Είναι στο χέρι του η τρίτη θέση

Γιώργος Στράντζαλης29 Μαρτίου 2022

Κόντρα στον Παναθηναϊκό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Αρη για… εξάποντο, καθώς όπως διαμορφώθηκε η 2η αγωνιστική θ’ άφηνε στο μείον πέντε τον δικό του αντίπαλο και βασικό ανταγωνιστή της 3ης θέσης και ταυτόχρονα θα έβαζε στην πλάτη του και την ΑΕΚ.

Το “κέρδος” ήταν ότι δεν άλλαξαν οι βαθμολογικές συνθήκες καθώς ο Αρης συνεχίζει να έχει διαφορά δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (έναν βαθμό) από την προβληματική -αν μη τι άλλο – ομάδα της Ένωσης, την οποία θ’ αντιμετωπίσει την 4η αγωνιστική των Play off. Πριν από το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ όμως, προέχει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ενα κομβικό 90άλεπτο για τους Κιτρινόμαυρους, που ψάχνουν την πρώτη τους νίκη στα Play off ούτως ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα και με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να αποκτήσει προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού (σσ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ) και της ΑΕΚ (σσ παίζει στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό).

Προφανώς τίποτε δεν θα κριθεί από την 3η αγωνιστική, απλώς μπορεί να διαμορφωθούν δεδομένα τα οποί θα βάλουν τον Αρη σε θέση οδηγού. Αυτό θα συμβεί αναλόγως και του αποτελέσματος στην 4η αγωνιστική όπου παίζει απέναντι στην ΑΕΚ στην Αθήνα, όπως επίσης κομβικής σημασίας για επίτευξη του στόχου είναι και ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής του α’ γύρου των Play off με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο οποίος θα προέρχεται από τις μάχες με την Μαρσέιγ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

 Συνεπώς, αν στο καλό σενάριο ο Αρης καταφέρει να ολοκληρώσει τον α’ γύρο με 53-55 βαθμούς σίγουρα θα αποκτήσει προβάδισμα ενόψει του δεύτερου γύρου όπου τα εντός έδρας παιχνίδια του θα είναι λιγότερα. Αυτό σημαίνει για τους Κιτρινόμαυρους ότι χρειάζεται να αξιοποιήσουν τον παράγοντας της έδρας στα επόμενα δύο παιχνίδια (ΠΑΣ και ΠΑΟΚ) και να παίξουν στο ΟΑΚΑ με στόχο να μην επιτρέψουν στην ΑΕΚ να πάρει διαφορά. Στο χέρι τους είναι να το καταφέρουν. Αρκεί να εμφανιστούν αγωνιστικά καλά και με τα χαρακτηριστικά της «ομάδας». Οπως εμφανίστηκαν στους τρεις τελευταίους αγώνες της κανονικής διάρκειας και πήραν το εισιτήριο για τα Play off. Στην αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται με την παρουσία του Χερμάν Μπούργος στον πάγκο κι αν εμφανίσει η ομάδα τη συνέπεια που την χαρακτήρισε στα προηγούμενα παιχνίδια – με εξαίρεση την κακή παρένθεση κόντρα στον Παναθηναϊκό - μπορεί να κυριαρχήσει αγωνιστικά του κάθε αντιπάλου .







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.