Ιδού το πρώτο από τα τέσσερα φετινά αξιόπιστα τεστ για τις διαφορές ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Στέλιος Γρηγοριάδης13 Ιανουαρίου 2021

Αγαπητή Metrosport

Tα τέσσερα ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα δεν είναι, δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, τα ματς της χρονιάς. Η κοινή λογική, που βασίζεται στη μέχρι στιγμής εικόνα όλων των ομάδων και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα όλων των αγώνων, λέει ότι ανεξάρτητα από την έκβαση αυτών των ντέρμπι, πρωταθλητής θα είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα ελπίζει να τερματίσει ακριβώς πίσω του, ξεπερνώντας την ΑΕΚ και τον Άρη.

Το σημερινό ματς αποτελεί το πρώτο τεστ για τον ΠΑΟΚ. Ένα τεστ που θα “μετρήσει” τις αγωνιστικές διαφορές που έχει με τον Ολυμπιακό. Θα δείξει σε τι υστερεί και σε τι υπερτερεί σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Και θα είναι το πρώτο δείγμα γραφής που πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπ' όψιν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για να δημιουργήσουν στο άμεσο μέλλον μια ομάδα πιο ποιοτική από αυτήν που σήμερα προβάλλει ως η καλύτερη στο Πρωτάθλημα.

Μιλώντας καθαρά ποδοσφαιρικά, ας είμαστε ρεαλιστές. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, ο Παναθηναικός του Αλαφούζου και, φυσικά, ο Άρης του Καρυπίδη δεν έχουν τα φόντα να είναι ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ του Σαββίδη, εφ' όσον βέβαια ο Σαββίδης βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει την οικονομική ισχύ του και να οδηγήσει πάλι τον ΠΑΟΚ στον δρόμο που διένυσε τη διετία 2017-2019. Έναν... κανονικό ΠΑΟΚ του Ιβάν μόνο ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη είναι σε θέση να τον ανταγωνιστεί.

Αφήνω εκτός συζήτησης τον εξωαγωνιστικό πόλεμο που εξαπέλυσε την τελευταία τριετία, περιμένοντας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποδειχθεί πιο σοφή και πιο έτοιμη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και μένω αποκλειστικά στον αγωνιστικό τομέα, διότι σ' αυτόν ο Ολυμπιακός, εδώ και ενάμιση χρόνο, δείχνει σαφώς ανώτερος. Ο Ολυμπιακός, που υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ το 2018 και το 2019, βελτιώθηκε και έγινε καλύτερος. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πέρσι και φέτος αποδυναμώθηκε και έκανε βήματα πίσω.

Στον καθρέφτη της Τούμπας, λοιπόν, θα δούμε ξεκάθαρα ποιες διαφορές υπάρχουν. Θα τις δούμε και στον αγώνα του Καραϊσκάκη, αλλά και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ. Με τις δύο ομάδες σε απ΄ευθείας σύγκριση θα έχουμε αξιόπιστα συμπεράσματα. Τα οποία ελάχιστη σημασία έχει να προβληματίσουν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Θα είναι συμπεράσματα που πρέπει να απασχολήσουν πολύ σοβαρά την τεχνική ηγεσία και τον διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ. Γιατί ο μόνος τρόπος για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση τίτλων είναι να γίνει ανώτερος του Ολυμπιακού.

ΥΓ. Κάτι ακόμη: Τα αποτελέσματα των τεσσάρων ντέρμπι θα έχουν φυσικά τη σημασία τους, αλλά δεν είναι εκείνα που απαραίτητα πρέπει να αποτελέσουν το βασικό κριτήριο για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Το ουσιώδες και πολύ πιο σημαντικό είναι να ακτινογραφηθούν σχολαστικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δύο ομάδων, ο τρόπος που λειτουργούν στον αγωνιστικό χώρο και, βέβαια, οι δυνατότητες των παικτών που διαθέτουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.