Η γκαντεμιά αγκαζέ με τον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης15 Μαρτίου 2022

Σούρνουμε και τι δε σούρνουμε από το ξεκίνημα της χρονιάς στον ΠΑΟΚ! Δεν το πράττουμε άδικα. Αρχής γενομένης από τις πρεμιέρες με ήττες εντός κι εκτός συνόρων… Δεν τον αφήσαμε σε χλωρό κλαδί. Το προκάλεσε!

Αλλά… Σε ουδεμία εκ των περιπτώσεων κατά τις οποίες στήσαμε σε έξι μέτρα τον ΠΑΟΚ, δεν αναγνωρίσαμε την κακή, την στραβή και την ανάποδη του τύχη. Με την πλημμύρα τραυματισμών οι οποίοι ξεκίνησαν με το νοκ άουτ τού Νέλσον Ολιβέιρα κι έφθασαν στο νοκ άουτ του Γιάννη Μιχαηλίδη. Η γκαντεμιά πάει αγκαζέ με τον ΠΑΟΚ εφέτος. Και δεν αναφερόμαστε στις εξελίξεις των αγώνων του. Στις απουσίες παικτών του αναφερόμαστε.

Οι παρουσίες τους φυσικά, δε θα άλλαζαν την εικόνα του ρόστερ του. Θα ήταν όμως άλλος ο ΠΑΟΚ με τον Νέλσον Ολιβέιρα. Και δε θα είναι ίδιος σε πληρότητα κι ετοιμότητα παικτών δίχως τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Να μη λησμονούμε πως ο νεαρός – σαρξ εκ σαρκός του «δικέφαλου» - άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όταν επιστρατεύθηκε για την πρώτη γραμμή. Με τον Ίνγκι Ίνγκασον ακόμη στα μετόπισθεν και τον Φερνάντο Βαρέλα (αλήθεια, τι κάνει αυτή η ψυχή;) στα χαμηλά του. Τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως. βεβαίως…

Ενόψει μάλιστα, της «μητέρας των μαχών» - όπως εύλογα χαρακτηρίζεται η μάχη στη Γάνδη – στο «μέτωπο» του Κόνφερενς Λιγκ… Ο ΠΑΟΚ βαδίζει προς τα εκεί σχετικά, αποδεκατισμένος. Μετράτε: Γιασμίν Κούρτιτς, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Γιάννης Μιχαηλίδης. «Μέχρι σήμερα», λένε οι φίλοι του «δικέφαλου». Κτυπούν ξύλο. Φτύνουν στον κόρφο τους.

Το 1-0 του αγώνας στην Ελλάδα δεν εξασφαλίζει στον Κυπελλούχο πολλά στο Βέλγιο. Εξασφαλίζει μόνον την ανάγκη της Γάνδης, για να ανοικτό ποδόσφαιρο. Την υποχρέωση της για σαφή επιθετικό προσανατολισμό. Με την σχετική βιασύνη της φυσικά, να σκοράρει. Ο χρόνος βλέπετε, δε θα κυλά υπέρ της.

Ως εκ τούτων το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι η προετοιμασία όχι απλά, για την αντιμετώπιση των μαζικών επιθέσεων της Γάνδης, Μιας ομάδας δυνατής και ταχύτατης. Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι η διαχείριση του απλώματος της Γάνδης πολιορκώντας την περιοχή του.

Για να καταστεί έτσι ολότελα διαφορετικός ο μεθαυριανός αγώνας. Και να χρειαστεί ολότελα διαφορετική στρατηγική από τον ΠΑΟΚ.

Δε θα είμαστε εμείς, αυτοί οι οποίοι θα την καταστρώσουν. Όσοι το πράξουν, θα κληθούν σε μία απλό τις δυσκολότερες επιχειρήσεις τους με τον ΠΑΟΚ. Καθένας αντιλαμβάνεται τον όγκο των δυσκολιών της μάχης στη Γάνδη. Και πως αυτόν τον όγκο θα τον αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με το 1-0 του πρώτου αγώνα. Με τον χαρακτήρα του καθώς στα δύσκολα ξεδιπλώνει πτυχές δυνατοτήτων του. Με την πρωτόγνωρη πίστη στην πρόκριση καθώς πλέον, στην ομάδα του ΠΑΟΚ είναι διάχυτη η επιθυμία, να αφιερωθεί αυτή στους απόντες. Και με την αυτοπεποίθηση την οποία έκτισε ο ΠΑΟΚ μετά το ιδιαίτερα άσχημο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου…

ΥΓ 1 : Κακά μαντάτα από το «μέτωπο» του Κορωνοϊού. Μαίνεται κι εκεί ο πόλεμος αλλά… Αυτός, όχι μόνον δεν υποχωρεί. Επιτίθεται ξανά μανά!

ΥΓ 2 : Καλά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν. Καλά θα κάνει, να μην κρατήσει ούτε κόμμα από όσα είπε ο Τούρκος. Και μακάρι το κακό, για τον Έλληνα, να είναι μόνον η θετικότητα στον Κορωνοϊό!

ΥΓ 3 :Το πρώτο θύμα του πολέμου είναι η αλήθεια! Το βλέπουμε καθημερινά στην Ουκρανία. Οργιάζει η προπαγάνδα …ένθεν κακείθεν! Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Όργια προπαγάνδας κι εδώ. Βαστάτε μικρό καλάθι.

ΥΓ 4 : Κι εσύ λαέ, βασανισμένε… Μην ξεχνάς την ακρίβεια! Δεν μάς έφθαναν κορωνοϊός, πόλεμος, μάς ήρθε (που ερχόταν …) και τρομακτική ακρίβεια… Και στη μέση κόσμος και κοσμάκης! Από τις δυσκολότερες Τεσσαρακοστές μεταπολεμικά, λένε οι παλαιότεροι. Παναγία μας, βόηθα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.