Το ταμείο «μιλάει» ξεκάθαρα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα: Τα πάντα είναι ζήτημα ποιότητας

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Μαρτίου 2022

Mετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, εξανεμίστηκαν και οι λιγοστές ελπίδες του για τη διεκδίκηση του τίτλου. Οι 13 βαθμοί της διαφοράς είναι πολλοί. Ρεαλιστικά, δεν καλύπτονται. Πρώτον γιατί ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να χάνει βαθμούς και ποτέ δεν δίνει την αίσθηση της σιγουριάς για τη νίκη, ακόμη και με τον πιο αδύναμο αντίπαλο, ενώ ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς ακόμη και με τις πιο κακές εμφανίσεις του.

Η συζήτηση για τον τίτλο είχε ανοίξει πάλι μετά τις δύο ισοπαλίες του Ολυμπιακού και τώρα ξανακλείνει μετά τις δύο ισοπαλίες του ΠΑΟΚ. Τόσο απλά. Περίπτωση να αλλάξουν κάπως τα δεδομένα υπάρχει μία: Να χάσει ο Ολυμπιακός βαθμούς στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Αρη και να μη χάσει ούτε έναν ο ΠΑΟΚ στους δικούς του αγώνες με την ΑΕΚ και τη Λαμία. Αν η διαφορά πάει στους 10 βαθμούς με μία ήττα του Ολυμπιακού, ή στους 7 με δύο ήττες του Ολυμπιακού, τότε και μόνο τότε θα αποκτήσουν ένα κάποιο ενδιαφέρον τα πλέι οφ ως προς τον τίτλο. Αν, όμως, η διαφορά παραμείνει στους 13 (δεν λέω καν να αυξηθεί), ακόμη κι αν νικήσει ο ΠΑΟΚ δύο φορές στα πλέι οφ τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να μη χάσει βαθμό στους υπόλοπους οκτώ αγώνες και ο Ολυμπιακός να χάσει 7. Σενάριο απίθανο, αν όχι ανέφικτο.

Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει και φέτος για την τιμητική δεύτερη θέση, όπως και πέρσι. Αυτά ήταν τα φόντα του, αυτό μπορεί να πετύχει. Και θα το πετύχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, γιατί έχει “χτίσει” μια ικανή διαφορά από τους υπόλοιπους, αλλά και γιατί καμία άλλη ομάδα δεν είναι καλύτερη από αυτόν.

Κατά τα άλλα, θα “μετρήσει” τις δυνάμεις του για το Κύπελλο στον διπλό ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, ο οποίος ουσιαστικά είναι τελικός, γιατί, λογικά, η ομάδα που θα περάσει είναι πολύ δύσκολο να χάσει το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό ή τη Λαμία. Εννοείται ότι αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί, θα έχει πετύχει εντός Ελλάδας λιγότερα από πέρσι. Θα αποδειχτεί και στην πράξη ότι η πρόσληψη του Λουτσέσκου δεν ήταν ικανή να εγγυηθεί την επιτυχία. Θα έπρεπε να συνοδευτεί και με πραγματική ενίσχυση. Αλλά το περασμένο καλοκαίρι ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν κάκιστος, αν όχι ανύπαρκτος.

Τη διαφορά υπέρ του φετινού ΠΑΟΚ έναντι του περσινού την κάνει μέχρι στιγμής μόνο η πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Και επειδή η Γάνδη δεν αποτελεί φόβητρο, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να φτάσει στους 8. Πρέπει, όμως, να πάψουν να πιπιλίζουν σαν καραμέλα προπονητής και παίκτες σε κάθε αποτυχία στο Πρωτάθλημα τη δικαιολογία της μάχης που δίνει ο ΠΑΟΚ σε τρία μέτωπα. Για το γεγονός ότι απέχουν πολύ από το να διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα δεν ευθύνεται ούτε το Κόνφερνς Λιγκ, ούτε φυσικά το Κύπελλο. Μάχη σε τρία μέτωπα έδινε και ο Ολυμπιακός μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο ήταν μπροστά με 11 βαθμούς. Από την άλλη, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Αρης δεν είχαν υποχρεώσεις στην Ευρώπη και όμως ο ΠΑΟΚ τους έχει αφήσει πίσω του. Αρα, όλα έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ομάδων και τίποτε άλλο. Πιο ποιοτικός ο ΠΑΟΚ, πάνω από όσους τον ακολουθούν. Πιο ποιοτικός από τον ΠΑΟΚ ο κακός φέτος ο Ολυμπιακός, σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής όχι από τώρα, αλλά από τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε που ο ΠΑΟΚ “κατάφερε” να χάσει από τον Ιωνικό. Τόσο απλά...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.