Κούρτιτς: 8 γκολ, 12 βαθμοί και μισή…πρόκριση

Γιώργος Καστάνης16 Δεκεμβρίου 2021

Την καλύτερη, πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, διανύει ο Γιασμίν Κούρτιτς. Ο Σλοβένος μέσος του ΠΑΟΚ με τον “εμβληματικό” πανηγυρισμό του μετά από κάθε γκολ που πετυχαίνει, έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του Δικεφάλου. Στα Ιωάννινα, με αντίπαλο τον ΠΑΣ έκανε το τέλειο παιχνίδι.


Η συνεισφορά του όμως στην συγκομιδή βαθμών από την αρχή της σεζόν, αποδεικνύει αφενός πως είναι ψυχρός εκτελεστής και αφετέρου πως μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα έως το τέλος της σεζόν.


Ο Κούρτιτς πέτυχε συνολικά οκτώ γκολ μέχρι τώρα. Επτά στο Πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο με αντίπαλο την Λάρισα. Τα γκολ που σημείωσε στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, στην Λεωφόρο (δύο σε κομβικό σημείο) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα επί της Λαμίας (το δεύτερο του Δικεφάλου με το οποίο ανατράπηκε το σκορ) και στα Ιωάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, έδωσαν, τόσο απλά 12 βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Από τους 25 πόντους που έχει ο Δικέφαλος στο Πρωτάθλημα, οι 12 προήλθαν από την εκτελεστική δεινότητα του Σλοβένου άσου. Διόλου ευκαταφρόνητη η συγκομιδή.

Στο Κύπελλο, το γκολ που πέτυχε στο 95ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο την Λάρισα στο Αλκαζάρ, δίνει μισή...πρόκριση στον ΠΑΟΚ, καθώς το εκτός έδρας γκολ μετράει “διπλά” στον θεσμό. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Λουτσέσκου από το καλοκαίρι, έλεγε πως ο Κούρτιτς θα προσθέσει ποιότητα στην ομάδα και στοιχεία που θα την βοηθήσουν. Στην Ευρώπη παρότι έπαιξε σε εννέα αγώνες, δεν πέτυχε γκολ. Συνολικά σε 22 επίσημα παιχνίδια ο άσος του Δικεφάλου, σκόραρε οκτώ φορές.

Θυμίζουμε πως ο Σλοβένος αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Πάρμα έως και το καλοκαίρι του 2023.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.