Ο Αρης που ανέβασε το πήχη των προσδοκιών και το «βάλσαμο» για την απουσία από τον τελικό

Βασίλης Μάστορας10 Μαρτίου 2022

Ο Αρης δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την κατάληψη της τέταρτης θέσης μετά το τέλος των πλέϊ οφ, για δύο λόγους: Γιατί ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο με ψηλότερους στόχους κι άλλου τον βρήκε το τέλος της κανονικής περιόδου. Το δεύτερο, ακόμη περισσότερο σημαντικό, το γεγονός ότι η τέταρτη θέση δεν «κλειδώνει» τη συμμετοχή στο Conference League. 

Αρα ο Αρης θα πρέπει να παλέψει για να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Αυτός λοιπόν θα είναι ο στόχος της ομάδας του Μπούργος από το πρώτο λεπτό των πλέϊ οφ και το δηλώνουν. Οι «κίτρινοι» μάλιστα με μέτρο τα όσα έδειξαν στους τρεις τελευταίους αγώνες, ανέβασαν τον πήχη της αισιοδοξίας. Αποτελέσματα σημαντικά που τον έσπρωξαν μαζί με την επιστροφή των έξι βαθμών, στην τέταρτη θέση και μόνο έναν βαθμό πίσω από την τρίτη ΑΕΚ. Με δείγμα γραφής λοιπόν αυτούς τους αγώνες ο Αρης βρίσκεται σε καλύτερο αγωνιστικό φεγγάρι απ’ ότι η ΑΕΚ και βγάζει μέσα στο χορτάρι ό,τι καλύτερο μπορεί. Αυτά δηλαδή που έπρεπε να φύγει ο Μάντζιος για να το καταφέρουν οι «κίτρινοι». Για λόγους που μόνο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν, αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 

Ο Αρης μπήκε και πάλι στις ράγες και μάλιστα αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόμενος προς τον στόχο του. Πιστεύω ότι τα πλέϊ οφ θα μοιάζουν για την ομάδα του Μπούργος ως την καλύτερη βιτρίνα προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να «εκθέσουν» όλο το ταλέντο τους. Τουλάχιστον αυτό έδειξαν με Ατρόμητο, Αστέρα και Ολυμπιακό. Οτι «ξύπνησε» ο ποδοσφαιρικός τους εγωισμός και απαλλαγμένοι από το άγχος της αφαίρεσης των βαθμών καταθέτουν σε κάθε αγώνα όλο το ταλέντο τους. Αυτό που υπάρχει αρκετό στο ρόστερ και ήταν η αιτία στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος οι φίλοι του Αρη να κάνουν όνειρα τρελά.

Ας δούμε όμως τι λένε οι αριθμοί για τους αγώνες που έδωσε ο Αρης στην κανονική περίοδο με τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα πλέϊ οφ:

*Συνολικά κέρδισε 13 βαθμούς με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες.

* Δεν κατάφερε να πετύχει δυο νίκες με καμία ομάδα, γνώρισε δυο ήττες μόνο από τον ΠΑΣ, ενώ έμεινε αήττητος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

* Ακόμη συνολικά στους 26 αγώνες ο Αρης είναι η πρώτη ομάδα της λίγκας στα κλεψίματα (750) και δεύτερη στις πάσες (1655), με κορυφαίο τον Σάσα.

* Συνολικά χρησιμοποίησε 28 ποδοσφαιριστές από τους οποίους σκόραραν οι 12.

Η στατιστική όμως δεν έχει καμία αξία αν δεν συνοδεύεται και από τον τελικό στόχο. Αυτόν που έχει μπροστά του ο Αρης και δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Αποτέλεσμα δυσανάλογο με τον διπλασιασμό του μπάτζετ και τα όνειρα του καλοκαιριού. Θα είναι όμως το «βάλσαμο» για την αποτυχία να είναι η ομάδα παρούσα στον τελικό του Κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.