Μεταγραφική... δυστοκία και υφέρπουσα τοξικότητα

Δημήτρης Μπούζας30 Δεκεμβρίου 2020

Με μια πρώτη ματιά αυτή τη στιγμή εύκολα διαπιστώνεις πως από εδώ και πέρα για όλες σχεδόν τις ομάδες σφίγγουν τα πράγματα. Οι συνθήκες γίνονται στενάχωρες με το πρόγραμμα των αγωνιστικών να συμπιέζεται. Σε δύσκολη θέση βέβαια βρίσκονται περισσότερο οι ομάδες που έχει αποδειχθεί πως έχουν ανάγκη σοβαρής μεταγραφικής ενίσχυσης. 

Το άγος της πανδημίας και οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες, προσθέτουν ένα ασήκωτο βάρος κι ένα μεγάλο εμπόδιο στην όποια ομάδα προσπαθήσει κι επιχειρήσει αυτή τη στιγμή να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη με το ξεκίνημα τους οι μεταγραφές του χειμώνα δείχνουν πως και προς τα που θα κινηθούν. Η δυστοκία είναι πασιφανέστατη. Με συνέπεια μέχρι στιγμής να μην έχει γίνει καμία ουσιαστική και αξιόλογη κίνηση. 

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός του οποίου ο πρόεδρος έβαλε στο παντελόνι του 60 εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις κι από το Τσάμπιονς Λιγκ κοροϊδεύει τον κόσμο του λιμανιού, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σε ένα δευτεροκλασάτο Μολδαβό αμυντικό. Η ΑΕΚ που επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα αλλάζοντας τεχνικό κι αυτή έχει κολλήσει μονοδιάστατα στο πως θα πείσει τον Λιβάγια να επεκτείνει τη συνεργασία μαζί της. Ο Άρης περιμένει απαντήσεις από τη γνωστή και προσφιλή δεξαμενή του για τον Κύπριο Ιωάννου και τον φορ Γκερέρο. Χλωμά τα πράγματα στον Παναθηναϊκό που έχει καρφωθεί στον Αφρικανό Λακμέλ Ζε. 

Ο ΠΑΟΚ επίσης ζητά πίσω τα «δανεικά», αργυρά και χρυσά κατά την άποψη του νέου κόουτς, που απλόχερα σκορπούσαν κάποιοι μάγκες συνεργαζόμενοι άψογα με νταλαβερτζήδες και αετούς μανατζαρέους. Μεταγραφές ουσίας κι επιπέδου μην περιμένετε. Τώρα το ότι έχει σχέση με το συμπιεσμένο πρόγραμμα του β΄ γύρου για τις περισσότερες ομάδες, διαβάστε το αντίστοιχο της πρώτης τετράδας (Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και θα αντιληφθείτε σε τι αναφερόμαστε. 

Η επιστροφή όμως στην αγωνιστική δραστηριότητα δυστυχώς θα «συνοδεύεται» και με ότι θλιβερό προκάλεσε αυτή η σκοτεινή υπόθεση Σιαμπάνη. Με την σκληρή κι επικίνδυνη τοξικότητα στην ούγια της οποίας διαβάζεις ολοκάθαρα τους εμπνευστές και εκφραστές της: «Κώστας Καραπαπάς, αντιπρόεδρος Ολυμπιακού». 

Σας ενημερώνουμε ως εκ τούτου για να είστε προετοιμασμένοι. Θα έχουμε νέες προκλήσεις, νέα επεισόδια και την εμετική προπαγάνδα του λιμανιού και των παραρτημάτων του να λούζει εκ νέου τους πανέλληνες ποδοσφαιρόφιλους με χολή και ψευδολογίες. 

Κλείνοντας το σχόλιο και επανερχόμενοι στο θέμα που αφορά «τον πρόεδρο κοινής αποδοχής των τεσσάρων» - έμπνευση Λευτέρη Αυγενάκη – σας πληροφορούμε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρξαν και υπάρχουν, η εξέλιξη θα είναι όπως ακριβώς την μεθόδευσε ο κύριος Υφυπουργός.

ΥΓ: Η επιστροφή του Ουάρντα (επιλογή, επιθυμία και απαίτηση του Πάμπλο Γκαρσία) είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή αυτοκριτικής σε πολλούς από όσους κινούνται πέριξ του ΠΑΟΚ. Είτε αυτοί είναι παράγοντες, είτε οπαδοί, είτε εκπρόσωποι ενημέρωσης. Ναι, είναι μια αφορμή για να σκεφτούν γιατί αυτός ο χαρισματικός παίκτης μόνο στον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να καταθέσει τα αξιόλογα ποδοσφαιρικά του διαπιστευτήρια και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Όπου αλλού πήγε έκανε θαύματα και εκεί που μόνον δεν μπόρεσε να στεριώσει ήταν σε ένα κλαμπ της εμβέλειας του ΠΑΟΚ, όπου ο γενναιόδωρος μεγαλομέτοχος έχει καταθέσει μαζί με την ψυχή του ένα σκασμό λεφτά, 160 εκατομμύρια ευρώ!!! Αλήθεια δεν υπήρξε ποτέ και κανείς μέσα σε αυτό το κλαμπ να δει τι χρειαζόταν ώστε η επένδυση πάνω σε αυτόν τον χαρισματικό Αιγύπτιο να μπορούσε να αποδειχθεί χρυσοφόρα; Ναι, είχε τις ιδιορρυθμίες του. Όμως με τη συνεχή διακωμώδηση – ακόμη κι όταν ήταν σε άλλες ομάδες – αλήθεια τι πέτυχαν όσοι πρωταγωνίστησαν στην απαξίωση του; Ελπίζουμε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα δοθεί και σε όλους αυτούς η ευκαιρία να βοηθήσουν τον Αμρ, βοηθώντας συγχρόνως και τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.