Ο Άρης είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα

Γιώργος Στράντζαλης12 Απριλίου 2022

Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες στην έδρα του, ο αγώνας στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ δικαιολογημένα για τον Αρη είχε χαρακτήρα μεγάλου τελικού. Ηταν κομβικής σημασίας για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στα Play off και δη την προσπάθεια της να πετύχει τον εναπομείναντα στόχο της, την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. 

Οι ποδοσφαιριστές του Χερμάν Μπούργος όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αλλά εκμεταλλευόμενοι τις στιγμές που βρήκαν, ακόμα κι αν αυτές προήλθαν από λάθη των αντιπάλων, πανηγύρισαν μία σημαντική νίκη. Ηταν η δεύτερη νίκη στην έδρα της Ένωσης στα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια και δεύτερη διαδοχική εναντίον της. Γεγονός που στοιχειοθετεί νέο ρεκόρ, καθώς μαζί με το 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” πριν από δύο μήνες κατάφερε δύο διαδοχικές νίκες εναντίον της ΑΕΚ στο ίδιο ημερολογιακό έτος για πρώτη φορά από το 1995. Τότε είχε νικήσει στις 9 Απριλίου 2-1 και στις 10 Σεπτεμβρίου πάλι 2-1, και τα δύο παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη.

Το ζητούμενο για τον Αρη στο προχθεσινό ντέρμπι ήταν περισσότερο η αντίδραση που χρειαζόταν να βγάλει μετά τις εντός έδρας ισοπαλίες που προηγήθηκαν και έβαλαν την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό και ό,τι έκαναν, το έκαναν με πλάνο. Πιο ψυχωμένοι και συγκεντρωμένοι σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με προηγούμενα παιχνίδια πήραν μία νίκη η οποία πέραν του ψυχολογικού πλεονέκτημα τούς δίνει και το βαθμολογικό των δύο βαθμών. 

Πλέον, ο Αρης κρατάει την τύχη στα χέρια του στη συνέχεια των αγώνων κατάταξης και νίκες όπως αυτή στο ΟΑΚΑ αναδεικνύουν ότι αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που βγάζει αντίδραση στο κατάλληλο timing. Όταν μπαίνει δηλαδή το “πρέπει” για νίκη υπό τον φόβο... εκτροχιασμού. Οπως συνέβη και στην τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας, όταν ανέλαβε την ομάδα ο Χερμάν Μπούργος και με την αύρα της παρουσίας του από την 7η θέση ο Αρης βρέθηκε στα play off και πλέον σε θέση ισχύος για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκε πολλάκις τη φετινή σεζόν και είχε καταφέρει πάλι να ανακάμψει. Από την αρχή της σεζόν, μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα και τις διαδοχικές “γκέλες” με ΟΦΗ, Ιωνικό “επέστρεψε” νικώντας διαδοχικά Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Μετά την ήττα με 5-0 από τον ΠΑΣ πήρε διπλό στην Τούμπα, όπως επίσης και μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο και τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα το “γύρισε” με νίκες στο Αγρίνιο και με την ΑΕΚ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.