«Ανερχόμενος αμυντικός της Εθνικής ο Μιχαηλίδης, ναι στην πρόταση για τέσσερις Ελληνες»

Metrosport Team15 Μαρτίου 2022

Ο Γιάννης Γκούμας με την εμπειρία που έχει από τις εθνικές ομάδες αλλά και στο ποδόσφαιρο γενικότερα μίλησε για την πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, με την συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων παικτών στην Λίγκα και επτά Ελλήνων παικτών στην Λίγκα 2.

Ο Γιάννης Γκούμας με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε και για τον Γιάννη Μιχαηλίδη που είναι ο μεγάλος άτυχος μετά τον τραυματισμό του. Και υποστήριξε τα εξής αρχικά για την πρόταση:

“Αυτή η πρόταση με τους τέσσερις Έλληνες στην πρώτη εθνική είναι προς το θετικό, εάν περάσει. Έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Ήμουν εδώ και χρόνια, αυτός που έλεγε ότι οι ομάδα πρέπει να στηρίζονται σε Έλληνες παίκτες. Η ιστορία μας δίδαξε πως οι ομάδες όταν χτίζονται από παιδιά που ματώνουν την φανέλα, τότε μπορούν να κερδίσουν πολλά. Και τα παιδιά να εξελιχθούν και να δείξουν το ταλέντο τους. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, πως οι ομάδες που είναι στο ψηλό ράφι βασίζονται σε ξένους αμφιβόλου αξίας. Είναι ουτοπία να στηρίζουμε ξένους παίκτες που είναι ισάξιοι με τους Έλληνες. Αυτά τα παιδιά εάν τα πιστέψεις, μπορούν να σου φέρουν λεφτά στο ταμείο σου.

Οι μεγάλες ομάδες που έχουν την δυνατότητα να φέρουν ξένους και ποιοτικούς, έχουν τις αντιδράσεις τους. Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς το σκεπτικό των μεγάλων ομάδων. Πρέπει οι ξένοι να κάνουν την διαφορά”.

- Τον Γιάννη Μιχαηλίδη τον γνωρίζεις πολύ καλά, θέλεις να του ευχηθείς περαστικά;

“Για τον Μιχαηλίδη που είχα από την Κ19 μετά στην Ελπίδων θα ήθελα να του πω περαστικά. Είναι ο ανερχόμενος στόπερ της εθνικής ανδρών ο Μιχαηλίδης, μπορεί να παίξει και σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Θέλω να του πω ότι πρέπει να σταθεί δυνατός, να δουλέψει ακόμη περισσότερο, να κάνει τις θεραπείες του. Είναι δυνατό σκαρί, να μην απογοητεύεται. Οι δυσκολίες θα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Να του ευχηθώ περαστικά και σύντομα να τον δούμε ξανά στους αγωνιστικούς χώρους. Στο αμυντικό κομμάτι η εθνική ομάδα δεν είχε πρόβλημα γενικά. Θεωρώ ότι ο Μιχαηλίδης ξεχωρίζει. Στην επίθεση έχουμε το θέμα τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν βγάζουμε μεγάλους παίκτες. Έχουμε όμως τον Ιωαννίδη, τον Κούτσια. Έχουμε παιδιά αξιόλογα που αν δουλευτούν μπορούν να κάνουν την διαφορά”.




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.