Νέο «στοίχημα» για τον Ραζβάν η «επιστροφή» του Ζαμπά

Δημήτρης Μπούζας12 Νοεμβρίου 2021

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι σύντομα ο ταλαντούχος και ιδιόρρυθμός Λέο Ζαμπά θα «μεταμορφωθεί» στα χέρια του Ρουμάνου κόουτς.

Είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι βάζουν στοίχημα πως η περίπτωση του νεαρού Βραζιλιάνου, του οποίου ο δανεισμός έκλεισε τον κύκλο του, θα αποτελέσει μια «πρόκληση» για τον Λουτσέσκου και μια ευκαιρία να προσθέσει στο ρόστερ της ομάδας του με την κατάλληλη βέβαια διαδικασία της αναμόρφωσης και της σταδιακής προσαρμογής του, έναν ακόμη χρήσιμο – γιατί όχι και σημαντικό - παίκτη. Ο Ρουμάνος κόουτς ο οποίος έχει αποδειχθεί μετρ σε τέτοιου είδους ανανεώσεις και αναμορφώσεις παικτών που διαθέτουν ποιότητα και ταλέντο, αλλά για τους όποιους λόγους δεν κατάφεραν να στεριώσουν και θεωρήθηκαν «τελειωμένοι», στο παρελθόν κάποια στιγμή αναφέρθηκε «μηνυματικά» στο ενδεχόμενο της επιστροφής του Λέο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια περίπτωση. Και να που έσκασε η ευκαιρία με την αδυναμία της Βάσκο Ντα Γκάμα να τον διατηρήσει στις τάξεις της λόγω του ακριβού του συμβολαίου, κάτι που είχε σαν συνέπεια να κλείσει τον κύκλο του ο δανεισμός του και να προγραμματιστεί η επιστροφή του στην Τούμπα. 

Ο Λέο Ζαμπά αναμφισβήτητα διαθέτει ταλέντο. Στον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να μείνει, παρά το γεγονός ότι το ξεκίνημα του ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό κι αυτό γιατί όπως λέγεται δεν άντεξε ο «όλος οργανισμός» τις ιδιορρυθμίες και τα νυχτοπερπατήματα του. Βλέπεται αυτό το χούι το έχουν κάποιοι πολύ ευαίσθητοι στην Τούμπα. Μερικοί τους δίνουν δίκιο και άλλοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί μια φανερή αδυναμία να διαχειριστούν περίεργους και προβληματικούς χαρακτήρες, οι οποίοι όμως αποδεδειγμένα είναι ταλαντούχοι και πολύτιμοι παίκτες. Οι δανεισμοί και οι πωλήσεις διευκολύνουν τους καθ ύλην αρμόδιους κατά καιρούς να απαλάσσονται από αυτούς τους «ενοχλητικούς» χαρακτήρες χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Θα προσπεράσουμε για την οικονομία της συζήτησης τα περί ευθύνης του Λέο ο οποίος δεν είχε την υπομονή και την εξυπνάδα να αφήσει ελεύθερο το ταλέντο του και να στρώσει ομαλά την καριέρα του. 

Θα μείνουμε στο σήμερα από τη στιγμή που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τεθεί στην διάθεση ενός προπονητή, που έχει αποδείξει ότι είναι ιδανικός διαχειριστής περιπτώσεων...«τελειωμένων» για τον οποιοδήποτε λόγο. Ο ταχύτατος και μπουκαδόρος Βραζιλιάνος έχει την τελευταία ευκαιρία για να αναδείξει το πολύτιμο ποδοσφαιρικό στοιχείο που διαθέτει και η ευκαιρία αυτή θεωρείται και είναι μεγάλη – σχεδόν τεράστια – από τη στιγμή που θα βρεθεί απέναντι στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Το ενδιαφέρον του οποίου επαναλαμβάνουμε, στάθηκε έστω και για λίγο στη διάρκεια της χρονιάς στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. Το πόσους «τελειωμένους» «επανέφερε» και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο και αναντίρρητη δικαίωση στο προσκήνιο ο Ραζβάν είναι γνωστό. Περιπτώσεις που κάποιοι τις χαρακτηρίζουν «θαύματα», άλλοι ποδοσφαιρικές «νεκραναστάσεις» και μερικοί πιο συντηρητικοί αναμορφώσεις. Ο Βραζιλιάνος έχει τα φόντα. Στο χέρι του είναι να τα αποδείξει και να τα αναδείξει. Η επιστροφή του που είναι και η τελευταία νομίζουμε θεωρείτια δώρο Θεού. Γιατί πως αλλιώς θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε, από τη στιγμή που η καλή του μοίρα του έκλεισε ραντεβού με τον μετρ των αναμορφώσεων.

ΥΓ: Την προηγούμενη εβδομάδα οι «ελεύθερες σκέψεις» στάθηκαν και ασχολήθηκαν με μια τερατώδη και ανίερη συμμαχία που προέκυψε στον ποδοσφαιρικό χώρο. Είμασταν οι μόνοι που αποκαλύψαμε την συμπόρευση Αλαφούζου – Μαρινάκη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα γεγονός πολύ σοβαρό κατά την άποψη μας, με το οποίο όμως δυστυχώς δεν ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ και πιο συγκεκριμένα τα ουδέτερα και όσα διατείνονται ότι υποστηρίζουν «την καθαρή πλευρά της ιστορίας». Χθες επισφραγίστηκε όπως λέγεται επισήμως πλέον και δημοσίως αυτή η τερατώδης συμφωνία με ένα γεύμα σε γνωστό ρεστοράν της Αθήνας. Με το θέμα θα ασχοληθούμε πολύ σύντομα γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν τι σημαίνει και τι κρύβει αυτή η τερατώδης συμμαχία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.