Το κίνητρο μιας μεγάλης νίκης για τον Άρη

Γιώργος Στράντζαλης27 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί τα ντέρμπι, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές, να μην είναι αυτά που κρίνουν τον πρωταθλητή, αλλά η νίκη σ΄ αυτά τα ματς είναι μείζονος σημασίας για όλους στο εκάστοτε κλαμπ. Για τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και για τους οπαδούς.


Για τον Άρη ο αυριανός αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, είναι το πρώτο crash test της σεζόν. Το πρώτο από τα λεγόμενα «μεγάλα παιχνίδια» του Πρωταθλήματος και συγκυριακά πρόκειται για ντέρμπι κορυφής μεταξύ δύο αήττητων ομάδων σε επτά αγώνες, γεγονός το οποίο αυξάνει τα κίνητρα και ασφαλώς τον πόθο για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οι Κιτρινόμαυροι σε αυτό το παιχνίδι θα χρειαστεί να βγάλουν τις αμυντικές τους αρετές στον υπέρτατο βαθμό προκειμένου να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τον Ολυμπιακό. Την ομάδα δηλαδή με τον μεγαλύτερο συντελεστή τερμάτων στο Πρωτάθλημα (15 γκολ και μ.ο. 12,1 τελικές προσπάθειες). Επιθετικά ο Άρης έχει την ποιότητα να παράγει φάσεις και μπορεί να το κάνει απέναντι στην άμυνα που έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο Πρωτάθλημα. Ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν βελτίωση στον τομέα της αποτελεσματικότητας και υπολογίζει πολύ σε παίκτες-κλειδιά. Κυρίαρχο ρόλο στην αποτελεσματικότητα του επιθετικού πλάνου θα παίξουν ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάμα, ο Ματίγια, ο Ματέο Γκαρσία, ο Μάνος. Με εξαίρεση τον Γκάμα, ο οποίος μέχρι τώρα οδηγεί τον Άρη στην κορυφή, οι υπόλοιποι ψάχνουν ένα καλό και ουσιαστικό παιχνίδι για να ανέβουν αγωνιστικά και ψυχολογικά.

>> Είναι το… απωθημένο τους

Παράλληλα με το αγωνιστικό κίνητρο ωστόσο, στον Άρη υπάρχει κι ένα εσωτερικό κίνητρο το οποίο ενδεχομένως να παίξει τον δικό του κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αυριανού ντέρμπι. Στην αφετηρία λοιπόν της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, το κίνητρο, σε θεωρητικό επίπεδο, για τους παίκτες και τον προπονητή του Άρη είναι μεγαλύτερο. Ο λόγος, ότι με εξαίρεση τους Έργκους Κάτσε, Ματέο Γκαρσία και Γιόχαν Μπεναλουάν, κανείς άλλος δεν έχει γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Κάτσε το έχει καταφέρει τέσσερις φορές όντας παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία μία με τον Ερυθρό Αστέρα και ο Μπεναλουάν το 2009 (σσ δεν είχε αγωνιστεί) με την Σεντ Ετιέν στη διοργάνωση του UEFA. Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Άρη, που διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα του Μάντζιου, δεν έχει καταφέρει κανείς να νικήσει τον αυριανό αντίπαλο. Αρνητική είναι και η παράδοση που έχει ο προπονητής του Άρη απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε 16 αγώνες έχει μόλις μία ισοπαλία, το 0-0 σε αγώνα Κυπέλλου με την Λαμία.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα επιπλέον δυνατό κίνητρο για τους Κιτρινόμαυρους στο αυριανό ντέρμπι και να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχτούν σε επίπεδο ντοπαρίσματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.