Lockdown: Διευκρινήσεις για το όριο 2 χιλιομέτρων στις μετακινήσεις

Metrosport Team04 Μαρτίου 2021

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θοδωρής Χρονόπουλος, έδωσε διευκρινίσεις για τα μέτρα του Lockdown που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα για τον αριθμό 6 στα SMS τόνισε πως: «Τα 2 χιλιόμετρα δεν ισχύουν μέσα στο Δήμο» ενώ όσον αφορά στον κωδικό 6, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο: «Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο».

Σχετικά με τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας τόνισε: «Δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης».

Ξεκαθάρισε βέβαια πως αυτά είναι απλώς μια ερμηνεία των ανακοινώσεων στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, καθώς ακόμα δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ: «Κάθε φορά που έρχεται μια νέα απόφαση, υπάρχει διάστημα προσαρμογής», ενώ για τα 2 χιλιόμετρα που γίνεται λόγος είπε: «Δεν θα τα χαλάσουμε σε λίγα μέτρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.