«Θυσιάστηκε» για την PSV o ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία

Γιώργος Ζαΐρης23 Νοεμβρίου 2020

Είναι ξεκάθαρο πως αν την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον "τελικό" με την PSV για το Europa League, οι επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία στο χθεσινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ θα ήταν διαφορετικές.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θέλησε να ρισκάρει με τη χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί από την αρχή του αγώνα (προερχόταν από τραυματισμό) ελπίζοντας πως οι επιλογές του θα τον δικαίωναν. Δυστυχώς όμως χρειάστηκε και πάλι όπως και στο ματς με την PSV, στο ημίχρονο του αγώνα να διορθώσει τα λάθη του. Η είσοδος του Ελ Καντουρί στη θέση του Εσίτι απελευθέρωσε και τον Σβαμπ όπως και η είσοδος του Τζόλη στη θέση του Βιεϊρίνια που χρειάζεται το χρόνο για να μάθει τους συμπαίκτες του.

Το γκολ του Σφιντέρσκι που ήρθε νωρίς στο δεύτερο μέρος έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει γρήγορα σε ένα δεύτερο γκολ πολύ περισσότερο όταν ο φιλότιμος ΠΑΣ έμεινε με δέκα παίκτες. Ήταν όμως εμφανές πως απουσίαζε το καθαρό μυαλό (ξεκάθαρη περίπτωση η κεφαλιά που προσπάθησε να... μην πάρει από το άγχος ο Σφιντέρσκι). Ήρθε όμως το γκολ στις καθυστερήσεις και ο ΠΑΟΚ απέφυγε μια τεράστια γκέλα.

Ο Γκαρσία μέσα από αυτό το παιχνίδι θα κατάλαβε σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει και σε ποιους όχι. Γιατί είναι αλήθεια ότι ο Μπίσεσβαρ σπατάλησε και πάλι την ευκαιρία που πήρε ενώ και ο Μουργκ δείχνει στην παρούσα φάση πως δεν μπορεί να υπηρετήσει τα «θέλω» του προπονητή του. Λογικά αν γύριζε το χρόνο πίσω ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα άφηνε εκτός αποστολής τον Νινούα ενώ κέρδος για τον ΠΑΟΚ είναι ο Περέιρα. Φιλότιμος και αξιοπρεπής στο πρώτο του ουσιαστικά ματς με σοβαρούς συμπαίκτες δίπλα του γιατί στο ματς που έπαιξε με τον ΝΠΣ, μπήκε απλά για να μπει από τον Φερέιρα.

Η ουσία είναι η νίκη. Χωρίς φυσικά να μπαίνουν οι αδυναμίες κάτω από το χαλάκι. Αλλά με υγιείς τους Ελ Καντουρί και Αουγκούστο είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι η τριάδα στα χαφ. Σημαντικό πως σκόραρε πάλι ο Σφιντέρσκι που δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του. Ο ΠΑΟΚ χωρίς τον βασικό του αριστερό μπακ, χωρίς τους βασικούς του χαφ έτοιμους, κερδίζει. Και πηγαίνει τώρα στην Ολλανδία με το μαχαίρι στα δόντια. Και με σημαντική νίκη στις αποσκευές του.
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.