«Μετά από 40 ώρες ήρθα στην Ελλάδα, οι Ουκρανοί είναι ψύχραιμοι»

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2022

Για όλα όσα συμβαίνουν από νωρίς το πρωί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” ο εκπαιδευτικός Νίκος Μίχος ο οποίος ζούσε στην Μαριούπολη επί ενάμιση χρόνο, εργαζόταν εκεί, αλλά μερίμνησε και ήρθε στη Ελλάδα και τη Λάρισα, καθώς αντιλήφθηκε έγκαιρα πως θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Ο κ. Μίχος δήλωσε στο Metropolis 95,5 τα εξής:

«Οδηγούσα 40 ώρες και διένυσα μία απόσταση 2.200 χιλιομέτρων για να φθάσω στην Λάρισα από την Ουκρανία και την Μαριούπολη που ζούσα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Ευχαριστούμε την υπουργό Παιδείας, την κυρία Κεραμέως από το υπουργείο παιδείας για όλες τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να έρθουμε εδώ. Μετακινηθήκαμε σε τμήματα, εγώ και ένας συνάδελφός μου, μετακινηθήκαμε τελευταίοι. 

Οταν φύγαμε, υπήρχε μία αίσθηση ασφάλειας. Οι άνθρωποι πήγαιναν στα σούπερ μάρκετ, στις δουλειές τους. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο γνωρίζουμε πως είναι η κατάσταση στο Ντονέτσκ. Τώρα υπήρξε μεγαλύτερη συγκέντρωση δυνάμεων και φύγαμε. 

Οι πολίτες είναι ψύχραιμοι, θέλουν να παραμείνουν και να παλέψουν για την χώρα τους. Δεν πανικοβάλλονται εύκολα. Εμείς μιλάμε και με Ουκρανούς φίλους μας στην Μαριούπολη. Σήμερα ανησύχησαν περισσότερο. Παρά τις εικόνες, σας λέω ότι είναι πιο ψύχραιμοι. Η Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο κράτος στην Ευρώπη σε έκταση. 

Οι άνθρωποι που κατοικούν ανατολικά, μιλάνε ρωσικά. Οσοι κατοικούν δυτικά, μιλούν την ουκρανική διάλεκτο και είναι απέναντι στην Ρωσία. Εχουν συγγενείς στην Ρωσία. Αγαπάνε όμως το κράτος τους. Εμείς ως Έλληνες εκπαιδευτικοί καταδικάζουμε απερίφραστα την ρωσική εισβολή. Ελπίζουμε να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.