Παρότι πλέον έχει «πατήσει» τα 35 του έτη, τα πνευμόνια του Στέφαν Σβαμπ «αντέχουν» ακόμα αφού έσπασε όλα τα κοντέρ αναφορικά με την απόσταση που διένυσε στην πρόσφατη αναμέτρηση της Χόλσταϊν Κίελ κόντρα στη Ντιναμό Δρέσδης.
Ο Αυστριακός μέσος αποχώρησε από το δυναμικό του ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο Ελλάδας και υπέγραψε στην Χόλσταϊν Κίελ που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Την τρέχουσα σεζόν έχει μετρήσει 622 λεπτά συμμετοχής και στο πιο πρόσφατο ματς της ομάδας του ενάντια στη Ντιναμό Δρέσδης στη 2.Bundesliga (20/12), έσπασε όλα τα κοντέρ. Συγκεκριμένα, έτρεξε 12,04 χιλιόμετρα σε ολόκληρο το 90λεπτο και ξεπέρασε κάθε άλλο ποδοσφαιριστή που βρέθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου ενώ μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο σύλλογος, αυτή η απόσταση αντιστοιχεί σε 70.824 σκαλιά.
Αυτή τη στιγμή, η Χόλσταϊν προσπαθεί να παραμείνει στην κατηγορία και βρίσκεται στην 11η θέση της λίγκας, όμως η διαφορά της από την επικίνδυνη ζώνη είναι «εύθραυστη» καθώς απέχει μόλις ένα «τρίποντο», με την 16η Φορτούνα Ντίσλεντορφ να έχει συλλέξει 17 βαθμούς. Οπότε, η συμβολή του πρώην παίκτη του Δικεφάλου μαζί με τα χιλιόμετρα που έτρεξε στη σημαντική νίκη της ομάδας του πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων, ήταν καθοριστική στον «μαραθώνιο» της 2.Bundesliga.