Η «βιομηχανία» του 1-0 για τον Άρη

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2020

Επιμέλεια: Πέτρος Παπανικολάου

Ο Άρης επικράτησε σε ματς-θρίλερ του ΠΑΟΚ με 1-0, και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος ξεπερνώντας την ομάδα του Δικεφάλου για δυο πόντους.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πραγματοποίησαν ένα ακόμη άριστο τακτικό παιχνίδι, εφαρμόζοντας την τακτική «clean sheet first» καθώς σε ένα ακόμη ματς αρκέστηκαν σε ένα μόλις γκολ αφού κράτησαν απαραβίαστη της εστία τους.

Η αρχή έγινε στην πρώτη μονομαχία των κιτρινόμαυρων για την Superleague, εκεί όπου ταξίδεψαν στον Βόλο για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα. Με το μυαλό στο μηδέν παθητικό, ο Άρης προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο με πέναλτι γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, σκορ που έμεινε και μέχρι την λήξη της αναμέτρησης. Στο 90' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βόλου καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Η συνέχεια έγινε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι κιτρινόμαυροι και πάλι από το πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να κρατήσουν το τελικό 1-0 του αγώνα. Στο 25ο λεπτό ο Μαντσίνι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του τριφυλλιού και με ένα πλασέ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά ακολούθησαν τρία συνεχόμενα 1-0 για τον Άρη, αποτελέσματα που τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» γινόντουσαν εργασίες συντήρησης για αυτό και η ομάδα ταξίδεψε στα Γιάννενα για τον εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλων Σμύρνης. Πάλι ο Γκάμα ήταν αυτός που έβγαλε το «φίδι από την τρύπα» με ωραίο σουτ-γκολ στο 35ο λεπτό του παιχνιδιού.

Ακολούθησε άλλο ένα εντός έδρας παιχνίδι αυτή την φορά στην φυσική έδρα της ομάδας. Το σύνολο του Άκη Μάντζιου κατάφερε να αποσπάσει πάλι το... αγαπημένο του σκορ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης με την μοναδική διαφορά πως ήταν το γκολ που πέτυχε ήταν στο δεύτερο ημίχρονο. Όλα τα άλλα παιχνίδια που έληξαν 1-0 για τον Άρη, το γκολ σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο!

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα ο Άρης κλήθηκε να αγωνιστεί σε εκτός έδρας παιχνίδι και αυτή την φορά στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα. Ποιος άλλος; Ο πρώτος σκόρερ του Άρη, Μπρούνο Γκάμα, με άπιαστη εκτέλεστη πέναλτι στο 18' έκανε το 1-0 το οποίο οι κιτρινόμαυροι κράτησαν με σχετική ευκολία μέχρι το τελικό σφύριγμα. 

Για να έρθουμε, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ εκεί όπου ο Άκης Μάντζιος και οι παίκτες του κατάφεραν σε ένα ακόμη παιχνίδι να βρουν σκορ στο πρώτο ημίχρονο, και να το κρατήσουν σε όλο το παιχνίδι. Ο Άρης μετράει πλέον στο πρωτάθλημα 7 νίκες, εκ των οποίων οι 6 έχουν έρθει με αυτό το κυνικό αλλά άκρως αποτελεσματικό σκορ ενώ 4 από αυτές είχαν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκάμα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.