Ζέρβας: «Πάρκο αθλητικής φιλίας για τους Άλκη, Τόσκο και Νάσο»

Metrosport Team22 Φεβρουαρίου 2022

Μία πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία με την δημιουργία ενός αθλητικού πάρκου, κατά της βίας, που βρίσκεται κοντά στην Τούμπα και στη περιοχή Χαριλάου. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε γι' αυτήν στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα”.

Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στις δηλώσεις του είπε:

“Σε αυτές τις ζοφερές μέρες για την πόλη μας για το οπαδικό συναίσθημα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μία κίνηση. Βλέπετε, γεννηθήκαμε μέσα στα γήπεδα, είχαμε κασκόλ, λάβαρα. Και ο δήμος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να κάνει κάτι συμβολικό, τιμώντας τον Άλκη που δολοφονήθηκε με αυτό τον οικτρό τρόπο. Αλλά και για τον Τόσκο και τον Νάσο αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το πάρκο. Διαλέξαμε ένα παρκάκι ανάμεσα στην οδό Κλεάνθους που οδηγεί στην Τούμπα και την οδό Παπαναστασίου που οδηγεί στο γήπεδο του Άρη, για να φτιάξουμε ένα πάρκο αθλητικής φιλίας.

Θα φυτευτούν τρείς ελιές που θα έχουν τις ηλικίες των τριών παιδιών που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια και θα υπάρχουν οι ελιές. Αυτό το πάρκο θα βρίσκεται εκεί για να ενώνει. Θα περνούν από εκεί όλοι, ΠΑΟΚτσήδες, Αρειανοί, Ηρακλειδείς, οπαδοί όλων των ομάδων για να βλέπουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ο οπαδός της άλλης ομάδας δεν είναι αντίπαλος. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε.

- Θα μπορούσατε να βάλετε τις δύο ομάδες στο ίδιο τραπέζι; Να φωνάξετε τους Σαββίδη και Καρυπίδη και να τους φέρετε κοντά;

“Ολα αυτά που λέτε είναι σωστά, είναι όμως πολύ πρόσφατο το γεγονός. Το αίμα του παιδιού είναι ακόμη ζεστό. Χθες υπήρξαν οδυνηρά μέτρα για τους συνδέσμους. Πρέπει να αφήσουμε λίγο τον χρόνο να κυλήσει και να μην κάνουμε κάτι άλλο. Να ηρεμήσουν τα πράγματα και να πορευτούμε την επόμενη ημέρα και να διαμορφωθούν οι συνθήκες. Προφανώς και σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Με όλες τις ομάδες. Η ζωή μου είναι αυτό το κομμάτι. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι το οποίο να παρεξηγηθεί. Οι τρείς μεγάλες ομάδες της πόλης μας ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι το επόμενο στάδιο. Πρέπει να περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είμαι ένας άνθρωπος που περιμένω όλα να έχουν ουσία. Και οι επικεφαλής των ομάδων της πόλης μας. Για να έχουμε μία καλύτερη ημέρα από την επόμενη. Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη δημιουργίας, πολιτισμού, αλληλεγγύης.

Στηριζόμαστε και σε εσάς και στα μέσα για να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, για να γεμίζουν τα γήπεδα, να μην νιώθουμε ενοχές και ανασφάλεια όταν περνάμε από στέκια και γήπεδα. Είναι και τα μέτρα που εμείς σαν κοινωνία, πρέπει να φροντίσουμε, προκειμένου με σεμινάρια, με οδηγίες, να πάμε στην επόμενη ημέρα, Να υπάρχουν φίλαθλοι με οπαδική ευγένεια.  Αυτό το πάρκο θα έχει όργανα γυμναστικής, θα είναι ένας χώρος ζωντανός, που δεν θα έχει μόνο τον συμβολισμό, αλλά και την ουσία”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.