Σήμερα, σωπάστε. Αύριο,…μιλήστε!

Αρις Νικολάκης01 Μαρτίου 2022

Πως κατορθώνει – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – ο ΠΑΟΚ να… ξενερώνει τον κόσμο του, Πως; Και δεν …ξενέρωσε ο κόσμο επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε δυο πολύτιμους (κυρίως ενόψει πλέι οφ) βαθμούς. Ο κόσμος… ξενέρωσε επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε μπάλα!

Προπονητές και παίκτες τα έκαναν μαντάρα. Κι αντί να πάνε αύριο στο «Σπύρος Λούης» με εννέα βαθμούς διαφορά, πάνε με επτά. Τούτο δε, επειδή η ΑΕΚ, σε χειρότερη (εντός κι εκτός αγώνων) κατάσταση από τον ΠΑΟΚ , ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό…

Αλλιώς; Θα έμπλεκε ο ΠΑΟΚ, από το… πουθενά, σε περιπέτειες για την δεύτερη θέση! Δεν έμπλεξε. Όχι βέβαια, χάρη σε δική του επιτυχία αλλά χάρη σε επιτυχία του Παναθηναϊκού. Και τούτο δεν περιποιεί τιμή για τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, τον προσβάλλει.

Μπορεί δε, να ψιθυρίζεται κάτι περί πισωγυρίσματος αλλά… Κατά πως θεωρούμε εμείς… Δεν είναι! Και μπορεί, αύριο ο ΠΑΟΚ στο «Σπύρος Λούης», να μας δικαιώσει. Να φιμώσει στόματα και να πνίξει ψιθύρους περί πισωγυρίσματος.

Αρκεί, να το πάρουν αλλιώς προπονητές και παίκτες. Ολότελα διαφορετικά να το πάρουν κόντρα στην ΑΕΚ. Συγκριτικά με το πώς, το πήραν κόντρα στον Ιωνικό. Που ήταν σκέτη απογοήτευση για τον κόσμο τους…

Δίχως βέβαια, να παραγνωρίζεται η μέχρι τούδε επιτυχία του ΠΑΟΚ – με το ελλειμματικό ρόστερ του - να παραμένει σε τρεις τροχιές στόχων. Κάθε τροχιά όμως, αργά ή γρήγορα ολοκληρώνεται. Κι η (…τυχόν) αστοχία καθιστά την απλή παραμονή στην τροχιά … Ήτοι, δίχως ευστοχία… Δώρον άδωρον. Τζάμπα κόπο, με απλά λόγια.

Όσο για τις δικαιολογίες ή τις αιτιολογίες της σοβαρής απώλειας βαθμών; Αυτές τις οποίες ψέλλισαν προπονητές και παίκτες; Είναι τουλάχιστον, ατυχείς. Είναι αδικαιολόγητοι κατά κανόνα όλοι τους. Με εξαίρεση τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη!

Εάν κι εφ’ όσον θέλουν, προπονητές και παίκτες του Κυπελλούχου να μιλήσουν περί της σοβαρής αυτής απώλειας… Αυτής, η οποία ενόψει πλέι οφ – επιμένουμε: Από το… πουθενά - ψαλιδίζει τα φτερά του «δικέφαλου» … Τούς δίνεται ο λόγος αύριο στο «Σπύρος Λούης»!

Ως εκ τούτων λοιπόν… Σήμερα, σωπάστε. Αύριο …Μιλήστε!

ΥΓ 1 : Βλέπαμε προχθές, στην tv τον Ζαφείρη Μελά να μιλά για τον Πασχάλη Τερζή. Και σκεφτόμασταν πόσο άτυχοι είναι όσοι γνωρίζουν αυτούς και τον Βασίλη Καρρά μόνον ως κορυφαίους καλλιτέχνες. Είναι και κορυφαίοι άνθρωποι, βλέπετε. Ψυχές τεράστιες… Λεβεντιές!

ΥΓ 2 : Πέρασαν στα ψιλά εκείνο το πανό δέους στις κερκίδες των Ζωσιμάδων. Ήταν των - πάντα και παντού - γενναίων φιλάθλων του ΠΑΣ. Με ονομαστικές αναφορές στις ψυχές των οποίων ο Χάρος με οπαδικά κίνητρα έκοψε τα φτερά. Και γι’ αυτό, αυτοί – οι γενναίοι φίλαθλοι του ΠΑΣ - ζητούσαν συγνώμη …

ΥΓ 3 : Δε βολεύει η άμβλυνση (δίχως έστω υποψία λήθης…) της κατάστασης. Έτσι περνούν στα ψιλά και την γνήσια – μετά το φονικό - εικόνα της Τούμπας. Η όξυνση βολεύει. Στη αναμπουμπούλα χαίρονται οι λύκοι!

ΥΓ 4 : Για ελάχιστους ανιστόρητους… Η Αυστρία ήταν το ανάχωμα στο οποίο «πνίγηκε» η Οθωμανική Αυτοκρατορία όταν (1683) επιχειρούσε, να καταλάβει όλη την Ευρώπη. Κι η Πολωνία βέβαια, είχε ρόλο «κλειδί» στον «πνιγμό» των Οθωμανών στα κάστρα της Βιέννης. Τι μάς τσαμπουνάνε λοιπόν, λογής λογής πολιτικάντηδες στην ραδιοτηλεόραση με τις περισπούδαστες αναφορές τους στον τρέχοντα πόλεμο ;

ΥΓ 5: Παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε μία αναφορά του Τζον Κένεντι σχετική με τον πόλεμο: «Ή οι πόλεμοι θα τελειώσουν την ανθρωπότητα ή η ανθρωπότητα τους πολέμους»!

ΥΓ 6: Όταν οι Σοβιετικοί αποπειράθηκαν, να βάλουν πυραύλους τους στην Κούβα. Μια ανάσα από τις ακτές των ΗΠΑ… Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έδειξε τα δόντια του. Τα δείχνει και τώρα... Όταν οι ΗΠΑ με την Ευρώπη αποπειρώνται να βάλουν πυραύλους τους στα σύνορα της Ρωσίας.

ΥΓ 7: Ο Θεός πότε θα βάλει το χέρι του;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.