Ο Άρης χάνει τον Σάκιτς στο καλύτερο του σημείο

Γιώργος Στράντζαλης05 Δεκεμβρίου 2020

Τη στιγμή που άρχισε να λειτουργεί σε υψηλές στροφές και ν’ αποτελεί ένα βασικότατο γρανάζι για την κιτρινόμαυρη μηχανή, θα χρειαστεί να μείνει στα… πιτς βάζοντας δύσκολα στον Άκη Μάντζιο για τη δύσκολη “μάχη” που δίνει ο Άρης σήμερα στο Περιστέρι.


Ο λόγος για τον Εμάνουλ Σάκιτς ο οποίος στο Αλκαζάρ, επιστρέφοντας στο δεξί άκρο της άμυνας, έκανε σπουδαίο παιχνίδι συμβάλλοντας τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά. Ωστόσο, τελείωσε το ματς με ενοχλήσεις και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε εχθές δεν έβγαλαν ευχάριστα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση διαπιστώθηκε πρόβλημα στον μηνίσκο του, που σημαίνει ότι αν και οι επόμενες εξετάσεις δεν είναι “καθαρές” θα χρειαστεί να μείνει κι άλλο διάστημα εκτός. Με τα τωρινά δεδομένα πάντως θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβει τουλάχιστον το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αυστριακός μπακ αποδεικνύεται “πολυεργαλείο” για την αμυντική γραμμή και ταιριάζει απόλυτα είτε παίζοντας αριστερά (με το ανάποδο πόδι) είτε στη φυσική του θέση, στη δεξιά πλευρά. Βάσει λογικής ο Μάντζιος δεν θα προβεί σε “πειραματισμούς” σε ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό παιχνίδι όπως το αυριανό, αλλά θα πάει ορθολογικά επαναφέροντας δεξιά τον Σούντγκρεν και διατηρώντας αριστερά τον Γκάνεα. Δύο αν μη τι άλλο πιο επιθετικά μπακ, για αυτό θα χρειαστεί και περισσότερη συμβολή ανασταλτικά από τα εξτρέμ που θα επιλεγούν στο αρχικό σχήμα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.