Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Φενόλιο, συνάντηση με Αμοιρίδη και δώρα στις αθλήτριες

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2021

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Ιταλός Μάρκο Φενόλιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στο βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του Δικεφάλου ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας:

“Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Marco Fenoglio, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Γεννημένος στις 16/03/1970 στην Ιταλία, ο Marco Fenoglio είναι ένας έμπειρος προπονητής με πολλές διακρίσεις στο παλμαρέ του.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως Head Coach από την Bergamo το 2005, παραμένοντας εκεί μέχρι και το 2007. Την σεζόν 2005-06 κατέκτησε το νταμπλ στην Ιταλία, ενώ την επόμενη σεζόν έφτασε στην κορυφή του ευρωπαϊκού βόλεϊ, κατακτώντας και το CEV Champions League.

Συνεχίζοντας στο ιταλικό πρωτάθλημα από το 2007 μέχρι και το 2010, ήρθε παράλληλα μίας εθνικής ομάδας, της Σλοβακίας, στην οποία ήταν ο βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα.

Η επόμενη πρόκληση της καριέρας του, και η πρώτη εκτός Ιταλίας, ήρθε την αγωνιστική περίοδο 2014-2015, όντας στο τεχνικό τιμ της γερμανικής, VfB Friedrichshafen, ως βοηθός, με την οποία έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ.
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η ιταλική, Novara, με την οποία κατέκτησε το γυναικείο ιταλικό πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.
Η επιστροφή του σε πάγκο Εθνικής Ομάδας σηματοδοτήθηκε το 2018, ως πρώτος προπονητής στην γυναικεία ομάδα της Σλοβακίας.
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν στον πάγκο της ιταλικής, UYBA, με την οποία και έφτασε μέχρι τον τελικό του Women's CEV Champions League.

Η γιορτή με Αμοιρίδη, τα δώρα και η νέα φιλοσοφία

Οπως ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Κώστα Αμοιρίδη με τον Φενόλιο και τις αθλήτριες του Δικεφάλου:

“Εντωμεταξύ μέσα σε γιορτινό κλίμα, και με αφορμή την έλευση του νέου προπονητή, Marco Fenoglio, το βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε συνάντηση.

Ο Διοικητικός Υπεύθυνος του τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, μοίρασε στις αθλήτριες δώρα, παράλληλα σύστησε το νέο προπονητή, ενώ έκανε έναν μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο νέος προπονητής, ο οποίος συστήθηκε στις νέες παίκτριες του, και τις μετέφερε την φιλοσοφία του.
Το απόγευμα έκλεισε με τις παίκτριες να λαμβάνουν τα δώρα τους, μέσα σε χαμόγελα και γιορτινές ευχές”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.