«Πολύ κακή η διαιτησία Διαμαντόπουλου, ο πλέον αποτυχημένος είναι ο Κλάτενμπεργκ»

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2021

Με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” ο πρώην διαιτητής Δημήτρης Ποντίκης μίλησε για την διαιτησία του ντέρμπι ΑΕΚ- Άρη και τα συνεχόμενα λάθη που κάνει ο Κλάτενμπεργκ με τις επιλογές σε μικρά και μεγάλα παιχνίδια.

Ο Δημήτρης Ποντίκης είπε στις δηλώσεις του τα εξής:

“Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου ήταν πολύ κακή. Το πέναλτι που δόθηκε δεν έπρεπε να δοθεί. Ο Μάνταλος έβαλε το πόδι του για να κερδίσει το πέναλτι από τον παίκτη του Άρη. Το VAR τι έκανε; Δεν το είδε; Η τεχνολογία δεν έπρεπε να καθορίσει την τελική απόφαση;

Ο διαιτητής του ντέρμπι ήταν φοβισμένος, δεν είχε την ψυχολογία του παιχνιδιού, φοβόταν μην κάνει το λάθος. Το έχασε όλο το παιχνίδι ο διαιτητής, από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, είχε αδυναμία να το διαχειριστεί”.

- Ο Ρούπερτι που ήταν στο VAR ήταν πέρυσι στο Άρης – ΠΑΟΚ. Γιατί επιλέχθηκε και πάλι, ενώ στο περσινό τοπικό ντέρμπι υπήρξαν παράπονα απο τον ΠΑΟΚ και τον Άρη;

“Γιατί ο Κλάτενμπεργκ έχει αποτύχει με τις επιλογές διαιτητών. Είναι ο πιο αποτυχημένος παράγοντας διαιτησίας που έχει θητεύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι διαιτητές έχουν επαναπαυθεί στο var. Όμως πρέπει να έχουν αμεσότητα στις αποφάσεις τους. Οπως έγινε και στον αγώνα Παναιτωλικός – Ολυμπιακός, εκεί όπου έπρεπε ο διαιτητής να πάρει πάνω του την απόφαση. Στο ντέρμπι είχαμε και το ανήκουστο, να πηγαίνει ο τέταρτος διαιτητής στον πάγκο της ΑΕΚ και να τους ενημερώνει ότι πρέπει να βγάλουν τον παίκτη τους για να μην αποβληθεί. Θα πρέπει να δούμε, εάν οι διαιτητές που επιλέγονται μπορούν να σφυρίξουν σωστά στα παιχνίδια. Αυτό είναι το ζητούμενο. 

Εάν πω αυτά που πιστεύω, μάλλον θα κόψουν την εκπομπή στο ραδιόφωνο. Ο Διαμαντόπουλος θα τιμωρηθεί; Εγώ κατάλαβα ότι ο Κλάτενμπεργκ λέει πάντα στις αναλύσεις του, αυτά που θέλουν να ακούν στην Αθήνα. Εάν μπορούσα να μιλήσω στον Σιδηρόπουλο θα του έλεγα να αποχωρήσει για να αναλάβει ένα πόστο στην διαιτησία. Αυτή είναι η άποψή μου. Εάν βάλουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση μπορούν να διορθωθούν πολλά. Ακόμη και να γίνονται ορισμοί και όχι κληρώσεις. Όπως κάναμε πριν από χρόνια στον σύνδεσμο διαιτητών Θεσσαλονίκης με επιτυχία. Οι ξένοι αρχιδιαιτητές απέτυχαν. Γιατί ψαχνόμαστε με ανθρώπους από το εξωτερικό; Εδώ και δύο χρόνια, ο Κλάτενμπεργκ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Στο ντέρμπι δεν λειτούργησε το Var”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.