Ζοάο Ενρίκες: «Αυτό είναι το ατού του Σοάρες, μοιάζει με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα»

Metrosport Team24 Ιανουαρίου 2022

Ο Ζοάο Ενρίκες πρώην προπονητής της Μορεϊρένσε και προπονητής του Φιλίπε Σοάρες (που θα αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ), μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” για τα αγωνιστικά οφέλη της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Σοάρες.

Και ανέλυσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του 23χρονου άσου:

“Ο Φιλίπε είναι ένας νέος παίκτης με λαμπρό μέλλον, είναι διεθνής στη Πορτογαλία κάτω των 21 ετών μεσοεπιθετικός, έχει πολύ καλή πάσα, επιθετικές τάσεις, έχει πολλές φιλοδοξίες και ένα σπουδαίο μέλλον μπροστά του. Μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης της Πορτογαλίας στη μεσαία γραμμή. Εχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και σε φυσική κατάσταση σε υψηλό επίπεδο, όταν έχει την μπάλα δεν την παίρνει εύκολα ο αντίπαλος. Σπάει τις αντίπαλες άμυνες, κρατά την μπάλα, δεν την χάνει. Θέλει να δημιουργεί, δεν κρύβεται”.

- Είναι περισσότερο οκτάρι ή δεκάρι;

“Είναι ένα οκτάρι καθαρό που του αρέσει να χτίζει από πίσω. Για αυτό και είναι box to box”.

- Πιστεύετε πως έχει ισχυρή φυσιογνωμονία για να αντέξει την πίεση του ΠΑΟΚ;

“Προέρχεται από την Μπενφίκα, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει πίεση. Είναι συνηθισμένος στην πίεση, κατά συνέπεια δεν θα είναι πρόβλημα για αυτόν, να αντέξει την πίεση του ΠΑΟΚ για την διεκδίκηση τίτλων.

Μοιάζει στα χαρακτηριστικά του στοιχεία, σαν τον Σέρτζιο Ολιβέίρα που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και τώρα είναι στην Ρόμα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να τρέξει με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Μπορεί να αλλάξει παιχνίδι από την μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Θέλει να κερδίζει με τον ΠΑΟΚ. Εχει πάντως να διανύσει μεγάλη απόσταση για να φθάσει στο επίπεδο του Ολιβέίρα”.

- Μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επίθεση του ΠΑΟΚ;

“Επιχειρεί σουτ έξω από την περιοχή και επιδιώκει το γκολ, όμως η τελική πάσα που κάνει στον επιθετικό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Θέλει να χτίζει από την άμυνα και το κέντρο. Το δυνατό του σημείο είναι η πάσα”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.