Έγινε μάθημα, το πάθημα με τον Τζοβίνκο;

Αρις Νικολάκης16 Ιουνίου 2022

Σε μία εβδομάδα ο ΠΑΟΚ – ως ομάδα – ανασκουμπώνεται. Το ραντεβού για την έναρξη της προετοιμασίας… Για το «καλημέρα» στη νέα αγωνιστική περίοδο εντός συνόρων, είναι την ερχόμενη Δευτέρα. 

Μία εβδομάδα μετά εκτός συνόρων είναι το άλλο ραντεβού. Για πέσουν τα …μπετά στα θεμέλια μίας καινούργιας ομάδας. Καινούργιας ομάδας; Κατά πως φαίνεται, ναι. Κι έχουμε και λέμε περί τούτου… Μείον ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Συν οσονούπω ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ή άλλος. Μείον ο Άνχελ Κρέσπο, ο Φερνάντο Βαρέλα κι ορισμένοι… περαστικοί. Ονόματα δε λέμε. Καρδιές δεν χαλούμε. 

Συν οριστικό ο Ράφα Σοάρες. Κι οσονούπω συν ο Ιβάν Νάσμπεργκ κι ο Μάρκο Ρέντε. Άντε κι ο Σαντιάγκο Μπουένο. Μείον κι ο Τσούμπα Άκπομ. Συν οσονούπω ο Καλέντ Νάρεϊ. Βάλτε, τώρα που γυρίζει, στα οσονούπω συν και τον Φάμπιο Μαρτίνς. Εντάξει. Με τα οσονούπω συν και τα οριστικά μείον, όμως… Μια αγωνία και μια λαχτάρα οι φίλοι του «δικέφαλου» την έχουν. Τούτο δε, καθώς τα μείον θα αυξάνονται και θα πληθύνονται. Θεωρώντας πως κι άλλα πρόσωπα του ρόστερ είναι υπ’ ατμόν. Υφίστανται δε, κι ανοικτά θέματα με τον Στέφαν Σβαμπ και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Από την εξέλιξη τους θα φανεί εάν κι εφ’ όσον θα είναι σχεδόν, ριζοσπαστική η αλλαγή στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Φυσικά δεν προκαλεί πανικό η, επί του παρόντος, υπεροχή στα δεδομένα του μείον. Εξάλλου ο Ζοσέ Μπότο δεσμεύθηκε πως μέχρι την αναχώρηση για την προετοιμασία στο Άπελντοορν, θα έχει ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Με λίγα λόγια; Κόντρα στον κανόνα των τελευταίων χρόνων, περί του χαμένου χρόνου στις μεταγραφές, εφέτος διαφαίνεται η εξαίρεση του αλλά…Δέκα ημέρες απομένουν μόνο, για να επιβεβαιωθεί ο Ζοσέ Μπότο η να διαψευσθεί. 

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως, ο Πορτογάλος τεχνικός (η αθλητικός… Είναι κομματάκι μπουρδουκλωμένο) διευθυντής έχει βάλει ψηλά τον πήχη. Κι έχει φουντώσει τις προσδοκίες των ΠΑΟΚτσήδων. Λαχταρούν κι αγωνιούν – βλέπετε - για να δουν επιτέλους, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας τους, ένα σχεδόν πλήρες ρόστερ… Για να λέμε την πάσα αλήθεια βέβαια, δεν είναι εύκολες υποθέσεις οι εφετινοί μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ. Θεωρούμε πως οι… αρμόδιοι ήξεραν, όταν τους έθεταν, την δυσκολία τους. 

Είναι προετοιμασμένοι για το κάλλιστο και το χείριστο. Αρκεί, να μην επαναληφθεί το περυσινό πάθημα – επιμένουμε σε αυτό – με τον Σεμπάστιαν Τζοβίνκο. Και τον περίμεναν μάταια μέχρι «και πέντε» των μεταγραφών. Κι εναλλακτική δεν είχαν! Το περυσινό πάθημα, το οποίο πλήρωσε με απώλεια τίτλων ο ΠΑΟΚ, πρέπει να έγινε ήδη μάθημα. Οποιαδήποτε άλλη χαμένη μεταγραφή, με χαμένο πολύτιμο χρόνο, α λα Σεμπάστιαν Τζοβίνκο… θα είναι ασυγχώρητη!


ΥΓ 1: Τα έχουμε πει. Τα έχουμε συμφωνήσει. Χρόνια τώρα, γνωριζόμαστε. Η ευκολία ή η δυσκολία μιας κλήρωσης φαίνεται από την εξέλιξη των αγώνων της. Η Λέφσκι Σόφιας δεν είναι μπαμπούλας. Δεν είναι και του πεταματού. Έτσι;

ΥΓ 2 : Επειδή πολλοί … ψάχνονται. Θυμίζουμε πως η Τουρκία από το 1973 απειλεί την Ελλάδα. «Η Ρόδος θα γίνει νέα… Κύπρος», έλεγε τότε. Και το 1975 δημιούργησε την «Στρατιά του Αιγαίου»!

ΥΓ 3: Έχουν πλάκα πάντως, οι Τούρκοι. Μιλούν για τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα Δωδεκάνησα. Σχέση φάντη με ρετσινόλαδο. Τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία επεστράφησαν στη μητέρα τους, την Ελλάδα ρε, μπουνταλάδες!





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.