Τι ακριβώς συμβαίνει με Κάργα που τον ήθελαν Λουτσέσκου και Μπότο;

Δημήτρης Μπούζας18 Ιουνίου 2022

Γιατί δεν προχώρησε η περίπτωση ενός εκ των κορυφαίων στόπερ του πρωταθλήματος; Τι (ή ποιος) μεσολάβησε για να μην γίνει; Ιδανική ηλικία, σπουδαίες ικανότητες, μικρό κόστος κι επιπρόσθετα ο παίκτης από παιδικής ηλικίας, οπαδός του ΠΑΟΚ.

Ο Κιλκισιώτης στόπερ μέσα στους κορυφαίους του φετινού πρωταθλήματος (αν όχι ο κορυφαίος) σίγουρα αποτελούσε ιδανική περίπτωση και λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω αποδεδειγμένων ικανοτήτων. Πέρα βέβαια και από το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει κρύψει τα συναισθήματα του για τον ΠΑΟΚ. Μεταγραφή από τις πλέον σίγουρες και εκ προϊμίου πετυχημένες. Ο Κάργας στα Γιάννενα μαζί με τον Σάλιακα ο οποίος επέλεξε Ευρώπη, αποτελούσαν τις ηγετικές φυσιογνωμίες και τους πυλώνες μιας εντυπωσιακής άμυνας. Το ότι δεν ακούστηκε αρχικά το όνομα του ανάμεσα στα τόσα και όσα διακινήθηκαν επίσημα και ανεπίσημα από τον ΠΑΟΚ, προφανώς εξηγήθηκε σαν μία απόφαση την οποία είχαν πάρει οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι. 

Ομως κάποιες νεότερες πληροφορίες καρατσεκαρισμένες, που ήρθαν στο φως στην εκπομπή του Γιώργου Μπούζου, δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, προκαλώντας ερωτηματικά κι έναν σχετικό προβληματισμό. Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν το εξής καταπληκτικό: Οτι και ο Λουτσέσκου και ο Μπότο τον ήθελαν τον Κάργα και ότι επιπρόσθετα τα Γιάννενα συμφωνούσαν στην παραχώρηση του με ένα λογικότατο ποσό γύρω στις 250 χιλιάδες ευρώ. Δυστυχώς όπως και τελικά αποδείχθηκε «κάτι» ή «κάποιος» μεσολάβησαν και δεν προχώρησε η υπόθεση μια ιδανικής – το επαναλαμβάνουμε – μεταγραφής, με τους υπεύθυνους να τρέχουν σε άλλες «περιπτώσεις», σε δευτεροκλασάτους υποβαθμισμένων πρωταθλημάτων. Βέβαια αν ο Μπότο έχει κατά νου κάποιον καλύτερο του Κάργα και με τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις – ακόμη και μεγαλύτερες - στην πράξη θα έχει μια σοβαρή αιτιολόγηση και μια εξήγηση για την υπαναχώρηση στην περίπτωση της μεταγραφής του στόπερ του ΠΑΣ. 

Είναι αλήθεια ότι στον ΠΑΟΚ μεταγραφικά μέχρι «χθες» έχουν συμβεί σημεία και τέρατα, με τον Ιβάν να πληρώνει ακριβά όλα τα «παιχνίδια» που γινόντουσαν πίσω από την πλάτη του. Οι νταραβερτζήδες οργίαζαν, όμως η άφιξη του Πορτογάλου, ελπίζουμε ότι έβαλε φρένο σε αυτό το «πάρτι» που μονίμως εξελισσόταν σε μεγάλο φαγοπότι. Το να υπάρχουν έξωθεν ή και έσωθεν ακόμη και άνωθεν παρεμβάσεις μετά τα τόσα και όσα παθήματα, θα ήταν τραγικό και ολέθριο. Το ότι δεν ψωνίζω από αυτό το «μαγαζί» γιατί δεν μου αρέσει το αφεντικό (όπως επί παραδείγματι ο Χριστοβασίλης) είναι εκτός ποδοσφαιρικής λογικής και προκαλεί ανησυχίες.

Είναι κάπως περίεργο οι υπεύθυνοι ενώ έχουν μπροστά τους μεγάλες ευκαιρίες, να τρέχουν σε άλλες περιπτώσεις και να φτάνουν μέχρι τη Γη του πυρός να κλείσουν κανέναν νεαρό ελεύθερο, με την πιθανότητα να τους βγει λαβράκι. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη απο τέτοιες προχειρότητες και δεύτερες λύσεις. Δεν ξέρουμε μετά βεβαιότητας αν υπάρχει βέβαια παρέμβαση ή αν και κάποιος άλλος λόγος για να μην προχωρήσει η μεταγραφή του Κάργα. Ίσως στη συγκεκριμένη περίπτωση να θεωρούνται απαραίτητες κάποιες εξηγήσεις από πλευράς των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού, γιατί όχι και του όλου οργανισμού ΠΑΟΚ. Ο κόσμος θέλει αλήθειες και όχι μυθεύματα και παραπλανήσεις. Ξεκάθαρα πράγματα. Σκιές υπήρξαν και στην περίπτωση Πασχαλάκη. 

Ομως ο κόσμος αποδέχθηκε τα πάντα και δεν προχώρησε σε πονηρές σκέψεις. Εδώ στον Κάργα σε μια ιδανική για πολλούς και σημαντικούς λόγους μεταγραφή, ναι χρειάζεται να ξεθολώσει το σκηνικό. Κορυφαίος στόπερ, ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία, μικρό κόστος και από παιδί οπαδός του ΠΑΟΚ, όλα συγκλίνουν στην άποψη περισσότερο μια εθελοτυφλίας, παρά περί λάθους. Και κάτι ακόμη που αφορά τα τωρινά: Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να διατηρηθεί το δικαίωμα επιστροφής του, ο νεαρός και ταλαντούχος Τάχατος, ο οποίος κατευθείαν πάρκαρε στο Βόλο, θαρρείς και συστημένος. Διώχνουμε δηλαδή τα δικά μας ταλαντούχα παιδιά και ψάχνουμε μέχρι τη Νέα Ζηλανδία για κάποιους νεαρούς που υπάρχει... το ενδεχόμενο να εξελιχθούν; Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η αναφορά μας και η θέση μας στο θέμα που προέκυψε με τον Κάργα, γίνεται με τις καλύτερες των προθέσεων. Και μια συμβουλή στο δίδυμο των υπευθύνων: Σταθείτε όρθιοι και αντισταθείτε στην οποιαδήποτε παρέμβαση και από τον οποιοδήποτε επιχειρηθεί. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Μια περίεργη δήλωση του Ραζβάν Λουτσέσκου στη ρουμανική τηλεόραση δημιουργεί ερωτηματικά. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ χωρίς λόγο και άκαιρα επιχειρεί να «διευκρινίσει»... ότι υπεύθυνος των μεταγραφών είναι ο Μπότο. Πριν ο απλός ΠΑΟΚτσής δώσει τις δικές του ερμηνείες, καλό θα ήταν να επανέλθει και να αποκαταστήσει την κανονικότητα, η οποία εξ αρχής και μέχρι σήμερα παρουσιάζει το «δίδυμο» να μοιράζεται ευθύνες και δικαιώματα στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.