Ο Μπούργος θα αποφασίσει για τους παραμένοντες

Metrosport Team10 Μαρτίου 2022

Στην ιεραρχία των θεμάτων, αυτό των ανανεώσεων συμβολαίων μπήκε σε τρίτη ή και τέταρτη μοίρα (τουλάχιστον) στους δύο τελευταίους μήνες, είναι βέβαιο ωστόσο ότι θα ανοίξει μετά την απόφαση του CAS επί του δικαιώματος πραγματοποίησης μεταγραφών καθώς ο Αρης υποχρεωτικά θα μπει σε διαδικασία αξιολόγησης. 


Το ερχόμενο καλοκαίρι εξάλλου λήγουν 14 συμβόλαια πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση νέας δικαίωσης από το CAS και διατήρησης του μεταγραφικούς δικαιώματος, οι «κίτρινοι» θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο δημιουργίας ομάδας από την αρχή. Στο αντίθετο σενάριο, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων τις οποίες (στην παρούσα στιγμή) δείχνουν να μην επικροτούν. Λογικά, αυτός ο «γρίφος» θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών όπου αναμένεται να αποσταλεί το διατακτικό της απόφασης. Μάλιστα, η αίσθηση που έχουν οι νομικοί κύκλοι της ΠΑΕ αναφέρει ότι έχει ληφθεί οριστική απόφαση και απομένει να καθαρογραφεί και να αποσταλεί στις εμπλεκόμενες πλευρές. Ξέχωρα από την εξέλιξη αυτού του (ζωτικής σημασίας) ζητήματος, φαίνεται ότι ήδη έχει αρχίσει μια διαδικασία διαχωρισμού της κάθε περίπτωσης.

 Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η περίπτωση του Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν επηρεάζεται από την απόφαση του CAS καθώς εφόσον βρεθεί συμφωνία στο οικονομικό, αυτομάτως θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2024. Δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και με τουλάχιστον δύο ακόμη ποδοσφαιριστές.

Πριν από μερικούς μήνες ο Χαβιέρ Ματίγια ήταν εκτός πλάνου παραμονής στην ομάδα αλλά οι εμφανίσεις των τελευταίων δύο μηνών είναι πιθανό να οδηγήσουν στην πρόταση για επέκταση συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2023 με την προϋπόθεση ότι θα δεχθεί τον αγωνιστικό ρόλο που θα του ανατεθεί ο οποίος θα είναι περισσότερο υποστηρικτικός. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Κριστιάν Γκάνεα, αν και η περίπτωσή του εξαρτάται από την απόφαση του CAS υπό την έννοια ότι σε περίπτωση που ο Αρης αποκτήσει το δικαίωμα μεταγραφών, αυτομάτως θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Μάρβιν Πίρσμαν. Το σίγουρο είναι ότι ο Ρουμάνος έχει δείξει καλύτερος από τον Λούμορ.

Με τον Μπρούνο Γκάμα δεν έγινε καμία συζήτηση, αλλά κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια. Οι επαφές έγιναν μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης του Πορτογάλου επιθετικού με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Βέβαια, αυτός που θα αποφασίσει είναι ο Χερμάν Μπούργος ο οποίος πλέον έχει αρχίσει να αποκτά ξεκάθαρη εικόνα έχοντας καθημερινή τριβή με τους παίκτες. Πλέον δεν περιορίζεται στην εικόνα, αλλά και στους χαρακτήρες που διαπιστώσει μέσα από τις προπονήσεις και τη συναναστροφή του με τους ποδοσφαιριστές.








Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.