Ο Λουτσέσκου περνά την σφραγίδα του στο νέο ΠΑΟΚ, αρκεί όμως;

Κώστας Πετρωτός10 Ιουλίου 2022


Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να αντιληφθεί διά γυμνού οφθαλμού κανείς παρακολουθώντας τον νέο ΠΑΟΚ είναι ότι αρχίζει και αποκτά συνοχή ενός συμπαγούς συνόλου. Στην Ολλανδία, ο Δικέφαλος έδωσε τέσσερα φιλικά παιχνίδια και ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που βρέθηκε να τρώει φάσεις στην πλάτη της άμυνάς του. 

Η συναρμογή άμυνας, μεσαίας γραμμής και επίθεσης έγινε σε γρήγορους χρόνους και αυτό είναι σφραγίδα Λουτσέσκου, η πρώτη που βάζει κάθε φορά που χτίζει ένα νέο σύνολο. Ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του, ο ΠΑΟΚ, επί των ημερών του, ελάχιστες φορές εκτέθηκε από αντίπαλο. Η ταυτότητα ομάδας που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι το πρώτο κερδισμένο στοίχημα του Ραζβάν, με την υποσημείωση ότι είναι άλλο τα φιλικά και άλλο τα επίσημα παιχνίδια.

Φυσικά, είναι σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι φεύγει από την Ολλανδία μετρώντας έναν ακόμη ποδοσφαιριστή συν, στο ρόστερ, τον Γιώργο Κούτσια που χθες πήρε μία σημαντική ώθηση για να συνεχίσει πιο πεισμωμένα την προσπάθεια να πείσει ότι μπορεί να αποτελέσει μπακ απ του Νέλσον Ολιβέιρα και στην παρούσα φάση, γιατί όχι, να είναι αυτός ο βασικός επιθετικός και ο σκόρερ στα ματς με την Λέφσκι.

Δεν πρέπει, όμως, να μας ξεγελά η καλή εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με την Σταντάρ Λιέγης. Γιατί όποιος επιχείρησε να δει τον αγώνα με τα μέτρα μιας ομάδας που θέλει να είναι στην δυάδα του ελληνικού Πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεται ότι λείπουν ακόμη βασικά κομμάτια του παζλ. Ο ΠΑΟΚ γίνεται πιο ταχύς και με μεγαλύτερη ενέργεια, αλλά έχει ανάγκη από έναν ακόμη ποιοτικό, έτοιμο παίκτη (θα είναι καλό ο ένας να είναι ο Σοτέλδο), σε κάθε γραμμή για να αισθάνεται ότι όντως είναι η ομάδα που απέχει από το, πλην Ολυμπιακού γκρουπ.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι σημαντικό που έκλεισε χθες και το θέμα της ανανέωσης του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, γιατί έστω και ως αλλαγή, ο ΠΑΟΚ θα έχει στην δύναμή του έναν παίκτη που θα μπορεί να δώσει ουσιαστική βοήθεια, λογικά κυρίως, από τον πάγκο, σε σημαντικές στιγμές των αγώνων του.

Προφανώς, το καλοκαίρι είναι μακρύ από πλευράς μεταγραφικής ενίσχυσης, ο ΠΑΟΚ δεν θα αποφύγει τις κινήσεις και της τελευταίας στιγμής και φέτος, ειδικά, αυτό έχει λογική γιατί φέτος έχει φροντίσει να κάνει τον μεγάλο των κινήσεων ενίσχυσης νωρίς.

Μέχρι τότε, όμως, υπάρχουν έξι παιχνίδια για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ που πρέπει να οδηγήσουν στον πρώτο στόχο, αυτό των ομίλων της διοργάνωσης που είναι και κομβικός για να επιτυγχάνεται ο στόχος της αυτάρκειας που έχει ορίσει ο Ιβάν Σαββίδης. Γι’ αυτό και από σήμερα που η ομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα, ο βασικός στόχος πρέπει να είναι η προσήλωση όλων στα ματς με την Λέφσκι. Όσο εύκολη μπορεί να φαίνεται, τόσο δύσκολη μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη ως ομάδας και ας μην ξεχνάμε ότι ο Στοΐλοφ είναι ένα προπονητής με τεράστια εμπειρία και παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.