Γιατί ο Λουτσέσκου χρειάζεται τους έμπειρους

Γιώργος Καστάνης31 Μαΐου 2022

Ένα άλλο στοιχείο για την διαμόρφωση του ρόστερ της νέας περιόδου, είναι οι έμπειροι παίκτες. Αποτελεί και ερώτημα από πολλούς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Γιατί, ρωτάνε, συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, πρέπει να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους οι Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Σβαμπ; Μπορούν πραγματικά να προσφέρουν την νέα σεζόν;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί μέσα από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από το ρεπορτάζ: Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Λουτσέσκου ζητά την παραμονή και των τεσσάρων, γιατί πιστεύει πως μέσα σε ένα γκρουπ, για να υπάρχει ισορροπία, πρέπει να υφίστανται και [ποιοτικοί έμπειροι παίκτες. Όχι κατά πλειοψηφία, αλλά σίγουρα να διαμορφώνουν μία ισχυρή τάση. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μπίσεσβαρ “ξεζουμίστηκε” σύμφωνα με τον Λουτσέσκου, καθώς έπαιξε σε περισσότερα από 50 παιχνίδια (και χωρίς ξεκούραση), ενώ οι υπόλοιποι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Όμως σε κρίσιμα ματς στην Ευρώπη, ήταν παρόντες.

Την νέα σεζόν, εφόσον παραμείνουν και οι τέσσερις προαναφερόμενοι, ο στόχος της τεχνικής ηγεσίας είναι να τους αξιοποιήσει ιδανικά. Με συμμετοχή σε λιγότερα παιχνίδια και με ποιοτικότερο χρόνο, για να προσφέρουν αυτά που πραγματικά μπορούν στην ομάδα. Με το μοίρασμα του χρόνου, θα έχει την δυνατότητα να πάρει περισσότερα στοιχεία από τον κάθε ένα ξεχωριστά. Επιπλέον, θέλει μέσα στα αποδυτήρια, να έχει παίκτες – ινδάλματα. Να παραδειγματίζονται οι νεότεροι (είτε είναι ξένοι, είτε είναι Έλληνες) από τους έμπειρους. Και σε θέματα συμπεριφοράς και σε θέματα αυταπάρνησης και ανταπόκρισης. Κυρίως να μεταδίδουν σε όλο το γκρουπ, τι σημαίνει ΠΑΟΚ, τι σημαίνει η διεκδίκηση της νίκης σε κάθε παιχνίδι, τι θα σημάνει η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Σε κάθε περίπτωση όμως, το υπό διαμόρφωση ρόστερ, πρέπει να έχει πρωτοκλασάτους και ποιοτικούς παίκτες. Που θα μπορέσουν να σηκώσουν στις πλάτες τους, τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.