Γαλατσόπουλος: «Το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσει να βγάλει ένα έξτρα κονδύλι για το μπάσκετ»

Metrosport Team01 Μαρτίου 2022

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΣΑΚΕ μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για την εθνική ομάδα, καθώς και για τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που αντιμετωπίζουν οι ομάδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ και του Άρη.

Αρχικά για την εθνική ομάδα δήλωσε:

«Καταφέραμε να δούμε δύο σημαντικούς αγώνες με τις νίκες της Ελλάδας επί της Τουρκίας. Είδαμε πόσο διαφορετική εικόνα είχε η εθνική και πόσο διαφορετική θα είναι όταν θα δώσει το παρών ο Γιάννης μαζί μας».

Για τις δηλώσεις του Χατζόπουλου στο Metropolis 95,5 είπε: «Για να τα βάλουμε σε μία τάξη. Οντως, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έχουν θέματα που προέρχονται από τα προηγούμενα χρόνια. Ο Χατζόπουλος καλύπτει εκτός από το μπάτζετ της ομάδας κι άλλα μπάτζετ για τα χρέη της ομάδας. Πάντα πληρώναμε δύο ή τρείς ομάδες και όσον αφορά τις υποχρεώσεις στην εφορία και το ΙΚΑ και αυτό συνέβαινε όταν ήμουν και εγώ στην διοίκηση του συλλόγου. Γενικά ο ΠΑΟΚ είναι σε δύσκολη κατάσταση, εξαιτίας των υποχρεώσεων.

Για το στοίχημα και τα έσοδά του, πρέπει να πω ότι είναι ένα δίκαιο μέτρο καθώς οι ομάδες θα παίρνουν ένα ποσό στάνταρ κάθε χρόνο. Είχαμε ένα μέτρο με μια ΚΥΑ που διευκρίνιζε πράγματα αδιευκρίνιστα. Η οποία έλεγε πως θα μοιραστεί συνολικά σε όλους, ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό βγήκε τον Μάρτιο, πάνω στην πανδημία το 2020. Όντως δόθηκαν 250.000 ευρώ στις ομάδες μπάσκετ ως προκαταβολή.

Η ΚΥΑ και ο νόμος εφαρμόζονται πλέον κάθε χρόνο και αναφέρει πως θα μοιραστούν τα λεφτά σε δύο δόσεις. Κάναμε δύο διασκέψεις με τον υπουργό οικονομικών και τον υφυπουργό αθλητισμού. Αυτά που δώσαμε, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό καλύψαμε όλες τις προϋποθέσεις, ενώ στον επαγγελματικό, έδωσαν το 100% στο ποδόσφαιρο και έδωσαν στο μπάσκετ 3 εκατ. ευρώ έναντι από αυτά που προβλέπει η ΚΥΑ.

Συνολικά, αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξεως των 550.000 ευρώ για κάθε ομάδα μπάσκετ. Απολογιστικά θα πρέπει να γίνουν οι εκκαθαρίσεις στο τέλος της σεζόν, ώστε να βγάλουμε το πραγματικό ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε σωματείο του μπάσκετ. Εμείς ζητήσαμε σαν μπάσκετ να μας δώσουν το 100% των χρημάτων που μας αναλογεί. Η απάντηση που πήραμε σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Μας είπαν όμως πως θα προσπαθήσουν να βγάλουν ένα έξτρα κονδύλι για να πάει στο μπάσκετ, στο βόλει και σε άλλες ομάδες. Το κατάλαβαν και το επιτελείο του κ. Σταικούρα όταν συναντηθήκαμε μαζί τους πριν από 25 ημέρες. Πρέπει να παρακολουθούν τι συμβαίνει με το στοίχημα και πόσα χρήματα μπορούν να συγκεντρώσουν. Μέχρι τέλος Μαρτίου ο στόχος είναι να βγει ένα έξτρα κονδύλι για να βοηθηθούν οι ομάδες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.