Το CAS επέστρεψε την εφαρμογή του αρχικού σχεδίου του Άρη

Metrosport Team12 Ιουνίου 2022

Ο Αρης δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αφελώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων έως και το τέλος του Πρωταθλήματος και αφού πήρε στα χέρια του το έγγραφο δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών ουσιαστικά εφαρμόζει αυτό που ευθύς εξαρχής είχε αποφασίσει…

Αυτές οι αποφάσεις λήφθηκαν στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη, με νωπές τις μνήμες από τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και βάσει της (μέχρι τότε) μέτριας πορείας στο Πρωτάθλημα και επικυρώθηκαν από τη στιγμή που βρήκαν σύμφωνο τον Χερμάν Μπούργος. Από τότε ο Αρης έδειξε απροθυμία στην ανανέωση πολλών συμβολαίων και ταυτοχρόνως, στην αποδέσμευση αθλητών οι οποίοι αποδείχθηκαν κακές (περσινές) επιλογές. Κι αυτό αποδεικνύεται τώρα, από τη στιγμή που η νέα παράταση από το CAS σφράγισε το δικαίωμα πραγματοποίησης μεταγραφών. Για μεγάλο διάστημα οι «κίτρινοι» ήταν λογικό να κρατήσουν… μισάνοιχτη την πόρτα. Κάθε αποκλεισμός θα στοιχειοθετούσε αφελέστατη απόφαση. 

Τώρα όμως λειτουργούν διαφορετικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο έχουν γίνει μόνο με τον Χαβιέρ Ματίγια και μάλιστα ο Αρης επιμένει να τον «κλείσει» στη δική του τιμή. Γι’ αυτό υπάρχει οικονομική διαφορά. Είναι φανερό επίσης ότι ο Κριστιάν Γκάνεα αποτελεί τρίτη ή και τέταρτη επιλογή. Στον δε Μπρούνο Γκάμα δεν έχει κατατεθεί ουσιαστική πρόταση κι αν γίνει, σε οικονομικό επίπεδο, θα απέχει αρκετά από τα χρήματα που εισέπραττε. Με τους Φακούντο Μπερτόγλιο, Ντάνιελ Σούντγκρεν οι επαφές διακόπηκαν πριν καλά-καλά μπει η άνοιξη και απλά τους σημειώθηκε να έχουν μια τελευταία επαφή πριν πουν το «οκ» σε άλλη ομάδα.

Κι έτσι εφαρμόζεται το αρχικό πλάνο, πάνω στο οποίο συμφώνησε και ο Χερμάν Μπούργος, αυτό το «ομάδα από την αρχή». Με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, πρόθεση δημιουργίας πιο ψηλής ομάδας και την προοπτική δημιουργίας υπεραξίας με σκοπό να έχει οφέλη η ομάδα στο άμεσο μέλλον. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια αποδέσμευσης από τις κακές επιλογές του περασμένου καλοκαιριού.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι «κίτρινοι» δεν… διευκρίνιζαν τις προθέσεις τους γιατί δεν είχαν την πολυτέλεια να το πράξουν. Οφειλαν να υπολογίσουν το κακό σενάριο, αυτό της αρνητικής απόφασης από το CAS. Αυτή δεν ήρθε και πλέον νιώθουν ότι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι. Αυτό που δεν έχουν όμως είναι χρόνο γιατί θα πρέπει να προσθέσουν ταχύτητα στις κινήσεις τους διότι η έναρξη της προετοιμασίας πλησιάζουν και ο δε πρώτος επίσημος αγώνας είναι σε 40 ημέρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.