Στο τραπέζι η αύξηση των θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 25%

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2022

Οι ομάδες ζητούν χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό μετά την ερχόμενη Κυριακή και παράλληλα να αυξηθεί το ποσοστό των φιλάθλων που θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν αγώνες ποδοσφαίρου. Το ζητούμενο όμως είναι τι θα αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών και εάν θα κάνουν δεκτές τις απόψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Το ζήτημα είναι σοβαρό, καθώς οι ομάδες τόσο στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ αλλά και στα άλλα αθλήματα, πλήττονται οικονομικά από την απουσία των φιλάθλων, ειδικά στα γήπεδα ποδοσφαίρου που είναι ανοιχτά. Συζήτηση όμως έχει ξεκινήσει και για τα γήπεδα του Μπάσκετ, εκεί όπου επίσης ζητείται να υπάρξουν θεατές.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού έχουν παραταθεί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (23/1), όμως με δεδομένο τον σχετικά χαμηλό αριθμό των κρουσμάτων είναι πολύ λογικό να έχει ξεκινήσει η συζήτηση περί της χαλάρωσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι χώροι που θα δουν κάποια χαλάρωση, είναι η εστίαση και τα γήπεδα.

Για τα γήπεδα εξετάζεται το σενάριο της αύξησης της πληρότητας των γηπέδων στο 20% με 30% επί της συνολικής χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου. Όμως και πάλι οι μεγάλες ομάδες θα έχουν πιθανώς πρόβλημα, με δεδομένο τον αριθμό των διαρκείας που έχουν δώσει το περασμένο καλοκαίρι.

Μία άλλη εισήγηση είναι να μπει «πλαφόν» έως 5.000 θεατές αναλόγως, βέβαια, της χωρητικότητας του γηπέδου. Κάτι τέτοιο ακολουθούν επί της παρούσης οι Γάλλοι στα παιχνίδια της Ligue 1 και της Ligue 2. Δηλαδή το πλαφόν των 5.000 θεατών να μπορεί να ισχύει σε μεγάλα γήπεδα όπως η Τούμπα, το ΟΑΚΑ, το «Κλεάνθης Βικελίδης» ή το Καραϊσκάκη, αλλά σαφέστατα μικρότερος να είναι ο αριθμός σε γήπεδα όπως η Λεωφόρος, το «Γεντί Κουλέ» ή το Δημοτικό Στάδιο στο Περιστέρι.

Και επειδή από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης «Όμικρον» δεν πλήττεται μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ. Έχουν ενδιαφέρον τα στοιχεία και στο άθλημα που μας έχει προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Αν, λοιπόν, η πληρότητα στα γήπεδα είναι στο 20% με 30%, έχει ενδιαφέρον και για το πόσοι θα μπορούν να μπουν στο ιδιόκτητο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία, πόσοι στο Αλεξάνδρειο, πόσοι στο Ιβανώφειο, πόσοι στο κλειστό του ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ, με δεδομένο πως οι δύο της Αθήνας και του Πειραιά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζουν στην Euroleague.

Δικαιολογημένα, όπως γίνεται αντιληπτό η Super League και οι ομάδες κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα. Πλήττονται άμεσα από τα μέτρα που έχουν παρθεί και δεν έχουν αρθεί μέχρι στιγμής. Έτσι εύλογο και πολύ λογικό να πιέζουν με όποιες και όσες δυνάμεις έχουν, για να βελτιωθεί η κατάσταση στα γήπεδα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Super League ζητεί από την Επιτροπή των ειδικών το πλαφόν να ανέβει στους 10.000 θεατές και με γνώμονα αυτόν τον αριθμό γίνονται διαπραγματεύσεις. Τις τελικές αποφάσεις, θα τις μάθουμε πολύ σύντομα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.