Είναι συνένοχοι στα... «εγκλήματα» που πλήγωσαν και μίκρυναν τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας10 Μαρτίου 2021

Οι συγκαλύψεις και η ασυλία διαρκείας από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ στους υπεύθυνους της μεγάλης περιπέτειας του ΠΑΟΚ οι οποίοι αποσάθρωσαν τα πάντα, αποτελεί βασική αιτία του δράματος που βιώνει ο λαοφιλέστατος σύλλογος.

Συγκάλυψη σημαίνει και συνενοχή. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί – και διακριτικοί – κάποιοι από τον χώρο της ενημέρωσης, οι οποίοι κάπως απρόσεκτα και αδέξια μετά το ντέρμπι «άλλαξαν στασίδι» για να τα ψάλλουν σε εκείνους που προκλητικά προστάτευαν μετά πάθους και συγγνωστής προθυμίας αλλά και σε βάθος χρόνου, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούσαν. Στα πολύ δύσκολα λοιπόν, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν αντοχές. Κιότεψαν και εκτέθηκαν γιατί όσο να ναι εκείνοι που τους άκουγαν ή τους διάβαζαν τόσο καιρό, δεν έχουν ξεχάσει τον «αγώνα» τον οποίο έδιναν, προκειμένου να δουλέψει ανεμπόδιστα και σωστά το «σύστημα», όπως το διαμόρφωναν οι κατά καιρούς νταραβερτζήδες και αετονύχηδες (ξενόφερτοι ων επί το πλείστον) διαμεσολαβητές.

 Δεν είχαν ξεχάσει την προσπάθεια τους να παρουσιάζουν τον οποιοδήποτε ανεπιθύμητο σαν σκουπίδι, προκειμένου να προϊδεάσουν και τον κόσμο της ομάδας για κάτι που είχε προαποφασιστεί στο σκοτάδι. Έριχναν στον Καιάδα όλους όσους τους εμπόδιζαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορία με τον Βιεϊρίνια. Τι δεν του χρέωσαν. Τι δεν πλάσαραν προς τα έξω για να τον απαξιώσουν. Τον είπαν εκβιαστή! Ότι απέρριψε την πρόταση του Σαββίδη! Και όταν κάποια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι όλα αυτά ήταν φαντασιώσεις και ελεεινές κατασκευές σεναρίων, με το μεγαλομέτοχο να τους διαψεύδει κατηγορηματικά κι επιπρόσθετα να αποδεικνύει το ήθος του και την αγάπη του για το σύλλογο ο Βιεϊρίνια, βγήκαν να μας πουν ή να μας γράψουν πως «η σημαία ξαναμπήκε στον ιστό της»! Ο εκβιαστής έγινε σημαία. Τόσο απλά και τόσο ξεδιάντροπα. 

Το ίδιο συνέβη και με τον Ουάρντα. Τι δεν του καταλόγισαν. Πόσο δεν τον απαξίωσαν. Και ξαφνικά ο Αμρ παρουσιάζεται από τους ίδιους σαν πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ. Δεν θα έχουν ξεχάσει όσοι τους άκουγαν ή τους διάβαζαν την «αντίδραση τους», όταν ο άσχετος και αποπεμφθείς Γερμανός Όλαφ Ρέμπε πουλούσε για ψίχουλα τον Πέλκα. Αυτοί ξεπροβόδιζαν τον παίκτη σαν να πήγαινε φαντάρος. Σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα. Η σιωπή των αμνών και μούγγα στην στρούγγα, όταν ο ίδιος ο Γερμανός αρχινταραβερτζής ξεπουλούσε τον ένα παίκτη μετά τον άλλο – σπουδαίες μονάδες – και προς αντικατάσταση τους έφερνε δευτεράντζες που δεν ακούμπησαν την μπάλα. 

Ο δήθεν εξορθολογισμός και ότι προέκυψε από τις μυστηριώδεις και σκοτεινές πωλήσεις, χάθηκε στην κυριολεξία για να έρθουν κάποια παλτά επιλογής του Γερμανού. Το SOS που εξέπεμπε η ομάδα, η απαίτηση για μια στοιχειώδη ενίσχυση όπως την είχε ζητήσει ο κόουτς με τις εφικτές περιπτώσεις Φεράρι και Χαρίση για να καλυφθούν τα κραυγαλέα κενά, δεν απασχόλησε κανέναν. Επικράτησε η σιωπή των αμνών, συγχρόνως με το βόλεμα όλων. 

Παράλληλα η νοθευμένη ενημέρωση είχε σαν συνέπεια την διαιώνιση εκφυλιστικών φαινομένων και συγκεκριμένων παθογενειών. Το αποτέλεσμα; Ασταθής αγωνιστική πορεία, πεσμένη ψυχολογία και όλα τα συναφή. Ναι, η συγκάλυψη είναι και συνενοχή. Με τους ενόχους να επιβάλλεται κάποια στιγμή να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Απλά, να λογοδοτήσουν. Δεν ξέρω αν γίνει κάποτε αυτό.

Στο χθεσινό μου σχόλιο παρουσιάστηκα ολίγον τι «αιρετικός». Είδα με διαφορετικό μάτι και διαφορετικό σκεπτικό το ντέρμπι. Στον τίτλο από τον οποίο έλειπε ένα κεφαλαίο «Β» - που υπονοούσε το δεύτερο μέρος – χαρακτήρισα καλύτερο τον ΠΑΟΚ. Βάσει κατοχής κι ευκαιριών. Αποτέλεσα την εξαίρεση. Σήμερα επιστρέφοντας θα ήθελα να προσθέσω πως η ομάδα του Γκαρσία θα πρέπει να κρατήσει από αυτό το παιχνίδι το μεγάλο κομμάτι της επανάληψης στο οποίο είχε μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά από το πρώτο. Οι στόχοι δεν χάθηκαν. Δυστυχώς όμως και όπως φαίνεται έχει χαθεί η μπάλα από την διοίκηση. Γεγονότα όπως το επεισόδιο με τον Πασχαλάκη και η αναπάντητη προπαγάνδα περί εύνοιας από τον διαιτητή, μαρτυρούν την έλλειψη ψυχραιμίας.

ΥΓ1: Σαφέστατα και δεν υιοθετούμε αναρτήσεις με ύβρεις και προκλήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις. Όσο για τα πανό προς τι η έκπληξη; Πόσο καιρό έχει που τα είδαμε να κοσμούν το Φάληρο με στόχο τον Ιβάν; Και όχι μόνον στο Φάληρο, αλλά και στα εδώ γήπεδα, μερικά από τα οποία μάλιστα ήταν πολύ «επιμελημένα» και αναφερόντουσαν στα ρωσικά με ασεβείς εκφράσεις για τη μητέρα του μεγαλομετόχου. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υιοθετούμε ύβρεις από όπου και αν προέρχονται. Οχι όμως και να μας εγκαλεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε μια νέα προσπάθεια περίεργης στήριξης προσφιλούς του παρατρεχάμενου.

ΥΓ2: Δεν υπέβαλε παραίτηση ο Ρέμπε, απλά «εκδιώχθηκε» από τον Σαββίδη. Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι τον απομάκρυνε τελείως στις τελευταίες αποφάσεις που πήρε συζητώντας μόνο με τα πρόσωπα που ο ίδιος επέλεγε. Μιλούσε με τον κόουτς και με τον αρχηγό της ομάδας χωρίς την παρουσία του. Έτσι έχουμε τον προηγούμενο να απολύεται πριν λήξει το συμβόλαιο του και τον αρχικαταστροφέα Όλαφ να αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ποια θα ήταν η μοίρα του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.