Μακράν καλύτερος ο Αρης από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Δημήτρης Κανελλάκης14 Μαρτίου 2021

Μάντης δεν είμαι, οπότε δεν μπορώ με σιγουριά να υποστηρίξω ότι ο Αρης θα διατηρήσει και μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ αυτό που κέρδισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
Ξέρω, όμως, ότι ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα της regular season μετά τον Ολυμπιακό, πρόδηλα καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Γι' αυτό και πιστεύω ότι, αν δεν υπάρξουν θεαματικές αλλαγές στην εικόνα που εμφάνισαν έως τώρα ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αν δεν κάνει κάποια τεράστια... κοιλιά ο Αρης, το πιθανότερο είναι πως δεύτερος θα είναι και στο τέλος του πρωταθλήματος.
Αυτός είναι ο προσανατολισμός των "κίτρινων": να πετύχουν στο τέλος αυτής της σεζόν ό,τι σπουδαιότερο τα χρόνια της Super League.
Προς τα κει δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα. Οχι με αυτόματο πιλότο, αλλά γιατί καμία από τις άλλες ομάδες που διεκδίκησαν την κανονική περίοδο και θα συνεχίσουν να διεκδικούν στα πλέι οφ τη δεύτερη θέση, δεν έχει τη φρεσκάδα, την ηρεμία, τη χημεία, τα καλά αποδυτήρια που διαθέτει ο Αρης.
Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είναι εμφανώς παγιδευμένοι σε δίνη προβλημάτων που τους ταλαιπωρούν από την αρχή της σεζόν και αδυνατούν να τα ξεπεράσουν. Εχουν αδυναμίες που προφανώς δεν μπορούν να διαχειριστούν.
Ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ, το καταλαβαίνει ο καθένας, πια, αυτό που προσωπικά έγραφα και έλεγα από τα τέλη του 2020, ακόμη, ότι δηλαδή πηγαίνει χωρίς πυξίδα.
Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μια ομάδα που όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος είναι δύσκολο, μάλλον αδύνατο, να καταλάβει τι διεκδικεί στα παιχνίδια του και πώς. Με ποιο πλάνο, με ποιο σχέδιο.
Είναι μια ομάδα ο ΠΑΟΚ που βγάζει... απελπισία, που οι παίκτες της έχουν μηδενική πίστη στον στόχο, μηδενική αυτοπεποίθηση, σου δίνουν να καταλάβεις ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, έχουν χάσει τις ελπίδες τους, μετράνε τις μέρες για να τελειώσει η σεζόν και να δούνε τι θα κάνει ο καθένας.
Το αντίθετο, δηλαδή, με αυτό που συμβαίνει στον Αρη. Εκεί όπου και πίστη υπάρχει και αυτοπεποίθηση και δίψα και κίνητρο και διάθεση να παίξουν, να προσφέρουν θέαμα, να κερδίσουν, να μαζέψουν βαθμούς, να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και στα πλέι οφ.
Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι δεν την έχει, μεν, στο τσεπάκι την δεύτερη θέση ο Αρης, αλλά δεν βλέπω και πώς μπορεί να τη χάσει. Δεν βλέπω πώς μπορεί ο ΠΑΟΚ, ή η ΑΕΚ, να βάλει το χέρι στην... τσέπη και να την κλέψει από τους "κίτρινους" στα πλέι οφ...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.