Περιμένοντας από τον Ιβάν να διαλύσει... την «ομίχλη»

Δημήτρης Μπούζας02 Αυγούστου 2022

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον πιθανή παρέμβαση και εξηγήσεις από τον μεγαλομέτοχο. Συγχρόνως επισημαίνει και απαιτεί ειλικρινή και όχι τυπική ανάληψη ευθυνών, τολμηρές τομές, ανατροπές και «αλλαγή ρότας».

Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το σχόλιο, δεν είχα καμία πληροφόρηση σχετική με τις προθέσεις του Ιβάν. Αν δηλαδή θεωρούσε ή θεωρεί αναγκαία μια παρέμβαση ή όχι, μετά τα όσα συνέβησαν σε βάθος χρόνου και οδήγησαν μοιραία στον σοκαριστικό ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις των λεγόμενων «λαγών» της ενημέρωσης, που εθελοντικά ή για τον οποιοδήποτε λόγο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνήθως για να αποπροσανατολίσουν, να νοθεύσουν ή να δοκιμάσουν αντιδράσεις, διαπίστωσα ότι η προσπάθεια μου ήταν και αποδείχθηκε μάταιη. 

Τα «βαποράκια» και οι «ντελιβεράδες» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ συγχρονισμένα, θαρρείς στην ίδια γραμμή, απέφυγαν να ασχοληθούν με το σοβαρό αυτό θέμα. Την πιθανότητα των προθέσεων του Ιβάν να παρέμβει και να μιλήσει με τον κόσμο την συγκεκριμένη στιγμή. Αντίθετα, επιδόθηκαν αφελώς με την προβολή και με την ανάδειξη της περιβόητης μεταγραφής ενός δευτεροκλασάτου αμυντικού, ο οποίος επί ένα μήνα ελεύθερος ον, δεν πρόλαβε ούτε μια μέρα από την προετοιμασία. Με ελαφρύ βιογραφικό, ο συγκεκριμένος προβάλλεται σήμερα δυσανάλογα με την σοβαρότητα της απόκτησης του.

 Ένας εξ αυτών μάλιστα προανήγγειλε και την εξασφάλιση θέσης του, δίπλα στον Ίνγκασον! Λησμονώντας ο δυστυχής, ότι ο Μπότο αυτόν τον είχε μόνιμη ρεζέρβα και αναζητούσε σοβαρότερη περίπτωση, κάτι που τελικά δεν πέτυχε. Όπως αντιλαμβάνεστε, απέτυχα στην ιχνηλάτηση μου και στην επισήμανση ενδείξεων, ακόμη και ανεπισήμων διαρροών, για το τι έχει αποφασίσει ο ηγέτης του ΠΑΟΚ. 

Ο τελευταίος, ίσως να το κρατάει μυστικό ή και να έχει πάρει μια διαφορετική απόφαση. Κάτι που δεν το βρίσκω συμβατό με την ιδιοσυγκρασία του, γιατί ο Ιβάν πάντοτε αφουγκράζεται και δίνει μεγάλη σημασία στις όποιες δυσαρέσκειες εκφράζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Βέβαια οι ΠΑΟΚτσήδες που εξακολουθούν να στηρίζουν σε απόλυτο βαθμό τον μεγαλομέτοχο, αυτήν την φορά θα ήθελαν να ακούσουν από τα χείλη του συγκεκριμένα πράγματα. Να τους ενημερώσει σε ποιους ο ίδιος καταλογίζει ευθύνες και αν αυτές οι αναλήψεις ευθυνών που έγιναν, είναι ειλικρινείς και όχι τυπικές. 

Επίσης να τους διευκρινίσει αν αυτές οι ευθύνες προκλήθηκαν από δικές του λαθεμένες ή όχι εκτιμήσεις σε συγκεκριμένα θέματα και προβλήματα ή από παρανοήσεις στο ενδιάμεσο των εξελίξεων (ενδοσυνεννόηση), με συνέπεια να έχουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Επιπρόσθετα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει από τον ηγέτη του να ξεκαθαρίσει ποιος ο ρόλος της ΠΑΕ. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της και ως εκ τούτου και οι ευθύνες των στελεχών της. Είναι τα λίγα στελέχη στα οποία εμπιστεύτηκε την εκπροσώπηση του συλλόγου. Αυτό το τελευταίο γιατί τις διαρροές στο σύνολο τους, οι οποίες αφορούν αποτυχημένες προσπάθειες ή μεταγραφικές αστοχίες τις χρεώνουν στον ίδιο.

Πάμε όμως να μιλήσουμε και για την «ταμπακιέρα». Η «ταμπακιέρα» στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, για τον λαοφιλέστατο σύλλογο. Η ομάδα θα πορευτεί με το ελλιπέστατο αυτό ρόστερ στο πρωτάθλημα; Θα έχουμε ενίσχυση και τι είδους ενίσχυση θα έχουμε; Σαν αυτή με την οποία μας προϊδεάζουν τα «βαποράκια» και οι «ντελιβαράδες» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ; 

Τη στιγμή μάλιστα που οι ανταγωνιστές όχι απλά ενισχύονται σοβαρά, αλλά έχουν ξεπεράσει και τον πήχη των πλέον απαιτητικών οπαδών τους. Σε ότι έχει σχέση με τα αιτήματα των ΠΑΟΚτσήδων, θα μπορούσε κανείς να τα συμπεριλάβει σε μια μικρή λίστα, αλλά εξόχως σημαντική. Στην κορυφή οι τολμηρές τομές, οι ανατροπές και η πάση θυσία διάλυση της ομίχλης που έχει σκεπάσει την Τούμπα. Το ίδιο σημαντικό είναι η αλλαγή ρότας του όλου οργανισμού. Τέλος, καλό θα ήταν να απομακρυνθεί τελείως από την οικογένεια του ΠΑΟΚ το παραμύθιασμα, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και... ο σανός.

ΥΓ: Αφού «έφαγε πόρτα» από τους Μπενίτεθ, Μπίλιτς και Ντε Τσέρμπι, κατέληξε στην 4η λύση με τον άπειρο 39χρονο Ισπανό Κορμπεράν. Μυστήριο όμως πραγματικό, είναι το «άδειασμα» πολλών μεγάλων μονάδων τις οποίες είχε βγάλει στην αγορά στο παρελθόν με ποσά όχι ευκαταφρόνητα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.