνίδι της ομάδας. Ο δεύτερος είναι πιο δημιουργικός στο transition παιχνίδι.

  Αντιθέτως, στην αμυντική γραμμή ο Μπούργος δείχνει να μην έχει τον παραμικρό ενδοιασμό για τη χρησιμοποίηση των Εμπακατά, Πίρσμαν στα άκρα, πολλώ δε μάλλον των Φαμπιάνο-Μπράμπετς ως δίδυμο των στόπερ.





Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.